ZEVS Forum

Prehod Venere preko Sonca

Začel/a dominikb, 01. Junij 2012, 10:48:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

dominikb

V sredo zjutraj od vzhoda Sonca pa do okoli 6:55 po poletnem času , naj bi se videla še Venera kot črna pikica na Sončevi ploskvi. Prehod se začne že okoli polnoči toda takrat Sonce ni vidno iz naših krajev. Mi v Novi Gorici bomo imeli javno opazovanje na železniški postaji. Sonce naj bi vzšlo okoli 5:30 in do okoli 7h naj bi bil še viden prehod. Kdor hoče naj pride mimo, seveda če bo jasno vreme,vsaj zjutraj. Naslednji prehod bo šele decembra leta 2117, to je čez 105,5 let.

Smučar

V Ljubljani oblačno 8/8.  :icon_cry:

Gremo nazaj spat..  :icon_bird:

dominikb

Tudi pri nas v Novi Gorici je bilo oblačno. Imeli bi opazovanje na Železniški postaji s Tehniškim šolskim centrom. Smo pa si izmenjali par besed.

rozli2003

Zdravo

Tisti, ki smo doma pod "Uršlo", smo imeli z vremenom srečo, saj se je pooblačilo ravno po zaključku "predstave". Nekaj utrinkov:

Na slikah 3, 4 in 5 je vidna sled letala in "le malo" je manjkalo pa bi bil na soncu še, recimo airbus. Ampak potem pa bi bilo že kičasto :).

Lp, Jani

gregach

Rozli 2003 lepe fotke!  :praise: :drool: Jaz sem pa čisto pozabil, sicer pa je bilo okrog 06:15, ko sem se odpravljal od doma pretežno jasno....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Mraz

Še jaz prilagam eno mojo fotko tega pojava:

Sem pa se pred nekaj meseci malo igral in sem Venero mnogokrat povečal:

računalnik

Zadnja slika je brez veze, ker vidiš le šum senzorja. Še tako velika povečava ti ne bo odkrila nobene nove podrobnosti.