ZEVS Forum

pomoč pri nakupu

Začel/a tyb, 07. April 2012, 18:28:49

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

tyb

spet se javljam.. malo iščem po spletu in sem najdel dodatne senzorje za tole postajo in sicer bi naj k tej postaji zraven spadali THGR810.. zdaj pa me nekaj zanima, a ko te senzorje dodatno priklopim a jih naprava avtomatsko zazna oz a jih je treba kakorkoli povezat z senzorji ki se že dodani k osnovni napravi?

ker original senzorje imam namen naštimat na vrhu strehe oz a so kakšna pravila kam kaj postavit?  dva dodatna za temperaturo pa v rastlinjak in mi nebi bilo najbolj všeč da bom mogo na streho lavfat in jih kakorkoli tam zraven štimat..

pa še to, a za dodatne senzorje se da recimo naštimat da če temperatura pade pod npr 4 stopinje se avtomatsko sproži alarm na napravi?

TgT

Najprej preberi navodila, ki so prišla zraven postaje.

ŠTROMAR

Citat od: tyb dne 19. April 2012, 16:34:12
spet se javljam.. malo iščem po spletu in sem najdel dodatne senzorje za tole postajo in sicer bi naj k tej postaji zraven spadali THGR810.. zdaj pa me nekaj zanima, a ko te senzorje dodatno priklopim a jih naprava avtomatsko zazna oz a jih je treba kakorkoli povezat z senzorji ki se že dodani k osnovni napravi?

ker original senzorje imam namen naštimat na vrhu strehe oz a so kakšna pravila kam kaj postavit?  dva dodatna za temperaturo pa v rastlinjak in mi nebi bilo najbolj všeč da bom mogo na streho lavfat in jih kakorkoli tam zraven štimat..

pa še to, a za dodatne senzorje se da recimo naštimat da če temperatura pade pod npr 4 stopinje se avtomatsko sproži alarm na napravi?

Pa dobro ali tukaj sploh še kdo kaj poišče na forumu in prebere o namestitvi senzorjev. Že ne vem kolikokrat smo pisali o tem - http://forum.zevs.si/index.php/topic,924.0.html.

A si sploh že kupil postajo?

tyb

Nisem se kupil ker mi 28-tega v mesecu sprosti mastercard tako da bom takrat narocil.. Sem milslil istocasno te senzorje narocit, pa bom moral ocitno najprej navodila prebrat..

In glede teh postavitev mislim da mi bo uspelo, predvidevam da potem ima naprava tako dolge kable zraven.. Kar bom pa tudi ugotovil ko bom jo kupil..

In pa hvala za link do postavitev senzorjev, mi bo zelo prav prisel..

ŠTROMAR

tyb

čakam na poštarja.. =)

tyb

ok, poštar prispel,  :buttrock: .. sedaj pa me še nekaj zanima, kako se lahko recimo preko telefona povežem da vidim vremensko stanje doma?

tyb

evo, deževen dan, čas  da se spravim postajo sestavljat.. do sedaj mi je uspelo povezat le zunanji termo senzor,dans bom urihtal količino padavin, upam..
problem mi dela dodaten termo senzor 810 ki se nikakor noče povezat z konzolo, pa sem ga nastavil na kanal 2 ter resetiral in ni odziva.. a je treba kaj posebno nastavit na konzoli?

gore

Najprej poskusi biti čisto zraven. Preveri, če so notri baterije ...

tyb

baterije so noter, senzor je od konzole 15cm, na 810 je lepo napisana taemp le na konzolo je noče povezat..

kaj naredim, na konzoli naredim kanal 2 in pol začnejo letet črtice nad njim kot da išče signal a se ne poveže.. a je potrebno še kaj druga naredit?

edit, sem odstarnil baterije od konzole in dal nazaj noter, pa že kaže.. in zato sem porabil par ur, katastrofa.. =)

gore

Ja, triki z baterijami so pomembni ...  :icon_wink:

max

To ni trik z baterijami, konzola ima tudi tipko "reset"  :icon_arrow:  navodila brat....

S tem, ko si odstranil in ponovno vstavil baterije, si nevede resetiral konzolo.... :icon_razz:

Samo da ti dela  ;)

tyb

zdaj dela ja =) zdaj se pa spet zalomilo, sicer vem kam namestit vetromer ampak nevem kako na streho prit =) .. kako je pa z tem temperaturnim senzorjem, a je vredu da je približno 9 - 10 m v zraku in na čistem soncu?

ŠTROMAR

Citat od: tyb dne 07. Maj 2012, 21:56:04
zdaj dela ja =) zdaj se pa spet zalomilo, sicer vem kam namestit vetromer ampak nevem kako na streho prit =) .. kako je pa z tem temperaturnim senzorjem, a je vredu da je približno 9 - 10 m v zraku in na čistem soncu?

Pa dobro ali tukaj sploh še kdo kaj poišče na forumu in prebere o namestitvi senzorjev. Že ne vem kolikokrat smo pisali o tem - http://forum.zevs.si/index.php/topic,924.0.html.

max

Citat od: tyb dne 07. Maj 2012, 21:56:04

Jao fantje, saj ni obvezno da je na strehi, drugač pa dimnikarja naroči, če ti ne veš kako na streho  :icon_lol:
Kot se je že Štromar razkuril.....tukaj na forumu je vse zapisano, dajte malo brat!!