ZEVS Forum

dežomer-nepravilno merjenje

Začel/a maestro, 30. Avgust 2007, 16:58:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

meteo

Citat od: RajkoRajko dne 01. Maj 2008, 16:44:41
Huger dežemer,z dodatnim lijakom 157 mm premera ima korekcijski faktor 0,247.

Ne bo držalo,ampak ima 0,405 !
http://www.pc-wetterstation.de/wetter/regen.html

TgT

Pihe

Citat od: TgT dne 01. Maj 2008, 17:02:32
No vidite da se da...

In zakaj bi se moral j***t z modifikacijami, če je pri davisu že vse narejeno? :icon_haha:
Mimogrede,@meteo: Vsevprek pa le nimajo daviske napačno kalibriranih dežemerov! Moj trgovec mi je priložil dežemerni adapter, ki skrbi, da so prikazane vrednosti v mm kolikor toliko natančne. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 01. Maj 2008, 17:06:12
In zakaj bi se moral j***t z modifikacijami, če je pri davisu že vse narejeno? :icon_haha:

Grem v agro trgovino po lijak , ga modificiram in imam kmečki oregon/davis križanca za manj denarja :icon_lol: :icon_lol:

jaka

glede natančnosti davisovih dežemerov veliko piše na nemških forumih (rezultati primerjave s helmanom)... npr tole... http://www.wetterstationen.info/phpBB/viewtopic.php?t=14006&start=0

seveda če razumete nemško :icon_biggrin:

max

Citat od: jaka dne 01. Maj 2008, 17:36:35
glede natančnosti davisovih dežemerov veliko piše na nemških forumih (rezultati primerjave s helmanom)... npr tole... http://www.wetterstationen.info/phpBB/viewtopic.php?t=14006&start=0

seveda če razumete nemško :icon_biggrin:

Kje si pa ti tukaj zasledil helmana :icon_question:, kolikor sem prebral, testirajo med VP2 in testnoVP2plus-ki pa je, kot pravijo na nivoju helmana

jaka

sej pri dežemeru nima veze al je plus al ni plus...njegova postaja ni merila natančno (tut po številnih poskusih kalibracije), zato je pri E -Agrar prosil za testno postajo in jo je dobil...potem primerja meritve od njegove daviske, testne daviske in hellmana...no in zdej ugotavlja da je z njegovo postajo nekaj narobe, ker se meritve testne daviske ujemajo (oz. odstopajo v mejah normale) z helmanom, njegova postaja pa odstopa...tako nekak :icon_biggrin:

Pihe

Mene zelo zanimajo rezultati testa s kalibriranim Davis dežemerom(adapterček) in brez njega.Ali je tudi o tem kje govora?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Gorazd dne 01. Maj 2008, 16:19:07
Tako je, korekcijski faktor mora biti 0,25.

Tako ja, sem še preveril pri Krenn-u :icon_smile:
Tam sem videl, da je izračun čisto enostaven :icon_redface:
Hvala fanta, :icon_wink: zdaj pa na lov, za primernim lijakom. V kmetijski trgovini ga bom dobil sigurno :icon_biggrin:

@Jaka, imaš prav, sem še bolj podrobno prebral. Ne vem zakaj ne reklamira, kot so mu drugi svetovali, raje eksperimentira še naprej :shrug:

RajkoRajko

Se opravičujem, sem bil prehiter in sem zamenjal Hugerja za ELV. Najbollj važno,da imaš sedaj podatke in izračune.

Ciklon

Še nekaj za informacijo:
Za ločljivost 0,1mm je potreben lijak premera 316,228mm. - če je originalna posoda premera 100mm. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

TgT

To je že potem skoraj satelitska antena, vesoljci napadajo...

max

Citat od: cumulonibus dne 01. Maj 2008, 22:37:37
Še nekaj za informacijo:
Za ločljivost 0,1mm je potreben lijak premera 316,228mm. - če je originalna posoda premera 100mm. :icon_wink:

To je pa že skoraj preveč za tisto malo posodico :icon_exclaim:. Bom kar 200mm premera probal, saj je natančnost na 0,25mm zaenkrat dovolj. Me zanima, kako se bo potem obnašalo, ko bojo močnejši nalivi, takrat tudi lahko pride do pogreška :icon_rolleyes:

max

Bom dal kar v to temo vprašanje :icon_question:

Zdaj sem dal kalibr. faktor 0,263
Potem pa je spodaj še eden kvadrat in piše =0,0l/m2->1,6l/m2
current rain quantity 6ZS

Kaj to pomeni in kaj bi moral še tukaj kaj nastaviti ali nič?

Namreč danes je bilo nekaj dežja, pa ni nič zabeležilo :icon_question:

VP Petrovče 1,6mm....jaz bi moral po starem vsaj 1mm imet, po novem pa tudi nekaj :icon_sad:

A bi moral kalibr. faktor napisat 1,263 :icon_question:

EDIT: Jaz bedak :banghead: :banghead: nisem pritisnil channel na konzoli, da mi najde senzor za padavine :icon_exclaim:

Zdaj je vredu, bom pa moral pripisati padavine, bom dal kar približno toliko kot jih ima VP Patrovče

polo

A slučajno kdo ve kolikšen je kalibraciski faktor v WSwinu pri postaji WMR 968?
Pri WS2300 vem da je 1.0