ZEVS Forum

dežomer-nepravilno merjenje

Začel/a maestro, 30. Avgust 2007, 16:58:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

RajkoRajko

Samo vpiši:Franz Ketterer ali pa HIM Dyrk Peters,lahko pa tudi samo Hellmann rain gauge in se odloči!
Sem nabavil pri Franz  Ketterer!!!!!

Lp     

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Citat od: H2o dne 27. April 2008, 02:06:02
0,1 mm padavin pa za naravo nič ne pomeni. Ne vem no.. posije sonce, pa so že par 100m višje. Itak je pa takih ploh malo. Če ti še rosa ponoči več kot 0,1 mm prinese, potem res težko šteješ ploho z okoli 100 kapelj/m2 kot nekaj merljivega. Ko enkrat lepo pada.. recimo >20 mm/h, ti tistih 0,1 mm zagotovo mimo vage pade. Če ne drugega zaradi kapelj, ki se odbivajo od površine.

Overall.. jaz sem mnenja, da se zaradi 0,1 mm nimamo za sekirati. Tudi če 60 dni zapored pade vsak dan 0,1 mm, bo na 24ur suša in verjetno ne kako lepo je namočena zemlja. Vsak dežemer (tudi hellman) ima napako, zato se zaradi teh 0,1 mm ne sekiram.

To je samo moje mnenje, pa brez zamere.  :icon_wink:

Če vam je nekaterim toliko vseeno za 1 mm gor ali dol, pa za 1 stopinjo gor ali dol, pa za 5 milibarov gor ali dol.....kaj se pol toliko pehate z dragimi vremenskimi hiškami! Saj je vseeno kaj izmerimo! :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_arrow:

Gre se za DOSLEDNOST! In čisto nič drugega.Težiti moramo, da bomo imeli čimboljše in čimbolj natančne podatke(če se le da!).S tem bomo pridobili na verodostojnosti! In zato zagovarjam nakup takih naprav, ki kažejo točno(ali vsaj kolikor toliko točno)!  :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 30. April 2008, 08:44:08
Gre se za DOSLEDNOST! In čisto nič drugega.Težiti moramo, da bomo imeli čimboljše in čimbolj natančne podatke(če se le da!).S tem bomo pridobili na verodostojnosti! In zato zagovarjam nakup takih naprav, ki kažejo točno(ali vsaj kolikor toliko točno)!  :icon_arrow:

Pihe, a se mogoče da nabaviti kakšna posoda, ki bi bila kompatibilna z Oregonko na 433MHz in bi imela točnost merjenja nekje 0,1-0,2mm(kot WS2300 ali WS3600). 

eddy

zdravo
Jest bi pa vprašal če obstaj kakšna posoda, ki bi bila kompatibilna za WS2300, ki bi imal merjenje na nekje na 0,1 - 0,2 mm?

Lp

Ciril

Če hočeš imeti padavine natančne na 0.2 mm (govorim za postaje WS2300 in WS3600), potrebuješ lijak premera 150mm. Da je stabilen, pa ga podpreš s kakšno cevjo premera DN 150mm. Je pa obvezno testiranje in malenkostne korekcije, najbolje s Helmmanom (ziher je ziher :icon_smile:)

LP Ciril

ŠTROMAR

Da ne boste vsi skupaj pozabili, da gre zgolj za hobi in amatersko ukvarjanje z vremenom!

max

Citat od: ŠTROMAR dne 30. April 2008, 13:47:30
Da ne boste vsi skupaj pozabili, da gre zgolj za hobi in amatersko ukvarjanje z vremenom!

Vem ja :icon_biggrin:, sam pri oregonki je problem, če pade 0,9mm padavin mi ne zabeleži.
Bom že nekaj pogruntal, da bo vredu :icon_wink:

joze

Pihe

Citat od: max dne 30. April 2008, 17:25:20
Vem ja :icon_biggrin:, sam pri oregonki je problem, če pade 0,9mm padavin mi ne zabeleži.
Bom že nekaj pogruntal, da bo vredu :icon_wink:

Glej Max in to je mene najbolj jezilo pri Oregonki.Rahel dež ali rosenje in dežemer enostavno ni mrdnil.In takih rahlih dežekov je na leto lahko kar nekaj(vsaj pri nas!) in zadeve niso bile zabeležene, ker je pač postaja oz. dežemer "prešvoh". :icon_exclaim: :icon_arrow:
Iz lastne izkušnje vem, da je rahlo deževalo z rahlimi prekinitvami praktično cel dan, dežemer mi pa na koncu ni pokazal ničesar. Ko pa sem preveril drugje, se je izkazalo, da je bilo tisti dan 8 litrov dežja.In to se je zgodilo kar nekajkrat ob rahlem dežju!
Zato sem pristaš tega, da kljub temu, da smo amaterji poizkušamo težiti k popolnosti.Naše podatke konec koncev uporabljajo mnogi(moje je npr.: rabil srednješolec za seminarsko). In zato poizkušajmo nabavljati vremenske postaje višjega kakovostnega razreda(kdor pač more).
Daviska npr.:se zbudi že ,ko se rosa steka po liju na šalčke.Zabeleži skratka vsako vlago, ki zdrkne v tisti črni lonec.In to se mi dopade! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: joze dne 30. April 2008, 17:36:39
Davisko se kupi pa je mir! :icon_haha: :suspicious:

Jože, a ti jo boš? :icon_mrgreen:
Sem gledal po nekaterih tujih straneh o modifikacijah, ki jih izvajajo na teh posodicah - montirajo malo večji lijak na posodo in umerijo (za oregon govorim) in so z meritvami zelo zadovoljni, sam kaj ko nima konzola prikaza na decimalke :icon_question:
Če ne bom kaj pogruntal, si bom pa verjetno kar helmana nabavil, bo še najboljš - profi zadeva :icon_wink:

jaka

ravno dons sm dobil davisko pa ima precej večji dežemer (posodico ja) kot sm pričakoval :icon_biggrin:...no sej kul to, komaj čakam da jo spravim na delo...v prihodnosti pa tut helmana verjetn nabavim, je še najbolj zanesljiva zadeva

ŽUPMART

In koliko ima dežemer premera? :icon_question:

jaka

če misliš za davis, pol dobrih 16.5 cm

ŽUPMART