ZEVS Forum

dežomer-nepravilno merjenje

Začel/a maestro, 30. Avgust 2007, 16:58:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Jaz potrjujem,da je Markuševa nastavitev točna.Po nešteto poizkusih "zadeti" pravilno kombinacijo, sem ugotovil,da je točno taka pravilna, saj ob primerjalnem merjenju z vrtnim dežemerom, daje v več kot 90% enake vrednosti. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

bbenci2

Danes je deževalo in je padlo okrog 10l dežja. Pred dnevi sem zmontiral WS2300 in mi zdaj ni nič pokazala dežja. Sem pa zdaj po dežju šel pogledat dežemer in sem zlil kakih 2 dcl vode v njega in se je lepo slišalo pokanje, se pravi da preklaplja. Postaja mi zdaj pokazala 9,8mm. Aja, pa še prej sem resetiral postajo. Zakaj mi pa ni nič pokazala, ko je deževalo? Zdaj me pa zanima, koliko vode moram zliti in koliko mm mi postaja potem mora pokazati? A moram s čim namazati plastiko, da lažje voda drsi?

Hvala!
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Ekolog

CitatA moram s čim namazati plastiko, da lažje voda drsi?
Tehtnico v dežemerju namaži z maxi brilom ali pa z oljem za šivalne stroje :icon_arrow: :icon_wink:

Lluka

Katerega  koli astnika postaje WS3600 , bi lepo prosil(katerega koli) če bi mi lahko poslal fotografijo dežemera (ploščice,kjer so scinjene žičke (začetek kabla)) in pa konec kabla (moški prikluček) . Mogoče sem jaz kje 1x pobrklal ko sem podaljševal kabel.
Hvala

bbenci2

20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

bbenci2

Zanima me, kako lahko zbrišem količino padavin na postaji (total)?
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

gradiščan

Citat od: bbenci2 dne 17. Avgust 2009, 18:11:24

Reset all

bbenci2

Kako pa to storim, ker sem šel skozi menu in ne vidim te možnosti ???
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

gradiščan

Citat od: bbenci2 dne 18. Avgust 2009, 10:11:13
Kako pa to storim, ker sem šel skozi menu in ne vidim te možnosti ???

Kateri program uporabljaš? Drugače pa reset celotne postaje - pa bo 0 na padavinah.

bbenci2

Nimam priključene na PC. Sem jo pa izključil iz napajanja in ponovno vključil, tako da bilo slišati zvočni signal, vendar padavine (total) so ostale.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

max

Pri baterijah na konzoli imaš sigurno eno luknjico, v kateri je en gumbek, zraven pa je v plastiko vtisnjena beseda RESET. Vtakneš vanjo zobotrebec in resetiraš postajo.
Jao, jao, če bi prebral že osnovna navodila za uporabo in menjavo baterij, bi to videl..... :icon_rolleyes:

polo

Citat od: bbenci2 dne 17. Avgust 2009, 18:11:24

Ne @max,nima luknjice za reset.

Postajo priklopiš na računalnik,naložiš program Heavy Weather in zresetiraš total rain.
Kako je pa opisano tukaj www.weatherhut.com/site/1298901/WS-2308/ws2308_pc.pdf

Ne vem zakaj sploh še prodajalci prilagajo zraven navodila,če jih pa noben NE bere  ::)

bbenci2

Jaz sem mislil, da gre resetirati na postaji brez računalnika. Sicer pa nikjer ne vidim reset tipke. Angleščine nimam pojma, slovenskih navodil pa ni.
Ok, ok, ne bom več nič spraševal.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

seba

Stisni Pressure in Wind hkrati za približno 5 sek. oz dokler ne zapiska in gre vse na nič. :icon_wink:

dg100

Ne bi odpiral nove teme. Danes dopoldan sem testiral svoj dežemer 1dl vode - 14,5 l/m2. Dela kot ura, poskusil 3x. Po trenutni plohi (zlivalo je neverjetno) mi radenska  kaže 25l, dežemer pa 48l. Kje je problem. Lahko kalibriram dežemer pa bo v skldu z radensko, samo ne vem če radenska res ujame vse padavine. Prosim za pameten nasvet.