ZEVS Forum

dežomer-nepravilno merjenje

Začel/a maestro, 30. Avgust 2007, 16:58:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

piskec

Jah, potem je pa res napaka v senzorju. Drugače ne more bit.

Edino napaka v radenski. Ali pa lokalno lokalne padavine...  :icon_haha:

maestro

no fantje, z Duzekom sva zavihala rokave in si vzela nekaj popoldneva in dežemer "odšravbala" iz deščice. Potem sva začela raziskovati-delati preizkuse z 1. dl vode. Neverjetno,že prvo merjenje je pokazalo skorajšni zadetek v nulo!! Postopek sva ponovila še nekajkrat, v različnih položajih dežemera, rezultati so bili pa isti- pravi. med tem časom sva ugotovila tudi, da palica, na kateri je pritrjen ni bila ravno vodoravno (med tem časom je prišel tud sosed, ki je do danes mislil da imam neko čudno ptičjo hišico :icon_lol: :icon_lol:) . Vendar tud ponovne meritve na palici so ustrezale, čeprav ni bilo ravno vodoravno :suspicious:
Enostavno sva prišla do spoznanja,da je bil dežomer očitno preveč pritrjen na deščico (je ravna,malo večja od njega,brez lukenj,vendar je voda odtekala vn..).Očitno je preveč pritrjena zadeva povzročila nekako "podtlak" al kako bi se temu reklo,da je nekaj vode ostalo ujete v dežemeru ,kar je povzročilo da je merilo preveč padavin :icon_exclaim: Sedaj sva dežemer pritrdila na isto deščico s tem, da sva ga na obeh ožjih koncih podložila,tako da je med deščico in dežemeram  približno 0,5cm prostora in tako voda nemoteno odteka :icon_wink:
seveda čakava še na prvi dež, da vidiva če je napaka 100% dokončno odpravljena. Nism si pa mislil, da lahko preveč pritrjena zadeva povzroči take težave :shrug:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Ciril

Moram priznati, da ne razumem ravno najbolje :icon_question:, važno da dela sedaj prav. Vsekakor pa, vremenske postaje so bolj za nežne roke :icon_haha:, ne pa "prtegnt do konca"

LP Ciril

Vreme

Citat od: Ciril dne 05. September 2007, 20:45:38
Moram priznati, da ne razumem ravno najbolje :icon_question:, važno da dela sedaj prav. Vsekakor pa, vremenske postaje so bolj za nežne roke :icon_haha:, ne pa "prtegnt do konca"

LP Ciril

Kako ne razumeš."Luleku" sta dala prosto pot, da odteka....  :icon_lol: :icon_haha:

MINIMAX

Človek z eno uro vedno ve (ali misli da ve) koliko je ura, človek z dvema nikoli. Ampak ni ga čez analogno merjenje. Nima mehanskih delov, nima električnih delov. Kar je padlo not odčitaš. Za +/- par % pa tudi ne bo nobenega pobralo.  :icon_haha:

MINIMAX .... se je pošalil
MINIMAX
Lj-Polje

Astra

Ena neumestna kmečka. Naredi korekcijski faktor v WSWin in pomanjšaj količino za polovico ...  :shrug:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

eddy

zdravo
primeni pa je problem ravno obraten vlil sem malo vec kot 1dl vode v dezemer na kar sta mi wswin in heavy weather pokazala samo 2.6mm padavin namesto nekaj vec kot 14.5mm kot je zapisano v prejsnih postih zgoraj

kaj naj naredim?

hvala

TgT

Najprej moraš povedat katero postajo imaš, da izvemo kakšen je tvoj dežemer, ker nimajo vsi dežemeri pri 1dl vode enak rezultat.

eddy

TgT

Mislim, da bi potem mogel rezultat bit isti kot pri maestru. Tu sedaj neki ne štima.

eddy

ne vem ce ma to tak vpliv ampak ko sem naredil poizkus z 1dl vode je bilo zunaj pod 0 stopinjami in sicer - 1.1
drugace pa ja bom poskusil jutri malo odviti dezemer pa bom potem se enkrat probal

eddy

zanimivo dezemer mi ne pokaze padavin

pa sem postajo resetiral vse sem naredil tako kot bi moglo biti pa ne kaze padavin
mam pa ze zgoraj omenjeno postajo WS2300

kaj bi lahko bilo?

Gorazd

Mejte se radi

eddy

sem jih zamenjal pred 3 urami
pa ni nic boljse