ZEVS Forum

Davis dežemer

Začel/a Pihe, 30. November 2009, 08:31:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

:banghead: :banghead: :banghead:

Bemti jarca!!! Slavc!!!Si mi dolžan pijačo zdaj. Pol ure sem pisal odgovor na tvoj post,pol me je pa @Dejan nekaj vprašu na ZS in sem pozabil poslat. Zdaj pa ne grem še enkrat pisat,pa če se gre za življenje. :icon_exclaim: :icon_banned: Če bo jutri dež, mogoče. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Ni problema Dario. Ko bom naslednjič v Bovcu(upam da čimpreje), greva čez cesto v slaščičarno in poravnam tale moj dolg. :icon_wink:

wisky

@Max,
oprosti ni otročje. Otročji je tisti, ki venomer povdarja, da samo on vse ve in vse pozna, Zgleda, da smo vsi ostali "butci" in nič ne vemo ali nič ne poznamo. Milo rečeno, to ni korektno od tistega, ki nas ostale ne-davisovce, ponižuje in primerja naše vremenske postaje z "kitajskimi jajcami" iz Hoferja. Zato pričakujem, da nas bo @Pihe, v opravičilo :banghead:, povabil na  :beerchug:.

@Štromar, vsaka ti čast, kar si prej napisal. :icon_wink: :icon_wink:

Lp Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Pihe

@wisky.
Enkrat in zadnjič: če se ti enačiš s svojo postajo,je to tvoja težava.Jaz vedno govorim in ocenjujem izdelek(postajo) in ne njihovega lastnika.
Glede na to,da sem v tem "poslu" že toliko časa, pa si bom vedno dovolil napisati oceno tistega,kar sem sam že preizkusil,kar so preizkusili tudi drugi in o čemer se piše na veliko tako tu, kot tudi drugje. Kake izraze za to uporabljam,je pa moj problem.Amen.
www.bovec-vreme.si

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 30. Oktober 2010, 21:09:32
@Pihe, moram nekaj napisat v odgovor na tole tvoje malo preveč podcenjujoče pisanje.
Ne vem če gre toliko za srečo, kot za to, da poskrbiš, da se postaja montira po predpisih, urediš povezave in jo razen nujnega vzdrževanja potem pustiš lepo pri miru.
Meni moja prva postaja WS2300 veselo prede od božiča 2005, uradno pa od 25.1.2006. Torej ta "kratek" čas traja že malo manj od pet let.
Druga postaja WS2350 pa tudi končuje že drugo leto delovanja na terenu. Tudi kar krepko točo je preživela vmes. Pa veš zakaj, iz istega razloga kot tvoja Daviska, ni namreč dobila direktnega zadetka, ker če bi ga ena ali druga bi bili obe postaji pokojni.

Na koncu pa še o cenah, ki sploh niso nepomembne :

Wireless Vantage Pro2™ with Standard Radiation Shield =595 $ ~ 421 EUR
Lacrosse technology WS2300 = 95 EUR

Ali si prepričan Dario, da tvoja Daviska daje 4-5 krat točnejše podatke od moje WS-ke, ali še bolje, ali si prepričan, da bo recimo delovala 4-5 krat dlje kot moja že sedaj deluje. Rad vi videl kaj in kako bo s tvojo Davisko recimo leta 2030 ali še kako leto pozneje.  :icon_question:

Slavc,prejšnji dan(ko sem imel že napisan dolg odgovor na tvoje mnenje,pa sem ga potem pomotoma izbrisal),sem napisal,da bom še kaj napisal,le če bo dež.In ker tu lije že več kot dan in pol,bom pač napisal nekaj spet ;).
Tvoja zadnja trditev oz.ugotovitev je čist mimo.Tisti,ki kupi Ferarija in zanj odšteje 200 jurjev najbrž ne pričakuje, da bo njegov avto trajal 15 x dalje od Hyundaija, ampak ga kupuje in plača zanj toliko, iz čisto drugih razlogov.
In drznem si trditev,da Daviska daje točnejše podatke(ne sicer 4-5 krat) od WS2300! Ampak za to,morava oba zagotoviti enako startno osnovo.Ker večina nima idealnih pogojev za postavitev vremenske postaje, bi pri tem testu predlagal, da obe postaji postavimo na sredino ravnega polja.In to taki,kot sta vzeti iz paketa! Kaj misliš,katera postaja bi pokazala točnejše podatke ob tem? Kateri bo nabilo temperaturo v nebo pod vročim soncem?
Aja,ti imaš vremensko hišico.OK!Daj potem senzorje v hišico.Ampak potem bom pričakoval,da boš stroške hišice lepo prištel k ceni WS2300,ker je to dodatni element, ki omogoča tvoji postaji,da bo sploh kazala točno. In kje smo zdaj cenovno?Že v rangu daviske,ali že čez?
Temu je potem potrebno prišteti še vse stroške,ki jih ima večina lastnikov teh naprav s servisi(od modifikacij,ki najbrž niso zastonj, do izgubljenega časa ob iskanju napak, do konec koncev nakupa rezervnih delov,ipd.). Vse to je potem realna in končna cena WS2300 in ne 95 €. :icon_arrow:
Kar se tvoje postaje tiče,bom še enkrat ponovil, da je to izdelek iz prve serije praktično, ki je bil najbrž celo sestavljen v ZDA ali Nemčiji.Kasneje z velikim boomom amaterskega vremenarstva, se je proizvodnja teh naprav preselila na Kitajsko.Nekje sem prebral,da praktično vse te postaje dela ista tovarna(tako La Crosse,Oregon in ostale), s tem,da je en dan linija za Oregon,drug dan za La Crosse,itd.
Druga "zadeva" pri tvoji postaji pa si ti, ki si izjemno skrben in zadevo resnično z največjo skrbjo in zanosom vzdržuješ. :praise: Večina lastnikov teh postaj namreč ni taka in potem imamo zagotovljeno "čtivo" v smislu "Kaj in zakaj pa danes ne dela?"
Da pa ne bi nekateri zdaj spet mitraljirali z raznimi butastmi smeškoti pod moj post, bi rad samo povedal,da sva s @Štromarjem - Slavcem zasebno pač dobra prijatelja, ne ujameva se samo pri oceni teh bedastih vremenskih postaj. :icon_exclaim: :icon_haha:
www.bovec-vreme.si