ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 16.12 do 31.12.2011 )

Začel/a Mraz, 16. December 2011, 06:39:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Serpentinšek

V zadnjem poslabšanju v Domžalah 29,0 mm. Popoldne in zvečer je nekajkrat usekalo precej blizu, takih predstav je celo poleti malo. Vmes je bilo precej sodre in "babje jeze". ;D

V Bočni pa 35,2 mm. Okoli sedmih zvečer je bilo sneženje nevarno blizu, saj je deževalo pri +1,7°c...nato so padavine oslabele in ponehale.

Danes zjutraj tam gor samo +0,3°c (pri Jakatu pa celo malo pod ničlo!). Od sredine dneva naprej večinoma rahlo dežuje in piha JZ s sunki do okoli 60km/h.  :buttrock: Morda bo še več, bogve kako se kanalizira po dolini Nove Štifte do G.Grada, kjer je JZ doma.  :)  Temp. pa +8°c.

V pričakovanju burne noči za vremenske navdušence,  :icon_wink:
LP
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

ribncan

Dežuje, zelo viharno. Temperatura je 10,5 stopinj Celzija. Zračni pritisk je 992 hPa in močno pada.

OFF:
Do 23. ure lahko oddate na http://forum.zevs.si/index.php/topic,4161.0.html tudi stavo o višini snežne odeje

atok

Citat od: Lazic dne 16. December 2011, 17:24:44
Na SZ se je pričelo ohlajati...Bohinjska Bistrica je tako prišla iz Tmax 7,6°C na trenutnih 5,9°C, v Ratečah piha severni veter...

V Stranjah pri Kamniku gremo zaenkrat le še navzgor. Trenutno 7,4°C, zadnjih 20 minut pa zopet nekoliko močneje dežuje. Milimetri se pa le počasi nabirajo, smo pri 8mm.

Temperatura narašča...trenutno, seveda ob spremljavi vetra. Tako trenutno 7,2 °C in mislim da bomo presegli Tmax kmalu.
Nikoli ne nehaj sanjati...

Lazic

Citat od: atok dne 16. December 2011, 17:44:55

Temperatura narašča...trenutno, seveda ob spremljavi vetra. Tako trenutno 7,2 °C in mislim da bomo presegli Tmax kmalu.

Res je, ko sem prej pogledal je bilo 5,9 °C, sedaj pa zopet več...na Jezerskem pa mislim da pričenja snežiti

roky

Zapihal je veter v sunkih 22 km/h, počasi se bo začelo :buttrock::wavey:

Jovi

Pri nas kar konstantno enaka temperatura :) Največ je bilo 7.3°C sedaj je 7.2°C, Vetra pa je ravno za okras.. Zaenkrat mi diši tole

Čakam na grmenje  :icon_wink:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

joze

Ravna pri Ligu, dežuje s sunki vetra. Okrog 11h je začelo
deževati, ob 13h so pa začeli prvi sunki vetra.

Temperatura 8,2 °C, kar je Tmax
Rosišče 7,8 °C
Vlaga 97 %
Zračni tlak 992,7 hPa, pada
Padavine danes 20,4 mm
Max sunek danes 48,3 km/h NW 5 Bft ob 17:54

MaRkUš

najed

Pred ca. pol ure sva se s sinetom vrnila s sankanja (bolje drajsanja) s Soriške planine. Gor je na oko 10-15 cm zelo težkega, mokrega snega, cesta je zasnežena šele tik pod vrhom. Drugače pa lije dež kot iz škafa  :banghead:, občasno kar fajn potegne veter, temperatura 2,5 stopinje (prikazovalnik v avtu). Če sem zelo optimističen, sem videl ene tri snežinke med dežjem ;) Upam, da bo zjutraj situacija boljša....

uros94

Domžale:

Dežuje
Temperatura: 9,4°C
Vlaga: 91%
Tlak: 995hPa

Lp  :wavey:
Cannabis is medicine.

gregach

Ravno, ko sem mislil napisati da je JZ danes povsem zatajil, se je pa le malo "zagnal" do 38,5 km/h zaenkrat.
T=10,1°C=Tmax
Tlak=987,1 hPa, in še rahlo pada
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gandalf

Pri nas piha noro  :buttrock: Moja VP zabeležila sunek MAX 60 km/h smer J

T= 11,8°C  
Rosišče: 4,7°C
Vlaga= 62%
Tlak=988 hPa
Padavine= 0,6 mm

snowfrick

Če pogledate na spletno kamero,se novoletna smreka že kar lepo ziblje sem ter tja,a na srečo je Velenje na splošno dobro zaščiteno pred vetrom.Ko v sosednjih krajih in okolici podira drevesa,pri nas tega praktično ni.
Čeprav se veter zdaj krepi...
Trenutno rahlo dežuje pri 10°C

Kredarica pa raztura s svojimi sunki vetra do 36m/s

sasolaguna

tale smreka na trgu v velenju ga pa miga kot paris hilton na guetti včeraj!

je pa naša babica največji optimist na svetu,pravi da bo jutri v velenju vsaj 15cm snega haha

Aquatic

Trnje, Škofja Loka                   

Podatki ob 19:25 uri
- oblačno, dežuje, vetrovno
- temperatura: 8,7 °C
- Tmin: 2,2 °C ob 08:04 uri
- Tmax: 9,3 °C ob 18:29 uri
- temperatura rosišča: 7,1 °C
- tlak: 989,7 hPa, naglo pada
- zračna vlaga: 90 %
- piha J veter s povprečno hitrostjo 9,7 km/h
- max sunek vetra: 77,2 km/h ob 18:53 uri     (rekord VP Trnje)
- padavine: 8,6 mm   

Davis Vantage Pro2