ZEVS Forum

Ko si podata roko jesen in zima (okolica Holmca (Koroška, Avstrijska Koroška))

Začel/a rozli2003, 02. December 2011, 09:02:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

rozli2003

Ko je narava končno le pustila sončnim žarkom, da so posijali med meglo

snowflake

Snow4All!

max

Krasne so, ker pa opažam da si dejaven v fotografiji, bom pa malo kritičen  ;) ......pazi na preostritev fotk!
Na nekaterih kar bode, sploh je opazno pri zadnjih dveh :icon_arrow:

snowfrick

Eni sploh ne rabijo snega,saj jim že ivje pričara lepšo pokrajino.V Velenju smo lahko samo sanjali kaj takega v teh dneh-tednih.

Fotografije pa itak lepe.

Mraz

rozli2003

Citat od: max dne 02. December 2011, 11:14:30
Krasne so, ker pa opažam da si dejaven v fotografiji, bom pa malo kritičen  ;) ......pazi na preostritev fotk!
Na nekaterih kar bode, sploh je opazno pri zadnjih dveh :icon_arrow:
Vsaka pozitivna kritika je dobrodošla.
Je pa v tem primeru po mojem za preostritev kriv Kralj Matjaž (na sliki je Peca)  ;D. Preostritev katero je videti, je namreč posledica zmanjševanja fotofrafije na primerno velikost za forum. Original oz. predelave originalov v originalni velikosti so namreč čisto OK.
Zakaj je do tega prišlo nimam pojma (vprašanje za "kirga majsta"). Razbral pa sem, da je pri zmanjševaju največje (piksli) slike, zelo, zelo prisoten "efekt" preostritve.
lp

Lluka

začenja veljati za večino..... opazil sem (oz moja draga ima to bolj na očeh) da ste začenjali vsi po vrsti dajati slike v črni okvir.
Kot sem tudi jaz videl, je bilo to  prepoznavno za Aquatic-ove slike..... sedaj pa zadnje čase..... vsi po vrsti.   :smash:

max

Citat od: rozli2003 dne 03. December 2011, 11:49:46
Vsaka pozitivna kritika je dobrodošla.
Je pa v tem primeru po mojem za preostritev kriv Kralj Matjaž (na sliki je Peca)  ;D. Preostritev katero je videti, je namreč posledica zmanjševanja fotofrafije na primerno velikost za forum. Original oz. predelave originalov v originalni velikosti so namreč čisto OK.
Zakaj je do tega prišlo nimam pojma (vprašanje za "kirga majsta"). Razbral pa sem, da je pri zmanjševaju največje (piksli) slike, zelo, zelo prisoten "efekt" preostritve.
lp

Ponavadi delam tako, da nobene fotke ne doostrim dokler ni v določenem formatu, šele potem, seveda če je sploh potreba. Na računalniku se "ne-ostrina" oziroma mehkoba opazi, ker gledaš od blizu in absolutno večji resoluciji, na tiskani fotografiji se pa to sploh ne vidi, pa je lahko 50x30cm ;)