ZEVS Forum

Iskanje prave poti, brezpotje, alpinistični sestop, markirane poti....

Začel/a .sonček., 02. November 2011, 22:36:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

.sonček.

Planina Blato - pri jezeru - dedno polje - Kreda/Slatna - Vogli (prvi, srednji in zadnji) - direkten sestop proti Pl.v Lazu (gre za izjemno zahteven sestop bojda I stopnja ali celo II stopnja, kje je šele III, IV, V :icon_eek: - pot nadaljujem iz Pl.v Lazu v smeri Debelega vrha od tam pa vzpon na Ograde (spet plezanje po vseh 4) a gre le za težje neoznačeno stezo.

Po novem slike na spodnji povezavi.

https://picasaweb.google.com/114400986607884783562/SlatnaKredaVogliPrviSrednjiInZadnjiOgradi

Brez vremena ni življenja.

snowfrick

medovreme

Tole turco pa dobro poznam...samo ne vem, kje točno si sestopil na Planino Laz...po grapi med Prvim Voglom in Slatno? :icon_question:

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

.sonček.

Zadnji Vogel-Konjske police.
Modra- tu sestopajo nekateri
Rdeča- moj sestop, pot ne obstaja

medovreme

Tale modra je kar zahtevna...precej jo uporabljajo alpinistični pripravniki za zimski pristop...meni "planincu" se je zdela kar zahtevna, se sam raje nisem spustil po njej :)

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

stog

Ja, lepe gore. Ogradi, Stogi, Debeli vrh, Slatna, Fužinske planine...  :love:

Sam pa bi iz Zadnjega Vogla sestopil rajši po Dolini za Kopico.  ::)
Ti pa si izbral bolj divjo in direktno (po zemljevidu najbližjo) varianto nazaj do Blata.  :icon_question: :clap:
Ko sem bil jaz nazadnje na Slatni je bilo gori vsaj 70 ovc točno na vrhu in so me obkolile.  :icon_mrgreen:

.sonček.

Dolina za kopico, tam sem šel gor, nekaj časa greš po markirani poti, potem pa desno zavije rahlo shojena pot, ki ni označena, spust bi lahko bil med prvim voglom in Slatno, ampak ob pogledu na zimsko dolino, ne.
Čeprav dereze in cepin imam, sam nisem s seboj vzel.