ZEVS Forum

Proženje neviht iz smeri JZ ob vremenski fronti - osrednja SLO in gorenjska

Začel/a Astra, 27. Avgust 2011, 23:37:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Astra

V soboto nas je prešla hladna fronta. Ob njenem prihodu so se od JZ prožile posamezne nevihte. Pravzaprav smo imeli kar srečno roko vse od območja Logatca preko Ljjubljane do Kamniško Savinjskih Alp. Omenjena nevihtna linija se je kasneje pomaknila proti SV, a je hkrati tudi slabela. Hkrati je bilo po radarskih slikah sodeč pestro tudi na območju Prekmurja z okolico.

Štartal sem na pot že ob prvi nevihti v smeri Šenturške Gore (Krvavec)

Lilo kot iz škafa, sprva pihal okrepljen JZ

Pričelo se je postopoma vedriti, vsaj po svetlobi sodeč, čeprav je še vedno precej lilo

Radar je kazal, da se približuje nova porcija, vmes pa se je razvedrilo

Priprave na novo pošiljko in še ena panoramska odhajajoče prve prave nevihte ob tej fronti

Stara je odhajala proti SV

Nova mrcina se približuje od JZ, vmes je že zapihal SV do S veter, zadeva me bo obšla, torej idealna prilika za slikanje strel, nad mano se je bohotil kumulus

V smeri Ljubljane in Domžal se je že pripravljala nova fešta

Nekaj strel v smeri LJ in Domžal, veliko pa sem jih zgrešil ...

Nekaj presledka in spet strele ...

Pravzaprav ni bila nevita, ne prva, ne druga nič posebnega, kar se tiče oblačnih gmot, saj je bila nevihta z dokaj visoko bazo in tipičnimi kumulusi. Ampak strele tipa CG so dodale tej nevihti pravi čar. Pravzaprav je bilo tole dogajanje v okolici Cerkelj, Komende, Kamnika nad pričakovanji, tudi lepo nas je zalilo.

V Komendi dobrih 13 litrov, na Vrhniki dobre 3 litre padavin.

Lp.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

piromanka

Super  :icon_wink: :icon_wink:

Če smem še dodat, da nebi odpirala nove teme; na blogu (v podpisu je link) imam par razelektritev te nevihte slikane v "rit"  ;D se pravi iz Ljubljane (Brdo) proti Kamniški strani (čez Rožnik). In se moram strinjat, da so bile strele res vredne ogleda in vztrajnosti :)

gradiščan

Mraz