ZEVS Forum

Nevihta ( verjetno supercelica)19.8.2011

Začel/a krispy123, 19. Avgust 2011, 19:19:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej danes opoldne sem se odpravil v južno Avstrijo, da bi poslikal kakšno nevihto.Moja lokacija je bila nekje v okolici Leibnitza, nekje pri Pistorfu.
Približna moja lokacija:

Ko sem štartal , se je proti severu že začela počasi videti nevihta:

Ko sem prispel je vse skupaj že bilo bližje:

V odzadju je že videna nevihtna linija:

In nato sem se odpravil na drugo lokacijo, kjer sem predvideval da se bo vse skupaj boljše videlo.In še res se je. :clap:
Wall cloud??

Ker sem se bal da bo začela padati toča, sem šel nekoliko bolj zahodno.

Nato sem se vračal proti Mariboru, kjer pa je me pričakalo presenečenje.Doma je nato treskalo, grmelo zelo močno.Bil je tudi močan naliv.
Tukaj pa je hotel nastati mezociklon, ki ga na žalost nisem tako dobro poslikal,saj sem se vrnil prepozno.

Po prehodu te nevihte se je hitro razjasnilo.Tukaj še nekaj slik ko je nevihta že bila daleč proti vzhodu.

Lp :smash:

krokodil

S vrha katedrale bacat ču banane :)

Mraz

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

beowulf

Amon-Ra

Res lepe slike  :icon_wink:

Posebej dobra mi je tale: Multicelica kot iz učbenika. :)

Slabega vremena ni. :)

Thor

Dobra reportaža :praise: :icon_wink:
Sem bil okoli druge ure v Šentilju in so se videli ti kipeči oblaki v smeri Graz,Dunaj in tudi proti Celovcu.Je zgledalo,da se bo vsak čas skuhala nevihta in res se je kasneje.Žal pa spet nisem imel zraven fotoaparata..... :icon_cry:
zevs.si[move]

krispy123

Ponoči okrog prve ure nas je prešla nevihta z pogostimi razelektritvami.Prilagam še nekaj strel ki so se ujele, ampak me je volja po spanju skoraj premamila.

krispy123

Hja moje strele pač niso tako vredu, kaj te morem.
V prihodnosti pa si morem nabaviti nek dslr aparat
Še nekaj slik shelf clouda , ki se je raztezal proti Avstriji.Za slabše slike pa je krivo slikanje iz avta.

Proti Pohorju se je začel videti tudi nek zametek wall clouda, vendar sem bil že enostavno prepozen.

stefko

Citat od: krispy123 dne 20. Avgust 2011, 22:00:28
Hja moje strele pač niso tako vredu, kaj te morem.

Kaj niso vredu, super so. :beerchug: :clap: