ZEVS Forum

Šibenik 13.8-20.8

Začel/a krispy123, 12. Avgust 2011, 19:52:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej jutri se odpravljam v Šibenik.Po modelih gledano bo prevladovalo večinoma sončno vreme v torek , sredo  pa sledijo oblačitve ter po vsej verjetnosti nevihte.Mene pa zanima, ali se splača vzeti fotografsko opremo zraven.??
Vem pa da bom zamudil dogajanje v ponedeljek v Sloveniji, ko se bodo pojavljale močne nevihte. :'(

mat89

Fotografsko opremo si kar vzemi zraven nikoli ne veš kaj se zanimivega pokaže na nebu ;D

mihaa

Citat od: mat89 dne 12. Avgust 2011, 19:56:24
Fotografsko opremo si kar vzemi zraven nikoli ne veš kaj se zanimivega pokaže na nebu ;D

Jaz grem pa bolj na braču in bom tudu vzel fotoaparat, saj nikoli neveš kaj lahko pride.

VREME, PROGRAMIRANJE, HOCKEY

Trgovc

Citat od: krispy123 dne 12. Avgust 2011, 19:52:28

Vem pa da bom zamudil dogajanje v ponedeljek v Sloveniji, ko se bodo pojavljale močne nevihte. :'(

Spet ena na pamet......Po današnjih kartah ne izgleda nič posebnega, oziroma klasika........ :banghead:

EDIT:
jaz sem pregledal vetrovni profil pri ecmwf in aladinu, ker Gfs-ja pa skoraj že pol leta nisem pogledal..........suprzela in lightigwizard pa sta gfs modela.........in verjetno samo ti gledaš gfs modele.......sorry za off vsem skupaj...... :beerchug:
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

krispy123

Citat od: Trgovc dne 12. Avgust 2011, 21:18:28
Spet ena na pamet......Po današnjih kartah ne izgleda nič posebnega, oziroma klasika........ :banghead:
Ne glej samo gfs, glej tudi ostale modele ( szupercella,ligtingwizard itd).A misliš da je samo cape pomemben dejavnik za nevihte.Predvsem na vzhodu so res možne močne nevihte.
Edit:Ostalim pa , hvala za odgovore.
Tudi vetrovni profil ni edini dejavnik, ali imaš morda kakšen link od ecmf modelov za nevihte.Lepo te  prosim če mi ga daš.Sicer pa sem tudi sam pregledal ecmf vetrovni profil, in sem videl da res ni zelo dobrih pogojev za močne nevihte v ponedeljek.Še najboljši je na jugovzhodu.