ZEVS Forum

Napoved vremena [16.08-31.08.2007]

Začel/a TWISTER, 16. Avgust 2007, 08:57:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jernej

Citat od: indijanc dne 31. Avgust 2007, 08:32:18
...mislim, da smo s temperaturami 25+ v notranjosti države za letos že skoraj končali..

Dokaj smela napoved. Statistično gledano je velika verjetnost, da se ne uresniči.

Duzek

GEM je prodor risal že včeraj, ko ga drugi modeli niso. Bomo videli kaj bo, je pa počasi čas da vrhove malo pobeli, tko za poskušino :icon_wink:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Cumulonimbus

še nižine nej nam pobeli, da se nam zima oddolži za lansko leto :icon_haha:

lp
Član ZEVS :)

Duzek

Saj bo, Avstrijci pravijo da do 1500m,  :icon_wink: :clap:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

milan

Kateri še mislite iti letos na Triglav, še imate samo ta vikend, potem pa pride zima :icon_eek:

alan

ja za v torekres kaže na precejšnjo ohladitev...pa tudi potem nasledne dni, po torku naj bi bilo dokaj hladno...mislim, da smo s temperaturami 25+ v notranjosti države za letos že skoraj končali..

+25°C bomo letos še dočakali, to sem trdno prepričan

TWISTER

Citat od: URŠA dne 30. Avgust 2007, 18:49:32
Citat od: paradolf dne 30. Avgust 2007, 12:18:44
Novi GFS je precej skop z padavinami. Vsega pa naj bi bilo konec že pred polnočjo.
Kot kaže bi znali dobiti nekajurni dež. Sprva pa bo verjetno tudi marsikje kak naliv ali močnejši dež. Mislim pa da bi lahko dobili vsaj tam nekje okoli 20mm, lokalno seveda tudi več.

Generalno gledano popoln zadetek GFS-ja :icon_wink:

ja URŠA, za naše kraje res lahko pravimo da je zadel...ampak jaz gledam model v celoti in včeraj ni noben zadel... GFS je recimo kazal na razvoj MCS-ja v J Aust. vendar se to naprimer ni zgodilo...

tudi sam sem narobe napovedal, sicer se je proženje res začelo ponoči vendar veliko bolj zahodno od predvidevanja... ne vem razloga, ampak tako je pač vreme in vidimo da včasih tako da ga noben model kart ne zadane niti 2 ure prej :icon_arrow:

za nalednji teden pa že dolgo časa vsi modeli rišejo prodor...nekateri suh nekateri moker z sekundarnim ciklonom, tako da ni vprašanje ali prodor bo, ampak ali bo moker ali suh...seveda upam na mokrega, ker chase včeraj ni bil uspešen...ujeli smo samo enega mladega mačka, ga vzel domov in ga seveda poimenoval Chasie :icon_biggrin:

PS: Piskec škatla je prišla zelo prav, le potem sem jo moral še bol oblepit :icon_haha:

walter76

No kakorkoli ,včeraj je bilo in ni.
No za obalo lahko rečem da je bilo pestro !
In kakor je iz gledalo iz moje direktne perspektive je kazala še slabše !
No tu nekaj o tem:
http://www.primorske.si/pn/article_wide.aspx?pDesc=9548,1,42

No za naprej kaže do torka kar lepo ,potem pa spet dež koliko pa je še vprašanje.

Je pa jasno da morda do torka dosežemo na Primorskem 26.C ,potem verjetno več ne !
Tako ,da se od poletnih temperatur poslavljamo...

Torej:
SOB,NED,PON:PRETEŽNO JASNO od 23 do 26.C
TOR:SPRVA P.JASNO,DO VEČERA DEŽ  do 26.C
SREDA:DEŽ  19 do 24.C
ČETRTEK:SPREMENLJIVO 17 do 22.C

že precej jesensko kaže tudi naprej.
Prijatelj vremena !

milan

Citat od: alan dne 31. Avgust 2007, 09:52:01
ja za v torekres kaže na precejšnjo ohladitev...pa tudi potem nasledne dni, po torku naj bi bilo dokaj hladno...mislim, da smo s temperaturami 25+ v notranjosti države za letos že skoraj končali..

+25°C bomo letos še dočakali, to sem trdno prepričan

Da bo letos +25°C?
100%, še decembra je lahko +20°C, kaj pa september pa oktober.

Vremenko

Citat od: milan dne 31. Avgust 2007, 09:32:27
Kateri še mislite iti letos na Triglav, še imate samo ta vikend, potem pa pride zima :icon_eek:

Mislim da ne bo tako veliko snega da se nebi dalo it v gore pomoje ko bo sneg padel če seweda bo
ga čez 2 dni že nebo.
Tako da pomoje brez skrbi zime še dolgo ne bo :icon_smile:

jaka

to mi je všeč, komaj je enega dogajanja konc, se že govori o drugem  :icon_wink: avstrijci za svoje kraje napovedujejo mejo sneženja celo med 1000 in 1500 m za v sredo... kar pa se tiče 25°C, septembra je še vse možno

Cumulonimbus

probleme v goram imaš lahko pri 10cm. ali pa pri 3metrih. tako da mislim da tukaj v tem primeru količina ne igra pomembne vloge.

sem pa malo sanjal danes in za mene sanjski scenarij bi bil novembra blokada atlantika, potem aktiviranje genove... in do konec marca zimaa :icon_haha:

bojim pa se da bo letošnja zima podobna lanski :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

walter76

Ja med tem ko mi omenjamo ohladitev za torek pa na Norveškem  in Švedskem tole:(včeraj !!!)

Norveška:
Kautokeino -6,2°C,
Karasjok -2.C,
Fokstua-4,1°C  ( na okoli 1000 metrov )

Švedska:
Kiruna ,padlo 3cm snega .Nahaja se okli 500 m nad m.višine .
še slika:

Morda del tega prodora hladnega zraka iz Skandinavije okoli torka pride do nas ?
Prijatelj vremena !

markokorosec.net

Citat od: TWISTER dne 31. Avgust 2007, 10:56:41ja URŠA, za naše kraje res lahko pravimo da je zadel...ampak jaz gledam model v celoti in včeraj ni noben zadel... GFS je recimo kazal na razvoj MCS-ja v J Aust. vendar se to naprimer ni zgodilo...

tudi sam sem narobe napovedal, sicer se je proženje res začelo ponoči vendar veliko bolj zahodno od predvidevanja... ne vem razloga, ampak tako je pač vreme in vidimo da včasih tako da ga noben model kart ne zadane niti 2 ure prej :icon_arrow:

TWISTER, v bistvu je za Avstrijo kazal frontalne padavine in ne MCS, nevem pa kolk je blo pol teh padavin. Saj tudi prave energije ni bilo več tam in ni blo šans za konkretnejše zadeve. Največ dogajanja je bilo okoli severnega Jadrana, kjer so bili pogoji odlični. Tako ALADIN kot GFS sta imela prav za popoldne, spodaj je kar cel dan VJV veter vlekel in ob Jadranu močan jugo; je bilo očitno, da bo razneslo neurja le tu. Pol kasneje so pa vsi opleli, hitreje je šlo na jug kot predvideno, zato. In presenetljivo se nato ustavilo okol Istre, kjer danes treska že od zgodnjega jutra.

Tole, kar kaže za drugi teden, mi pa ni niti malo všeč...še dobro, da je daleč in se bo mogoče obrnilo. Sam tistih -32° na H5 in skoraj 0°C na H85 je za se zjokat...naj raje tako naredi iz Francije dol, ne iz Poljske, bo več koristi in akcije :icon_rolleyes:

walter76

Prijatelj vremena !