ZEVS Forum

Napoved vremena [16.08-31.08.2007]

Začel/a TWISTER, 16. Avgust 2007, 08:57:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

umetnik

Oj,
me zanima za vikend. Gledam več različnih napovedi, na krtini za soboto kaže, da bo dež, na drugih kartah pa kaže v redu. Za v hribe( triglav) me zanima. sobota, nedelja. Kaj mislite?

medica

Moji sodelavci gredo ravno tako na Triglav in jim malo napovedujem vreme.  :icon_smile:
No zaenkrat še bolj prerokujem ker je le še predaleč!  :icon_redface:

Zaenkrat kaže na izboljšanje ravno za soboto dopoldan, vendar počakajmo vsaj do srede, ker se vse skupaj zelo spreminja in se lahko še kaj zavleče (dež).  :icon_wink:

jože

Citat od: paradolf dne 27. Avgust 2007, 12:24:12

Aktiviran Atlantik izgleda nekako tako. Globoki cikloni se pomikajo v bližini britanskega otočja v smeri V-SV , nam pa v glavnem prinašajo topel JZ veter. Če njihov vpliv ne seže dovolj proti jugu imamo potem nagravžno toplo vreme z občasnim rosenjem na gorskih pregradah zahodne Slo. Verjetno najslabše vreme na severnem primorskem! Štajerska se pa kopa v soncu.
Upajmo da bo letos to dogajanje omejeno zgolj na jesen ker drugače bo spet toplo toplo celo zimo :banghead:

Oooo, ne, ne, ne, samo rosenja in megle ne. :icon_sad: Se bom moral preseliti na štajersko... :icon_haha:

andro

Citat od: paradolf dne 27. Avgust 2007, 12:24:12
Upajmo da bo letos to dogajanje omejeno zgolj na jesen ker drugače bo spet toplo toplo celo zimo :banghead:

Ma, pisuka, meni bi pa ravno taksna zima letos odgovarjala (imam par km makedam ceste v precejsen klanec do hise, kjer hitro rata ledeno, pa zeno, ki ima januarja rok :) )

Ciklon

Citat od: umetnik dne 27. Avgust 2007, 12:56:31
Oj,
me zanima za vikend. Gledam več različnih napovedi, na krtini za soboto kaže, da bo dež, na drugih kartah pa kaže v redu. Za v hribe( triglav) me zanima. sobota, nedelja. Kaj mislite?

Najbolje da počakaš še malo, za bolj verjetno napoved.
Sicer pa zadnji GFS zagon riše spet novo fronto nad alpami v nedeljo popoldne po prehodnem izboljšanju v soboto popoldne.  :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

gradiščan

Citat od: TWISTER dne 27. Avgust 2007, 12:42:25
Citat od: Jernej dne 27. Avgust 2007, 08:27:15
Twister, Cumulonimbus, Dejan
Ste me pa vsi trije malo razočarali ob ugotovitvi, da ne premorete niti kančka vremenske romantike (kamor take vremenske rime naših dedov in pradedov prav gotovo sodijo). Se bom potrudil, da v bodoče ne bom pisal takih "neumnosti".

čaki malo... jaz nisem nobenega napadel in ne vem zakaj si razočaran...jaz sem pač realist in ne verjamem v dolgoročne napovedi, pa naj bojo to od naših dedov ali pa od NASE... povedal sem svoje mnenje okoli teh napovedi in res tisti dan je na primorskem deževalo zato sem to tudi napisal in rekel če to pomeni da bo jesen na primorskem deževna drugod pa ne... tako da res ne vem zakaj si užaljen :icon_question:
meni je vseeno kaj pišete v napovedi, pač imam svoja merila glede realnosti in to tudi tukaj javno povem, če imate pa raje hinavščino in da se ljudem za hrbtom govori... :shrug:

ok kar se pa vremena tiče, bo pa ta teden zelo pestro, tudi četrtek za katerega ARSO zaenkrat govori da bo lep še ni nujno da bo tudi res, sam vidim da je tudi veliko odvisno kako globoko se bo fronta spustila proti J...lahko se tudi komot zgodi da imajo na J in primorci večino tedna še lepo vreme...počakajmo še esemble 6z, da malo vidimo kako se stvari vidijo v ozadju z drugih kotov :icon_biggrin:

Jaz sem se vedno držal tvojih napovedi, ker so vedno tud držale... :icon_wink:

alan

Jutri imamo še nekaj sonca potem pa do četrtka plohe.

MaVeRiCk, moj bratranc baje ko je bil otrok sploh ni vedel za sneg, ker so ble zime zelene :icon_lol: :icon_haha: :icon_haha: :icon_lol:

Astra

Zima je še daleč ...  :wise:

28.08.2007 - NAPOVED - VSE DO VIKENDA NESTABILNO VREME: Nad Skandinavijo in Islandijo se bodo nahajala poglobljena ciklonska jedra, nad preostalim delom Evrope pa območje enakomernega pritiska. Na skrajnem vzhodu Evrope, nad delom Afrike in Atlantikom, zahodno od Francije in Portugalske, se bo zadrževalo območje visokega zračnega pritiska. Nad osrednjo in deloma vzhodno Evropo bo od torka in srede dalje nekaj šibkih ciklonskih jeder, ki bodo vplivala na nestanovitno vreme tudi pri nas. V naši bližini se bodo zadrževale vremenske motnje, največ padavin bo v naslednjih dneh na gorskih pregradah severne in deloma zahodne Slovenije, najmanj padavin pa ob morju in na jugu Slovenije. Med tednom bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami. Več sonca bo ob morju in na jugu Slovenije, za krajši čas bo lahko pokukalo sonce tudi drugod po Sloveniji. Med tednom bodo pogoste plohe, deloma tudi nevihte. Prevladoval bo veter J do JZ smeri. V četrtek oz. petek bo potegnil SV veter. Čez vikend se bo vreme prehodno ustalilo, še naprej bo pihal šibak SV veter, ob morju pa šibka burja. Preko vikenda bo v jutranjem času možna kratkotrajna megla, čez dan pa bo pretežno jasno vreme in prijetno toplo. V torek bodo temperature med 15 in 28°C, v sredo, četrtek in petek med 13 in 25°C. V soboto in nedeljo bo med 12 in 27°C.

Ker počasi odhajam na dopust, vem želim predvsem zanimivo vremensko dogajanje. Morda prinesem kakšne dobre fotke iz gorovja Švicarskih Alp z nadmorske višine preko 3500m.  :icon_wink:
Od petka dalje bi znalo biti tam že kar lepo.  :icon_wink:

Gradiščan, thanks.  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

gradiščan

Citat od: Astra dne 28. Avgust 2007, 01:25:12
Zima je še daleč ...  :wise:

Ker počasi odhajam na dopust, vem želim predvsem zanimivo vremensko dogajanje. Morda prinesem kakšne dobre fotke iz gorovja Švicarskih Alp z nadmorske višine preko 3500m.  :icon_wink:
Od petka dalje bi znalo biti tam že kar lepo.  :icon_wink:

Uživaj na dopustu :icon_wink:

walter76

Prijatelj vremena !

Vremenko

walter76

Sodeč po trenutnem stanju kart,bi lahko jutri imeli zelo pestro dogajanje.
Predvsem v večernih urah oziroma v noči na petek in do slednjega zjutraj.
Najbolj bi naj bi se zadeva dogajala na zahodnem in južnem delu Slovenije,predvsem Primorska in obala.
Kasneje morda še osrednja in vzhodna Slovenija.
Poleg obilnih neviht bo kot kaže na Primorskem zelo močna Burja,ki lahko v sunkih zapiha nad 120 km na uro !

Torej jutri po 19:00 naj bi zadeva začela..

Bomo videli.........
Prijatelj vremena !

gradiščan

Citat od: Vremenko dne 29. Avgust 2007, 10:54:54
Ja za J slovenije kaže na kar precej padavin.Bomo videli kako bo

http://shrani.si/f/2k/Vy/3mHpW6Nd/484.gif

http://shrani.si/f/1P/hI/3yILoOrS/486.gif

Po tehle kartah bom na najbolj poplavnem območju... :icon_wink: No, bomo jutri videli...

Ciklon

Zadnji zagon GFS-ja 12Z pa kaže, da naj bi se padavine v prvi polovici noči na petek poslovile, svoje zaključile vsaj 12 ur pred napovedjo ARSO-jevcev.  :icon_question:
Za jutri pa ne kaže na kakšne obilne padavine, največ kaže za SZ. :icon_question:
Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

zaenkrat ne kaže na kake konkretne padavine niti popoldne niti ponoči. vsi radarji so večinoma prazni, modeli kažejo na malo padavin ARSO pa še kar optimistično napoveduje dež :icon_question:

bomo videli morda se čez dan kaj skuha v S italiji samo meni to ni prav nič ušeč :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)