ZEVS Forum

Napoved vremena [16.08-31.08.2007]

Začel/a TWISTER, 16. Avgust 2007, 08:57:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

Najprej naj vse prosim da se držijo vsaj osnovnih pravil in da vse teme in poste pišejo tja kamor spadajo. Potem tudi naj vsaj pri naslovu teme pazijo na pravopis ne pa da nam na prvi strani piše "napived vremena" :icon_arrow:

tukaj pa sedaj naprej pišimo o napovedih vremena :icon_biggrin:

TWISTER

Citat od: GregorS dne 15. Avgust 2007, 16:47:41
Tole bolj spada pod Zahtevaj napoved, mislim da kaj hujšega res ne bo, prav gotovo pa tudi sonca ne bo v izobilju,Nedelja verjetno nekoliko lepša od sobote.

Će je že napoved za drug teden, je pa izjemno zanimiva situacija.GFS skače iz zagona v zagon.Medtem ko je ECMWF bolj konstanten do danes je risal odcep kaplje nad jugozahodno Evropo, kar bi pomenilo da bi nad nas prišel zelo vroč zrak z Afrike.No današnji 00Z pa je narisal odcep v Genovski zaliv, torej je še veliko vprašanje kaj zares bo!Sam sem mnenja da le ne bo tako vroče kot je kazalo še včeraj in nas bo pridno zalivalo.

TWISTER

Citat od: blazek dne 15. Avgust 2007, 17:14:39
Poleg tega se ensembki močno razlikujejo. Saj skačejo od 5 pa vse do 25°C. Bo še zelo zanimivo v naslednjih dneh spremljat pomik odcepljenega jedra. :icon_wink:

TWISTER

Citat od: GregorS dne 16. Avgust 2007, 06:26:34
No nekako po mojih pričakovanjih se vendarle obrača v mojo smer in se lepo razvija vse skupaj v Genovski ciklon.Tako da o kaki vročini ni več govora.Lahko pričakujemo veliko dežja od ponedeljka popoldne ni pa nujno, ker karte še niso čisto jasne, ampak mislim da nas bo lepo zalivalo.Ob Genovskem ciklonu je ponavadi nestanovitno vreme več dni.

lp

medica

ARSOvci napovedujejo kar nekaj dežja v obliki neviht za jutri,
vendar pa GFS in Aladin ne prikazujeta kakšnih večjih zadev!?  :icon_confused:

Astra

Tale fronta nas lahko preseneti, in sicer, da bo nekatere kraje preskočila in bo opazna samo zaradi oblačnosti. Imam občutek, da je že do sedaj precej oslabela in bo na Alpah še dodatno oslabela. Nekatere fax karte jo za nedeljo nad Jadranom sploh več ne rišejo, ker bo ravno nekje nad nami zelo oslabela. Hkrati tudi zračni pritisk ne bo ravno nizek, pravzaprav bo fronto za seboj prehodno podilo tudi območje visokega zračnega pritiska.

Kakorkoli že, morda zmeša štrene Genovec naslednji teden. Počakajmo do sobote, ko bo situacija za prihodnji teden dokončno znana.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

TWISTER

Astra se popolnoma strinjam s tabi... sam pozabil si pa na faktor segrevanja ozračja, tako da jaz računam na krepljenje fronte čez dan in potem njeno dokončno oslabitev...
je pa seveda možno da kak kraj ne bo deležen ničesar... sej recimo sem jaz v prejšnem poslabšanju dobil 7mm vse skupaj nekdo pa tudi okol 100mm , so pač lokalne padavine :icon_wink: :icon_wink:

Astra

Ja, lokalna kreacija nevihtnih celic je pa zagotovo v nestabilnem ozračju možna, se strinjam Twister. Sicer sem pa v napovedi pustil "poslabšanje čez dan" in sem manj popravljal na Krtini kot pa ARSO v zadnjih dveh dnevih.  :icon_wink: Aja, ikona je pa itak sonce in nevihte.  :icon_haha:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

TWISTER

no sej, pri slikci je ta fora da nikakor ne moreš zgrešit :icon_haha:

drugače pa danes ti predlagam da opaziješ satelit...trenutno se vidi od fronte le svetla proga...pa čez nekaj ur poglej animacijo ko se bo konvekcija začela :icon_wink:

grem malo pogoje pregledat :clap: jaz imam že vso opremo v službi če bo treba pol takoj šibat :icon_wink:

Azimut

Pečenko je v današnjem Total tedna napovedal za sredino drugega tedna temperature med 30 in 35 stopinjami. :icon_rolleyes:

Jernej

Citat od: Azimut dne 17. Avgust 2007, 13:50:41
Pečenko je v današnjem Total tedna napovedal za sredino drugega tedna temperature med 30 in 35 stopinjami. :icon_rolleyes:
Čudno. Kar sem jaz gledal naj bi se drugi teden nekoliko osvežilo.

zimazakon

Citat od: Azimut dne 17. Avgust 2007, 13:50:41

Glede na priimek, so napovedane temperature še kar znosne :icon_confused:
Mal heca mora bit. Meni je bolj verjetna ta hladna opcija in zgodba o genovcu :shrug:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

TWISTER

kako...Markovšek al Velkavrh pa deževje :icon_question: na radiu Ognjišče :icon_question:

grizli

Ah, kakšna vročina neki. Od torka bo naprej bo veselo in še zeblo nas bo...

...stric iz Genove prihaja :icon_haha:

lpP
grizli ma vas rad