ZEVS Forum

Funnel 22.07.2011 Slovenska Bistrica

Začel/a Thor, 22. Julij 2011, 12:25:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Thor

Danes ob 11.45 sem opazil na nebu nad Slovensko Bistrico tornado(funnel) kateri ni segal do tal.Zanimivost pri temu je,da je bil oblak iz katerega se je spuščal velik samo kakšen kilometer in pol.Približna dolžina lijaka(funnel-a) je bila 200m.Po približno minuti in pol je izginil.Žal nisem imel zraven fotoaparata :icon_cry:

Vir:sat24.com

Lp! Thor
zevs.si[move]

kekec

Zakaj si odprl zaradi tega novo temo?
To bi komot lahko objavil v temi smeh in solze

Thor

Zaradi boljšega pregleda na ekstremne pojave v Sloveniji.Lahko moderator prestavi v smeh in solze,če bi bilo boljše v tej temi :zajec:
zevs.si[move]

gradiščan

NAJ BO ŠE NEKAJ ČASA ODPRTO, ČE BOŠ TVOJO TRDITEV TUDI PODKREPIL...

ŠTROMAR

Opis takšnih dogodkov na žalost brez fotografij ali videa nima kakšne posebne vrednosti. Dandanes že mularija od -10 let nosi s sboj mobitel, tako da ne bi smelo biti problem takšno trditev tudi dokumentirati. Glede na to da ni fotografij pa tudi jaz mislim, da je škoda odpirat novo temo. 

Thor

Imam Samsunga brez kamere in fotoaparata na njem.Ima pa namestu,kjer bi lahko bil sončne kolektorje.Bi si verjetno takrat,ko sem kupoval novega mogel izbrat enega z kamero,ter fotoaparatom :icon_cry: in bi danes lahko imeli/l dokumentiran res velik funnel(bil je ozek in kar dolg-kakih 150-200m).Rotacija je bila malo razvidna,ker je bil tudi dokaj visoko in že po minuti od takrat,ko sem ga opazil je razpadel(pa še opazil sem ga iz avta).Mogoče še ga je videl kdo iz Slovenske Bistrice in bo prilepil slike sem,če je imel pri sebi seveda fotoaparat!? :shrug: :zajec:

P.s. Tako velikega lijaka še nisem nikoli videl v živo razen kakih manjših.Oblaki so imeli spodaj temno sivo barvo,ter na vrhu belo.Prehajali so v kopaste oblake.
zevs.si[move]

max

Citat od: Thor dne 22. Julij 2011, 14:11:26
P.s. Tako velikega lijaka še nisem nikoli videl v živo razen kakih manjših.

Japajade  :icon_razz: nehaj nakladati.....kdaj, kje si videl kake manjše in to več?  :icon_kava:

matt

Jaz sem se okol 12ih peljal iz Slovenskih Konjic proti Bisterci po avtocesti, pa nisem opazil nič posebnega.
Je bilo slično temu http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2009062905445781 ?

SiriusB

Zanima me od kod takšna konstantna odklonilna in sovražna nastrojenost nekaterih članov in moderatorjev tega foruma? Pojav funnela pri Slovenski Bistrici danes je potrjen s strani več očividcev in je tudi vnenšen v ESWD: http://www.essl.org/cgi-bin/eswd/eswd.cgi

max

Najprej se oproščam ker sem podvomil v Thor-ovo trditev! Sedaj verjamem ker je potrjeno

Citat od: SiriusB dne 22. Julij 2011, 16:43:19
Zanima me od kod takšna konstantna odklonilna in sovražna nastrojenost nekaterih članov in moderatorjev tega foruma?
Pa odgovor tebi...
Nobeden ni sovražno nastrojen in odklonilen, to si ti rekel dokler ni dokazano ali potrjeno, stvar pač ne obstaja oziroma je ni bilo, tako je vedno, to bi lahko vedel....
Sčasoma začneš dvomiti od nažalost PRE-velikega nakladanja na forumu sploh od mlajših uporabnikov, ki še ne ločijo določenih oblik oblakov in pojavov.....

Jaz imam vsaj obraz da se javno opravičim, če vidim da sem se zmotil :icon_banned:

Thor

Citat od: matt dne 22. Julij 2011, 15:13:13
Jaz sem se okol 12ih peljal iz Slovenskih Konjic proti Bisterci po avtocesti, pa nisem opazil nič posebnega.
Je bilo slično temu http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2009062905445781 ?
@matt bil je bolj podoben temu na spodnji sliki:

Ta oblak,ki je sproduciral funnel ob 11.45 pa vse do zdaj(16.45) se je zamaknil("zasidral") malenkost proti severu(1.5-2km) in razširil na približno 5km širine-4km dolžine(dalj se ne vidi).Bom puskusil narest kako fotografijo oblaka in jo kasneje prilepim.

Lp! Thor
zevs.si[move]

Thor

Citat od: max dne 22. Julij 2011, 14:48:32
Japajade  :icon_razz: nehaj nakladati.....kdaj, kje si videl kake manjše in to več?  :icon_kava:

Max opravičilo sprejeto :icon_rolleyes:
Funnel-e sem že videl kar nekaj krat ob nevihtah.Vendar so bili zelo majhni-od 10-40m in niso trajali več kot par sekund do minute.

zevs.si[move]

max

Hja, sem še enkrat pogledal zadevo, tu nekaj ne štima!!!!

Ne vem, kako je lahko s strani ESWD potrjen za danes, če je funel bil včeraj? @SiriusB, poglej datum!

Ne vem, kaj naj rečem @Thor.....  :icon_rolleyes:

Thor

@Max Videl sem funnel.Nevem zakaj bi se lagal,da sem ga?! :icon_cry: Zraven so bili starši kateri lahko tudi potrdijo viden lijak na nebu.
zevs.si[move]

gregach

Res škoda da ni kakšne fotografije..... :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."