ZEVS Forum

Močna nevihta ,verjetno supercelica 18.7.2011

Začel/a krispy123, 18. Julij 2011, 20:26:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Včeraj zvečer je dal estofex opozorilo 1 stopnje.Danes zjutraj in dopoldne je pri nas prevladovalo oblačno vreme z  občasnim dežjem( bil je tudi 20 minutni naliv ki je sproduciral 28mm dežja).Proti popoldnevu se je začela oblačnosti tanjšati  in temperatura se je povzpela do 22°C.Sprva sem mislil da ne bo danes pri nas niti ene nevihte, vendar so se vsi moji dvomi razblinili ob približevanju nevihte ki je potovala čez severno Slovenijo.
Še radarska slika padavin:

Satelitska slika oblačnosti:

Sem pa imel ob dogajanju pri sebi nekoliko slabši fotoaparat (canon ixus 95 IS) in to je posledica nekoliko slabših slik.Energije se je nabralo kljub nižjim temperaturam dovolj.

Vse skupaj je bilo slikano v okolici mesta Ruše.
Približevanje nevihte iz Koroške:

Proti severu ( južni Avstriji):

In nato se je vse skupaj začelo, bliskati in grmeti je začelo bližje sprva je rahlo deževalo vendar nato je dež ponehal .In posledično se je vidljivost nekoliko izboljšala.
Oblaki so začeli rotirati( Wall cloud ?)proti severozahodu:

Malo bolj naviti kontrasti:

Nebo se je nekoliko razjasnilo in posijali so prvi sončni žarki:

Še zadnji utrinki te nevihte:

Zdaj pa sami presodite ali je bila nevihta supercelica ali ne.
Lp :icon_wink:

paradolf

Škoda da ti glavni del nevihte zakrivajo drevesa. Moraš se jih znebiti ;) Glede na fotke bi rekel da je to bila SC, sicer pa je ta nevihta bila supercelična na območju Lj-kotline, ko je bil lepo viden wall cloud. Tudi tukaj mislim da je del njega na fotki od 6-10. To nevihto so deloma spremljali tudi @Markuši na severnem obrobju Lj kotline.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Mraz