ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.8.--31.8.2007]

Začel/a Neurje, 15. Avgust 2007, 18:25:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ledeni

Pri nas pa skoraj ves dan nizka oblačnost, kot pozno jeseni. Šele proti večeru je razpadla in pokazalo se je delno jasno nebo. Ponoči je padlo nekaj "kapelj" dežja, dobra 2mm se je nateklo. Zjutraj je bilo min 16,3°C, čez dan se je segrelo do 22,7°C, vlaga ni šla pod 73%. Včerajšnji okrepljen severovzhodnik je očitno prinesel ohladitev.
Tudi danes je pihal v glavnem veter SV smeri v sunkih do 15 km/h.
Nobenega dežja čez dan  :icon_sad:

grizli

Pri nas je nekaj malega močilo ponoči. Čez dan pa nismo imeli padavin.

Sedaj je pa kar jasno in se lepo vidijo zvezde in velika Luna, ki vzhaja...

-temperatura 18.4°C
-tlak 1012 hPa; pada
-trenutno brezveterje

lpP
grizli ma vas rad

Neurje

brnik

oblacno nic ne dezuje

temp 18.2 stopinje

veter ---

vlaga 85 %

pritisk 1007 mbar

bomo videli kako bo z totim padavinam danes in v naslednjem dnevu

drugace danes nekje ob 12.31 uri med nalivom tudi nekaj zrn toce velikosti cca. fizola do lesnika in sicer od brnika proti sencerju v kranju samo se dez a je kmalu posvetil sonce vendar ne za dolgo

hitro se tole dogaja nad slovenijo ,,pride,,zlije in leti dalje

blazek

Res izjemen naliv je bil danes v Ljubljani. Jaz se ga opazoval ob pisanju kolokvija, v Rožni dolini. Ko je tale stvar prihajala je močno doelo, kot bi kdo kake bombe metal. NAto se je močno ulilo in tudi kar dobro zapihalo. Še sreča da ni bilo toče.

Doma se mi je pa postaja izključila ob 14.15 in tako ni bilo podatkov vse do sedaj. Minimum je bil 15,9°C, Tmax pa vrjetno okrog 21°C. PAdlo pa je vsega 1mm dežja. Žalost od žalosti. :wise: :icon_surprised:

fisher

V žireh pa danes kakih 5 kapelj dežja... Sicer pa ves dan oblačno, megleno... kot bi bla cel dan ura 7 zjutraj

Pihe

Danes 8 litrov moče, letos v 82 padavinskih dneh že 1040 litrov! :clap:
92% vlaga pri +18,6 stopinjah,brezvetrje,oblačno in zamegljeno.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

MINIMAX

Lj-Polje
5:45
oblačno
16°C
po včerajšnji popoldanski nevihti ostalo suho
MINIMAX
Lj-Polje

paradolf

Tudi v Podgorju je ostalo ponoči suho. No, vsaj izmerljivih padavin ni bilo.  Ko sem se peljal v službo pa je bil zanimiv pas oblačnosti od Trzina naprej. Tole je slikano iz mengeškega polja med vožnjo  :icon_smile:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje

brnik

oblacno

temp 17,6 stopinje

veter 14.2 km/h

vlaga 84 %

pritisk 1007 mbar

takole izgleda tale pas oblacnosti v smeri lj-vrhnika

takole pa je njen zacetek proti skofja loki in medvodam

medica

Ko sem zjutraj pogledal skozi okno sem opazil, da imajo oblaki smer V-Z  :icon_confused:
Tudi piha malo v Ljubljani  :suspicious:

medica

Ob morju bo pihal jugo. (ARSO)

Jah ne vem, ob morju bolj kot ne piha burja.  :icon_haha:

Ob 6.30 do 7.00

Piran-ocean. boja 25 V 5
Dolenje Ajdovščina 22 V 2

Cumulonimbus

Citat od: medica dne 30. Avgust 2007, 07:34:02
Ko sem zjutraj pogledal skozi okno sem opazil, da imajo oblaki smer V-Z  :icon_confused:

ja to je zato ker v nižjih plasteh ozračja piha veter vzhodnih smeri in zato se ta nižji sloj oblačnosti pomika od V proti Z medtem ko v višinah še vedno prevladuje JZ-Z veter :icon_arrow:
me zanima kdaj bodo na ARSO popravili napoved ker zaenkrat še nič ne kaže na kake konkretne padavine, se pa že prebujajo radarji :icon_biggrin: morda bo še res kej :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

paradolf

Citat od: medica dne 30. Avgust 2007, 07:34:02
Do okoli 1400nmv prevladuje vzhodnik(značilno če je napovedan jugo ob morju), višje pa južni in jugozahodni veter.
Strig  :icon_wink:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ciklon

Po radarju sodeč se vse premika JZ- SV. Če se pa kaj skuha malo bolj južno in gre čez primorsko, kjer je sončno, pa zna bit kaj bolj konkretnega za osrednjo Slovenijo. :icon_question: :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Neurje

brnik

oblacno

temp 18.5 stopinje

veter 16.7km/h

vlaga 81 %

pritisk 1007 mbar

skoz in skoz se obnavljajo padavine v italiji a se vse pomikajo proti severovzhodu tako da gredo mimo nase slovenije

bomo videli koliko se bo izcumpralo iz popoldneva ko je napovedanih kar nekaj padavin