ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.8.--31.8.2007]

Začel/a Neurje, 15. Avgust 2007, 18:25:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

CitatSe opravičujem za tisto. Sem že popravil.
ne rabiš se opravičevat saj si samo izrazil svoje mišljenje ki ga vsi spoštujemo :icon_wink: verjamem pa da si jezen zaradi današnjega vremenskega dogajanja samo tak mamo navadimo se že na spremembe, ki nas čakajo  :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Lazic

Citat od: ajvan dne 17. Avgust 2007, 22:10:13
@Lazic

Sočustvujem zaradi škode.
Me pa veseli, da je tudi kdo od "vremenskih navdušencev" z glavo na pravem mestu.

Okrog nas pa zopet grmi  :icon_exclaim: :icon_sad:

Hvala...toča je bila tu le kot primer,pri nas na srečo ni povzročila škode.Je pa nekaj škode na strešnikih ki jih je pometlo iz strehe,hvala bogu da sem umaknil avto ker bi prileteli direktno nanj,malo je zalilo klet ampak tam škode ni.Na vrtu je vse polomljeno ampak tu ni panike.Tako da bomo že preživeli.Malo huje pa je kmetom ki jim neurja vzamejo ves pridelek.Drugače pa,jaz živim v kraju kjer močni nalivi niso nič posebnega,orkanski veter je pa izjemna redkost ker smo zaprti iz vseh strani.Vsaj za naše razmere je orkanski,za ljudi navajene burje najbrž ni.Tako kot bo na Krasu pol metra snega naredilo paniko pri nas pač ne (no ja odvisno od cestarjev).

Vremenko

94mm padavin mislim da se današnji absulutni rekorder
vendar se nebi hvalil ker je opustošenje veliko
Kolikor se je z betertijo videlo
vrt je opustoše nobenega lista nekaj strešnikov je na tleh
cesta kot graben,v garaži voda.
Jutri se bo tako ali tako še videlo kaj je bilo
Na "srečo" je tukaj bila toča le v velikosti lešnikov prijatelj 8km J poroča o velikanski toči.
Pri njem še večje razdejanje.Babica ki je stara 79let ne pomni take nevihte
Želev sem si nevihte danes in zdaj sem dobil :icon_cry: :icon_cry:

Vremenko

No lazič sma pa izgleda kar na istem

jaka

lih sm se vrnu s triglava in sm zlo presenečen nad dogajanjem :icon_eek: potok, ki teče mimo mene je postal prava reka, povsod je polno kamenja, še huje je na črnivcu in okolici, mi je kr mal žal da sm zamudu vse tole :shrug: ni me blo doma, ampak se vidi da je blo dogajanje res burno

Cumulonimbus

pri meni se je močno ulilo kaplje pa so ogromne :icon_eek: ah pa da ne bo zgledalo da pretiravam spet. umes pa pada tudi toča v velikosti lešnika. zanimivo po dveh nevihtah :icon_question:

lp

Mamut

Je Urša kar dobro napisal ni teba panike, samo malo več samokontrole da ne bi kdo napisal v naslednjem postu da so že buče dol letele.
Pa nekateri se zopet javljajo kjer sploh ne veš od kod so al so pa kar tako od nikogar oziroma od nikjer :icon_question:
Pri meni se je zopet ulilo.
trenutna temp. +16,8 C
veter SV 7,6 km/h
do sedaj padlo skupaj 29 mm dežja, bomo videli koliko bo do jutra. :icon_wink:

Cumulonimbus

ta 5minutni naliv prinesel 10mm. dežja tako da imam danes skupaj  31mm. kar niti ni tako malo :icon_smile:

lp

Lazic

Citat od: jaka dne 17. Avgust 2007, 22:29:12
lih sm se vrnu s triglava in sm zlo presenečen nad dogajanjem :icon_eek: potok, ki teče mimo mene je postal prava reka, povsod je polno kamenja, še huje je na črnivcu in okolici, mi je kr mal žal da sm zamudu vse tole :shrug: ni me blo doma, ampak se vidi da je blo dogajanje res burno

A na Črnivec je že odprta cesta?Popoldne je bila pri Črni zaprta zaradi porušenih dreves.Pri nas se je na hitro spet ulilo a še hitreje ponehalo.

Vremenko

A mislite da jas pretiravam al kaj
Ne moreš trditi če ne vidiš na lastne oči

alan

Dežuje že kakšno uro in pol in zdej je konec s padavinam
18°C
So bli pa res svetlo črni oblaki da je bilo groza gor pogledat. :icon_exclaim:

Cumulonimbus

Citat od: Vremenko dne 17. Avgust 2007, 22:35:51
A mislite da jas pretiravam al kaj
Ne moreš trditi če ne vidiš na lastne oči

jaz ti čisto verjamem morda je le tisto malo pretirano o velikanski toči bo kdo pomislil da so buče padale z neba :icon_biggrin: res je pa da ne moreš kar nekaj v prazno govort če nisi na mestu dogajanja :icon_wink:

lp

Vremenko

Ja jas nevem kaj je prijatelj misli z velikansko točo
Mgoče je bila v velikosti oreha in se je njemu zdela ogromna ker pravzaprav
tukaj so zeeelo redke močnejše nevihte.
Se bom jutri odpravil gledat k njemu pogledat kako je bilo in vam bom povedal in upam da pokazal(z slikami)
če je res bla "ogromna" toča

Trenutno dežuje
Grmi pa na srečo ne več :icon_smile:

Dejan

Imamo močan naliv, ki je v nekaj minutah prinesel 5.1mm dežja. Bliska se okoli, vendar ne grmi močno.
Upam na še kakšen mm dežja in seveda brez škode :wise:
Sočustvujem z vsemi, ki so jim nevihte povzročile kakršnokoli škodo.

T=17.4*C
vlaga: 81%

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Cumulonimbus

poglejte kako hitro se je skreirala nova celica na gorenjskem :icon_rolleyes:

lp