ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 6 Gosti gledajo to temo.

Vreme

Dobro se vedno z dobrim vrača, torej samo na dan z besedo po pomoči!!

Pihe

Hvala prijatelji. Kišto sem že našel, ampak sem prenos programov zaupal "rahlo" neizkušeni osebi (=sinu). Sedaj imam pa še hujšo štalo,ku prej. :icon_haha:
Ni upošteval, kam kaka datoteka kaže oz.kje točno mora bit, da bo potem spet vidno na netu in imam zdaj vse razštelano.Edino,kar je dobro, je to, da Wlink normalno beleži podatke in se le-ti ne izgubljajo.
Mimogrede, ali je Werner(WsWin) tudi do vas bolj odrezav? Sem ga prosil, da mi ponovno pošlje geslo za WsWin, ker sem ga pač izgubil....pa je nekako glumil glivo in mi ga ni poslal.:-(
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Počasi sestavljam mozaik. Weatherlink in prenos podatkov na mojo spletno stran sedaj teče OK. Sedaj so na vrsti WsWin (javlja mi napako pri Converting data....kakšna ideja čemu to?), Weather Display s prenosom webcam slike(mimogrede,od ARSO-ta deluje ves čas v redu, kakor tudi vse vremenske karte na strani in napoved vremena).
Sedaj se bom sfokusiral na WsWin.Neka napaka je nekje,ampak je trenutno ne najdem. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Po sesutju vremenskega računala in po tem,ko je moj nadebudni sin brez moje prisotnosti v dobri veri poizkušal vse skupaj spravit nazaj v pogon, je danes točno 15 dni, ko sem praktično vsak drugi dan spolno občeval(a se tko reče,da sem se je*al v glavo z njim?  ;D ) z novo kišto in vsemi mojimi vremenskimi programi. Ker sem zaradi obilice dela v zadnjih mesecih kar precej padel ven iz tega lepega hobija, sem vse skupaj le počasi gradil nazaj.
Danes je mukotrpno delo v grobem zaključeno.
Ogromno težav mi je povzročal VirtualVP, ki se ni in ni hotel sinhronizirati. Poleg tega sem izgubil še geslo zanj in mi sedaj teče trial doba.Upam,da mi bodo poslali novo geslo, drugače bom moral spet plačevat. :icon_exclaim:
Weatherlink je bil najmanj problematičen, čeprav je premnogokrat (in kot vidim tudi v tem trenutku spet!) pokazal svojo užaljenost in zlepa ni hotel deliti svojega COM porta z drugimi programi.
Cumulus je izjemno pohleven program in,ko se enkrat zalaufa, se tudi ustavit noče sam. ;-)
Weather Display ima že toliko funkcij, da bi bila navodila lahko že debela za eno biblijo. Uporabljal sem ga zaradi vgrajenega FTP uploaderja za webcam. Sedaj sem se tega naveličal in sem prešaltal na webcamXP, ki se resnici na ljubo zelo lepo obnaša.Predvsem pa je bistveno manj kompliciran, kot WD.
Krona vse zaje*ancije pa je bil seveda naš famozni WsWin. Samo zaradi njegovih dobrih grafov sem vztrajal in vsak dan predriblaval vse možne in predvsem nemožne kombinacije.Ni in ni hotel zalaufat in se sinhronizirat. Prebral sem vseh 54 strani postov, ki jih imamo na forumu o njem(mimogrede,hvala Mavericku,Blažu,Ekologu,saj sem se ob nekaterih njegovih starih postih narežal do solz -btw,a se je medtem še kak nov nick spomnil? ;D ), dokler mi ni padel v oči en @Maxov nasvet nekomu izmed vas. In ta je bil pravi! Zato @Max:  :beerchug: .
Zdaj pa moram zadevo še sfinalizirat, ker se je spet spuntal Wlink, ki noče delit COM porta z WsWinom. ;D :icon_exclaim: :icon_haha:.
V glavnem, porihtal bom zadevo,da bo spet delala,kot mora. Moji stalni obiskovalci moje spletne strani so počasi že izgubljali potrpljenje.Pa jaz tudi. :icon_exclaim:
www.bovec-vreme.si

joze

Ne razumem kako imaš težave s COM porti, če uporabljaš
VirtualVP ima vsak program svoj virtualni port!?!? :icon_question: :shrug:

Smisel za humor te pa še ni zapustil :icon_wink: :icon_haha:

wisky

Kar hrabro nadaljuj!
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Pihe

Moje težave z računalnikom in softveri so v glavnem odpravljene. Zahvalit se moram našemu @Jožetu za nasvete. :beerchug:
Vremenska stran se zdaj normalno osvežuje.
Novost na njej je Cumulusov RealTimeData program, ki s samo 5 sekundnim zamikom prikazuje trenutno stanje na moji postaji. :icon_wink:
Imam pa še eno težavo,ki pa zaenkrat ne vpliva na to,ali so podatki vidni ali ne.namreč, Weatherlink mi ne kreira .WLK datoteke za posamezni mesec. V januarju jo je kreiral do 15.1., nato ne več, v februarju jo pa sploh ni ustvaril. Kljub temu,da sem preverjal,kaj se je zgodilo 15.januarja, da ga je tako zmotilo, tega do sedaj nisem uspel ugotovit. Bom grebel dalje. ;)
www.bovec-vreme.si

Mraz

Pihe

Ponovno težave z mojo kišto.Računalo je eno uro nekaj popiskovalo, pol pa izgleda spustilo dušo.Najverjetneje je šel trdi disk tokrat. Ekipa "one jaz band" se trudim zadevo popravit.Do takrat pa spremljajte stare podatke na spletni strani, tisti ki ima sploh še voljo obiskovat mojo spletno stran,haha. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

north789

Hm potem si tudi podatke z diskom zgubil?

Gorazd

Vedno bomo imeli željo spremljati tvoje podatke. Upam na čimmanj težav pri obijanju od mrtvih.

PS: Sicer imaš čas nekaj tednov, ker padavin ne bo, temperature pa znotraj normalnih.

Mejte se radi

Pihe

Juhej! Trdi disk je šel po gobe....z njim se pa ve kaj. :icon_exclaim: :banghead:
Počasi sedaj nalagam nazaj programe. Na spletni strani so tako davis grafi že pravilni, prav tako je ves čas pravilna slika iz webcama letališče Bovec, avtomatske napovedi in vremenske karte. podatki na levi strani pa še ne. Pa bodo tudi ti kmalu,kakor tudi vse ostalo.Le zgodovina je šla po gobe..... :shrug:
www.bovec-vreme.si

Gorazd

Pihe, kontaktiraj Piskeca, ker kot član ZEVS-a, imaš arhiv podatkov tudi na zevs strežniku. Vsaj mislim, da je tako. Naj ti pošlje za nazaj, če se da. Ne vem pa v kakšni obliki je in kako se da pregledovati.

Mejte se radi

max

Pihe, mislim, da se je Krenn malo potrudil z WsWin-om
-  Direkte Unterstützung der Wetterstationen von DAVIS Vantage via Davis Dataloggger !!New

Oblak69

Citat od: Gorazd dne 09. Marec 2012, 08:06:04
Pihe, kontaktiraj Piskeca, ker kot član ZEVS-a, imaš arhiv podatkov tudi na zevs strežniku. Vsaj mislim, da je tako. Naj ti pošlje za nazaj, če se da. Ne vem pa v kakšni obliki je in kako se da pregledovati.

Žal ne more dobit teh podatkov, ker uporablja lasten strežnik. Ti podatki se shranjujejo samo lastnikom VP, ki so na ZEVS strežniku.
:wavey: