ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: gradiščan dne 06. April 2008, 16:29:07
:clap: :icon_wink:

Registriral si svojo domeno, a imaš doma svoj server, ali si zakupil tudi prostor?

Nimam strežnika in nisem zakupil prostora. :icon_biggrin:
Prijatelj Boris mi je to omogočil na svojem strežniku, oz.na strežniku njegove firme (kontakt je nekje spodaj na strani). :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Vreme

Super  :icon_wink:, vidim pa da si tudi grafe poštimal  :clap:

piskec

Pihe, bi se dalo imet kakšno sliko, ki bi imela fiksno ime? Naprimer webcam.jpg, ne pa da se kar naprej spreminja?

:icon_wink:

Pihe

Citat od: piskec dne 06. April 2008, 21:02:26
Pihe, bi se dalo imet kakšno sliko, ki bi imela fiksno ime? Naprimer webcam.jpg, ne pa da se kar naprej spreminja?

:icon_wink:

Kot pravi moj mladi računalniški prijatelj, trenutno to ni možno, ker je že proizvajalec kamere to zadevo tako zapletel :shrug:
Bomo še delali na tem. :icon_wink:

Za prijatelje pa lahko vklopim tudi live stream sliko(pogojeno z username in geslom) :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

piskec

Ha! Kako pa ta tvoj mladi računalniški zasvojenec potem spravi sliko na tvojo stran? Kako pa ve, katera je na vrsti?

Pihe

Citat od: piskec dne 06. April 2008, 22:10:53
Ha! Kako pa ta tvoj mladi računalniški zasvojenec potem spravi sliko na tvojo stran? Kako pa ve, katera je na vrsti?

Slika gre iz kamere na njegov strežnik.Pred objavo na spletnem mestu pa je baje oklestil še en kup številk stran tako, da sedaj ostajajo le številke datuma(prvi del imena datoteke) in zadnja številka, ki pa se generira na meni neznan način. :icon_redface:
www.bovec-vreme.si

piskec

Ampak potem ve za njeno ime? Daj ga malo povprašaj, prosim!

zigarrdo

pihe@ super, zelo dobra postavitev!  :clap:
Everywhere you go you always take the weather with you

Pihe

Ker je pri nas v vasi krepnil štrom, bodo podatki in slika iz webcama na voljo šele po 17.30, ko pridem iz šihta domov.Mačka na žalost še nisem naučil priklopit računalnika. :shrug: :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

TAĐIKI

Pihe, kakšna je letošnja skupna količina padavin pri tebi. Sprašujem, ker iz podatkov iz postaje ni moč razbrati, razen če je potrebno pri sk. količini dodati enko spredaj.

paradolf

Predvidevam da je temu tako zaradi menjave postaje...ali pač ne :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Gorazd

Odkar mu Wswin neki serje, so se izgubili ti podatki. Glede na moj kraj je Pihe pri okoli 1200 mm - na wč.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

Pihe

Res je fantje.Imam težavo z WsWinom, ki sem jo zakuhal sam.Ker mi je WsWin ene parkrat v zadnjem času preprosto nehal izrisovat graf, sem poizkušal podatke v njem izbrisat(no, pravzaprav sem jih prej skopiral v drugo mapo na računalniku).Ko sem tako "razbremenil" WsWin "odvečne" teže podatkov, je začel spet risat graf.Stranski učinek je pa ta, da je predvsem pri padavinah začel zadevo "šteti" od začetka.Zdaj ne vem, kaj naj naredim.Ali naj tisto datoteko, kjer so skupne padavine ponovno skopiram nazaj v WsWin ali kaj? :icon_redface: :icon_question:
Priznam sem bukov, ampak imam svoja leta pač. :shrug:
Hvala, da ste zadevo opazili in mi boste pomagali. :icon_smile:
www.bovec-vreme.si

joze

Citat od: Pihe dne 20. Maj 2008, 12:27:59
Res je fantje.Imam težavo z WsWinom, ki sem jo zakuhal sam.Ker mi je WsWin ene parkrat v zadnjem času preprosto nehal izrisovat graf, sem poizkušal podatke v njem izbrisat(no, pravzaprav sem jih prej skopiral v drugo mapo na računalniku).Ko sem tako "razbremenil" WsWin "odvečne" teže podatkov, je začel spet risat graf.Stranski učinek je pa ta, da je predvsem pri padavinah začel zadevo "šteti" od začetka.Zdaj ne vem, kaj naj naredim.Ali naj tisto datoteko, kjer so skupne padavine ponovno skopiram nazaj v WsWin ali kaj? :icon_redface: :icon_question:
Priznam sem bukov, ampak imam svoja leta pač. :shrug:
Hvala, da ste zadevo opazili in mi boste pomagali. :icon_smile:

Preden si začel "šarit" po wswinu, bi moral podatke izvoziti kot mesečne datoteke, za vsak mesec posebej. Nato bi lahko delal z wswinom kar bi hotel, tudi
zbrisal bi ga lahko pa nebi nič izgubil, no kar je, je. V bodoče pa ti priporočam, da vsak končan mesec izvoziš in daš datoteko na varno mesto.
Jaz delam tako arhiv.

Pihe

Ponovno težave z WsWinom. Ko začne brat podatke "Weather data convert", se ustavi nekje pri 80% in ne gre več naprej. Je odveč pripomnit, da nisem prav nič šaril po PC-ju ali WsWinu? Postaja je na svojem PC.
Bom začel počasi dajat prav TgT-ju, ki kar precej dvomi v absolutne kvalitete tega programa. :icon_question:
Nič, bom težave reševal naprej zvečer, ko pridem iz službe. :shrug:
www.bovec-vreme.si