ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Mah, zdej kr me je še car @skywarn tu napi*du, bo pa res treba potegnit neke poteze.Za uvod bom jaz naprej napi*du Bryana, avtorja programa Weather Display, ker je program slabo sestavil.Očitno v Novi Zelandiji ni tako močnih pljuskov padavin in tega ni vključil v program. :icon_twisted:
Imate pa res prav, 9 mm/minuto je pa res malce prehudo. :icon_redface: Sicer prijetno zaliva, ampak poletne nevihte so čisto nekaj drugega.Se posipam.Mah klinc, se ne bom posipal zaradi napak, ki jih naredijo drugi! :banghead:
Se bom zvečer igral, ko pridem s šihta.Sedaj pa jemljite količino padavin z moje postaje kot prenizko. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Po približno letu in pol, se moja stara Daviska poslavlja od mene.Nov dom si je našla v Novem Mestu.Upam,da bo novemu lastniku služila vsaj tako dobro,kot je meni.
Na njeno mesto pa prihaja nova Davis Vantage PRO2 PLUS.Menjava bo potekala danes in jutri tako,da podatkov iz moje postaje danes in del jutrišnjega dneva ne bo na pregledu.Tiste,ki spremljajo podatke od tu tako prosim za razumevanje. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Zadeve na carini so se zapletle.Neki očitno preveč zagreti carinik(rookie bi rekel) je očitno prešnjufal kompletne papirje od postaje in,ker ni nikjer opazil znaka "CE" (kar naj bi bila garancija, da se postaja lahko uvozi v EU), je zadevo blokiral tik preden bi moral postajo prevzeti! :banghead: :banghead: :banghead:
Sedaj so ti relikti kardeljanstva zadevo zmagoslavno predali tržni inšpekciji, ki lahko odloči tako, da jaz (pa Cimet tudi) teh postaj tokrat ne bova videla(bodo poslane nazaj v ZDA).Sicer je še nekaj malega upanja, ampak bom s pomočjo nekaterih prijateljev tu na forumu poskušal ta negativni tok obrniti proti srečnemu koncu.Možnosti so na žalost majhne zaenkrat.Bom poročal.

Je pa zanimivo predvsem to, kako ti komunajzarski ostanki lovijo nas "kurje tatove"(ki to nismo,saj se nisem poskušal izogniti plačilu davščin in carine!!!!), v istem času,ko sem se jaz tam pregovarjal s tistimi uniformiranimi oholeži, jim pa mafijci švercajo mimo nosa zadeve milijonskih vrednosti!Žalostno in bolano!In en tak uradniški aparatčik,(ki mu niso povedali, da zaradi tega,kar je naredil,ne bo dobil nič višje plače,pa tudi medalje ne), lahko na tak način onemogoča razvoj znanosti in meteorologije v Sloveniji! Ja bravo carina!Za bruhat!Sem razpizden do nebes!!! :banghead: :icon_mad: :icon_twisted: :icon_kavabanga:
www.bovec-vreme.si

Astra

O jeeeeej. Nimam komentarja, birokracija melje dalje.  :surprised:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Aja,še to: moja stara postaja je dobila nov dom v Novem Mestu.Lastnik se bo že pobahal z njo,če bo želel. :icon_wink:
To pa pomeni,da sem sedaj jaz brez postaje do nadaljnjega in podatkov na netu seveda ne bo! Če komu ni kaj prav, naj gre demonstrirat pred carino  na Vič. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

Lluka

Evo.. poslal eno sporočilo eni kolegici,katera dela na carini(Pošta),da vidm če mi bo kaj odgovorila in kaj mi bo napisala zakaj se naj bi šlo itd.

Pihe

Citat od: Lluka dne 18. Februar 2009, 00:30:45
Evo.. poslal eno sporočilo eni kolegici,katera dela na carini(Pošta),da vidm če mi bo kaj odgovorila in kaj mi bo napisala zakaj se naj bi šlo itd.

Če ti bo napisala kaj,ti bo sledeče: Uvoženi artikel ni imel oznake "CE" in tudi ne "Declaration of conformity" (Izjavo o skladnosti).Ker je bil dežurni carinik v dvomu, je zadevo prepustil tržnemu inšpektorju, ki mora sam ugotoviti,če izdelek zadostuje tem pogojem, ali pa pozove uvoznika(mene),da predložim ustrezne dokaze o tem.
In to je vsa znanost okrog tega.
Se bom pa tokrat vzdržal sarkastičnih komentarjev pa čeprav me kar razganja od jeze. :icon_twisted:
www.bovec-vreme.si

UKC

CitatV skladu z direktivo 2004/108/ES se na trg ali v obratovanje lahko da le oprema, ki je skladna z zahtevami te direktive. Oprema, za katero je bila ugotovljena skladnost z zahtevami direktive, mora biti označena z oznako CE.

Navedeno velja tudi v primeru uvoza elektronskih vremenskih instrumentov s strani fizične osebe, kljub temu da niso namenjeni nadaljnji prodaji .

carina.si

max

:banghead: :banghead: Totalna bedarija s strani SLO carine in njihovih birokratov :icon_banned:

Pihe

Citat od: max dne 18. Februar 2009, 10:45:16
:banghead: :banghead: Totalna bedarija s strani SLO carine in njihovih birokratov :icon_banned:

Mah,resnici na ljubo so pač neka pravila.In ta pač zaradi tega,ker je bil nekdo spretnejši in hitrejši(=je hitreje rezerviral frekvenco) pravijo, da US verzije v EU pač ni možno uvažat.Lahko se pretrgam tu,birokrati bodo imeli vedno prav.
Žalostno je pa to,da se obešajo na take zadeve,ki so dejansko v službi vseh ljudi.Vremenska postaja in podatki lahko marsikomu pomagajo pri marsičem.In z bolj človeškim pogledom(in ne totalno jugoslovanskim!), bi carinik lahko to zadevo spustil mimo.In bi lahko sam sebi dejal,da je naredil nekaj dobrega za slovensko meteorologijo.Tako pa naj je zdaj junak.V debilnosti.Velike barabe se jim pa v ksiht smejijo,ko jih naokrog prinašajo!
Nauk: Ne ukradi kosa kruha,ker si lačen.Dobili te bodo in te na križ pribili! Če kradeš,ukradi in okradi celo državo!Tu ti ne bodo naredili nič!
www.bovec-vreme.si

max

Sicer OFTOPIC, ampak me zanima koliko Ameriške vojaške krame ima CE nalepko.... :icon_lol:  Bumbarji z veliko začetnico  :banghead:

piskec

No, Pihe, zdaj pa nisi prav nič pošten!

Zadeve nimajo prav nobene zveze s starimi časi. Takrat vsega tega ni bilo treba. Zaščite potrošnikov ni bilo, vse je bilo (ali pa ne) po JUSu.

Jebat ga, MI smo tisti, ki hočemo imeti gor napisan CE! Ker se gremo takoj, ko je kaj narobe, pizdit kam, klicat inšpekcijo, tržne inšpektorje in samega boga!

Zato pa so Daviske v EU dražje, si kdaj pomislil na to? Zato pa se robo iz ZDA težko naroča.

Malo imej kritike tudi na svoj račun - hotel si dobro skoz prit, to je edini razlog, kaj ima to zdaj z jugoslavijo, dobroto, meteorologijo in podobno? Ne kaj dosti...

Pa komunajzarski, pa jugoslovanski, pa... dej no, kaj ima pa kle politika??? To so zakoni EU. Meni prej zgleda, da bi se rad vrnil v čase, ko je bilo vse po domače...

Pihe, ne zamerit, ampak tak pogled na zadeve, ki niti malo ne upošteva avtokritike, mi pa odpihne kapo navzgor...

Pihe

Citat od: piskec dne 18. Februar 2009, 12:48:52
No, Pihe, zdaj pa nisi prav nič pošten!

Zadeve nimajo prav nobene zveze s starimi časi. Takrat vsega tega ni bilo treba. Zaščite potrošnikov ni bilo, vse je bilo (ali pa ne) po JUSu.

Jebat ga, MI smo tisti, ki hočemo imeti gor napisan CE! Ker se gremo takoj, ko je kaj narobe, pizdit kam, klicat inšpekcijo, tržne inšpektorje in samega boga!

Zato pa so Daviske v EU dražje, si kdaj pomislil na to? Zato pa se robo iz ZDA težko naroča.

Malo imej kritike tudi na svoj račun - hotel si dobro skoz prit, to je edini razlog, kaj ima to zdaj z jugoslavijo, dobroto, meteorologijo in podobno? Ne kaj dosti...

Pa komunajzarski, pa jugoslovanski, pa... dej no, kaj ima pa kle politika??? To so zakoni EU. Meni prej zgleda, da bi se rad vrnil v čase, ko je bilo vse po domače...

Pihe, ne zamerit, ampak tak pogled na zadeve, ki niti malo ne upošteva avtokritike, mi pa odpihne kapo navzgor...

Piskec! Mene pa tvoj pogled razpištoli!
Gre se za to, da lahko milijonto število artiklov gre mimo njih kot živo srebro(je @max lepo napisal:kaj pa orožje kot najbolj banalen primer?), tu pa se gre deloma za znanost! In vsi vemo,da tista EU postaja ni popolnoma nič drugačna,kot una US!NIČ DRUGAČNA! Le frekvence so malce priredili,ker so pogoltni mobilni operaterji rezervirali vse možne frekvence(pa čeprav jih ne uporabljajo!).
Tehnično je to enak izdelek!In škoduje tvojemu ali pa mojemu zdravju ravno toliko,kot EU izdelek! Gre se samo za monopol nekaterih, ki imajo možnost krojiti predpise!
In predvsem od tistih,ki so na koncu tega "trakta" bi pričakoval več posluha in tenkočutnosti.Zato,ker nisem uvozil mitraljeza,ker nisem uvozil nič smrtno nevarnega.Zato,ker sem uvozil nekaj,kar bi imelo splošno korist za marsikoga.In to samo s pozitivnimi posledicami!
In komunajzarji so in bodo!Ker mi je sam kolega(carinik) priznal,da je lažje loviti nas "kurje tatove",kot pa preprečiti kako zadevo,ki ima res usodne posledice za ljudi!
Gre se za to,da so uradniki prijazni ljudem in ne oholi in vzvišeni(tako,kot sem jih jaz doživel včeraj!).In zato mi ne predavat o avtokritiki in še ne vem čem.Ker mi je v tem trenutku tega najmnaj treba.
Pa oprosti.Nisem v dobri koži pač.
www.bovec-vreme.si

piskec

Eh, eh, Pihe, torej ti praviš, da če drugi vozijo 100km/h, tam, kjer je omejitev 50, to smeš tudi ti?

Ne gre tako, saj veš...

Razumevanje in tenkočutnost nima nobene zveze z zakoni, državo ipd. Uradnik ne ve kaj si uvozil in načeloma nima pri tem kaj misliti, saj bi moral biti sistem tak, da se ne odloča uradnik sam. Ker potem spet prihaja do... česa že?

Se povsem strinjam, da se nekateri dobro znajdejo in obračajo zakone naokrog, pa vendar ali je to res izgovor za vse? Ker potem lahko vedno počnem prav vse, saj nekateri spravijo orožje čez. Pa mamila. Pa ubijajo. Pa... Torej jaz lahko delam kontra zakonom?

Postaja je drugačna! Frekvence SO drugačne! Če bi bil ti mobilni operater, bi se za te stvari tudi boril! In bi bil na drugi strani. Z enakim žarom najbrž, kajne? :)

Pa spet si pri komunajzarjih... pa kurjih tatovih. Kaj pa ima to veze zdaj???

In čisto tako, pošteno mi povej, zakaj nisi naročil v Evropi, kakor te je sam Davis prepričeval?

Pihe

Citat od: piskec dne 18. Februar 2009, 14:19:03

Pa spet si pri komunajzarjih... pa kurjih tatovih. Kaj pa ima to veze zdaj???

Odnos moj Piskec! ODNOS! Ki je isti,kot leta 1970.Popolnoma isti!Vzvišen in ohol.
In še nekaj:Jaz nisem imel namena švercat!Pošteno bi plačal carino in DDV. Tam so me pa gledal kot ta glavnega švercerja!
To je komunajzarstvo Piskec! Ki v vsakem sorojaku vidi potencialnega sovražnika.
In očitno je tebi v življenju šlo vedno vse po maslu in nimaš takih izkušenj.Jaz jih pač imam.In vse so dobesedni "copy-paste" izpred 30-ih ali več let.
Ma ne bom smetil več s tem tu,ker nima veze z vremenom več.Peace brother. :buttrock:
www.bovec-vreme.si