ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

TgT

Še enkrat  :icon_mrgreen:
S tem programom ustvariš virtualni serial port ( npr. com2) kateri bere podatke iz fizičnega com1 in jih posreduje istočasno naprej na max 8 programov, ki so priklopljeni na virtualni serial port - com2

:buttrock:

Na kratko, JA  :icon_mrgreen:

Pihe

Citat od: TgT dne 30. Oktober 2008, 21:25:46
Še enkrat  :icon_mrgreen:
S tem programom ustvariš virtualni serial port ( npr. com2) kateri bere podatke iz fizičnega com1 in jih posreduje istočasno naprej na max 8 programov, ki so priklopljeni na virtualni serial port - com2

:buttrock:

Na kratko, JA  :icon_mrgreen:

Na kratko: jeba. :icon_haha:
Imam COM port 3 na katerem mi deluje Wlink, tega mi pa VSPE ne ponudi v izbor. Drugo pa me zanima, kako programom določiš virtualni serijski port(kje)?
:icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Citat od: Pihe dne 31. Oktober 2008, 23:40:59
Na kratko: jeba. :icon_haha:
Imam COM port 3 na katerem mi deluje Wlink, tega mi pa VSPE ne ponudi v izbor. Drugo pa me zanima, kako programom določiš virtualni serijski port(kje)?
:icon_question:

Pogruntal v čem je bil štos.Ko delaš nastavitve, ne sme tisti program(ki ga štelaš) biti "prižgan". :icon_redface:
Sedaj zadeva deluje.Bom pa spremljal, kako se bosta sedaj oba programa obnašala, ko delujeta istočasno. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

TgT

Pihe

Še nekaj @TgT: ali mora programček delovat stalno v trayu? Tista funkcija za shranjevanje trenutnih nastavitev se uporablja kako? Kam to shraniš in kako poimenuješ? :icon_redface:
www.bovec-vreme.si

TgT

ja, zadeva mora teči v ozadju, ikonca v tray-u  :icon_smile:  Shranjevanje pač shrani tvoje virtualne zadeve v fajl, ki ga lahko zlovdaš avtomatsko, ko poženeš program na način prikazan  ->
Citat"E:\Programi\VSPEmulator\VSPEmulator.exe"  "E:\Programi\VSPEmulator\virtual_com2.vspe" -minimize -hide_splash

Pihe

Zdaj me je ena zadeva pa prav razkurila. :icon_twisted:
Sem po dolgem času spet pogledal na Mapview in vidim pri svoji postaji, da dejansko že dva nimam svežih podatkov pri svoji postaji, čeprav mi  zdaj softver normalno obratuje brez prekinitev(ki bi bile posledice napake) že najmanj 4 dni.
Kaj bi bilo narobe lahko? :icon_question:
www.bovec-vreme.si

polo

Kaj sedaj uporabljaš,wswin ali kaj drugega?

Pihe

Citat od: polo dne 19. November 2008, 23:06:05
Kaj sedaj uporabljaš,wswin ali kaj drugega?

Online imam Weather Display.
www.bovec-vreme.si

max

Saj lahko imaš WsWin tudi :icon_biggrin:, WD imaš za spletno stran, z WsWin-om pa lahko pošiljaš na Map-wiev in Awekas :icon_arrow:

Če si Videl v temi VP Griže, mi delata WsWin in Cumulus...oba  online :buttrock:

Ciril

Citat od: Pihe dne 19. November 2008, 21:51:43
Zdaj me je ena zadeva pa prav razkurila. :icon_twisted:
Sem po dolgem času spet pogledal na Mapview in vidim pri svoji postaji, da dejansko že dva nimam svežih podatkov pri svoji postaji, čeprav mi  zdaj softver normalno obratuje brez prekinitev(ki bi bile posledice napake) že najmanj 4 dni.
Kaj bi bilo narobe lahko? :icon_question:

Pihe, oprosti, poglej malo svoje podatke na Mapviewu za nazaj, pa boš videl, da že dooolgo nimaš svežih podatkov (recimo pet podatkov na dan....). Najboljši zajem zadnje dni imaš na WU.

LP Ciril

piskec

Pihe, podatke zajemam preko clientraw.txt. Ta pa se precej sumljivo obnaša in jo obnavlja le poredko!

Imaš kakšno nastavitev za bolj hitro obnavljanje?

Pihe

Citat od: piskec dne 20. November 2008, 09:39:42
Pihe, podatke zajemam preko clientraw.txt. Ta pa se precej sumljivo obnaša in jo obnavlja le poredko!

Imaš kakšno nastavitev za bolj hitro obnavljanje?

Zelo zanimiva zadeva! Meni podatke na spletno stran pošilja zdaj ažurno, pa tudi awekas je brez pripomb.Drugače pa je osnovna datoteka index.htm, sam ne verjamem, da si boš z njo kaj pomagal. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

TgT

Oi mojster!

WeatherDisplay sam preračuna "Current Weather Condition" ?

piskec

Pihe, kako je zdaj?

A imaš na voljo kako datoteko iz katere lahko berem ali ne?

Si pogledal zakaj se ti clientraw tako poredko obnavlja? Jo pošiljaš na net le dvakrat na dan ali kaj takega?
:icon_kavabanga: