ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Glede na to, da je po hribih še ogromno snega vidt in po nižinah vse ozelenelo. Bi se reklo, da je med leto 1920 in 1930.

Pihe

Fotka je najbrž posneta po kakem hitrem pomladanskem prehodu fronte, nekje konec petdesetih let prejšnjega stoletja. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Samo toliko, da povem, da počasi zadeve postavljam na svojo mesto.Na awekasu se podatki že prikazujejo, na domači spletni strani še ne, ker testiram še nekaj zadev(ni vidna!Bo pa tudi čisto drugačna :icon_rolleyes:).Vsekakor naj povem, da sem se dokončno odrekel WsWinu in prešaltal na Weather Display.Zaenkrat moram rečt, da sem nad programom navdušen, zaenkrat edina pomanjkljiva (beri:zanič) zadeva so le grafi.Ostalo je pa mnogo bolj dodelano in dovršeno, kot pri WsWinu.Bom poročal o zadevi in pisal ocene programa sproti, ko se bom bolje spoznal z njim.
WsWin se mi je pač zasral do amena.Kljub nekaterim nasprotnim mnenjem, bom vedno pripravljen zagovarjat tezo, da ima še vedno preveč "lukenj" in hroščev.Ni sicer slab program, ampak me ni zadovoljil pač. :shrug:
www.bovec-vreme.si

TgT

Tako je, vse kar si napisal drži tudi pri meni. Škoda, razvijalec WD si bi lahko vzel čas in na novo napisal program za grafe, ki so res najslabša točka tega programa.   
Mogoče bi lahko za vizualno zadevo, vzporedno uporabil GraphWeather http://www.aguilmard.com/

Pihe

Cel dopoldan se trudim, da bi nov program in postajo pripravil za delovanje pred popoldanskim dogajanjem.Sedaj je zadeva vsaj s tekočimi podatki za silo pokrpana in ponovno vidna na www.bovec-vreme.si. Če mi uspe še webcam uštelat v naslednjih urah, bo pa sploh v redu. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 15. Avgust 2008, 14:19:57
Cel dopoldan se trudim, da bi nov program in postajo pripravil za delovanje pred popoldanskim dogajanjem.Sedaj je zadeva vsaj s tekočimi podatki za silo pokrpana in ponovno vidna na www.bovec-vreme.si. Če mi uspe še webcam uštelat v naslednjih urah, bo pa sploh v redu. :icon_wink:

Ravnokar sem te mislil vprašati, če bom lahko spremljal dogajanje pri tebi :icon_wink:
Telepatija? :icon_rolleyes:

Pihe

Citat od: MaVeRiCk dne 30. Avgust 2008, 19:06:07
Čestitam @Pihe, za prenovljeno spletno stran :icon_wink: :icon_wink: :clap:, vse je OK, samo webcam na spletni strani pogrešam :icon_question: :icon_question:

Hvala Maverick.Vendar to kar se sedaj prikazuje, ne bo končna verzija.Zadeva bo še nadgrajena, prav tako bo po rešitvi problema s softverom kamere, le-ta ponovno na voljo.Še malo potrpljenja prosim. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Vidim, da je moja postaja spet na Mapview-ju.Bravo raca - ehmmm,pardon predsednik! :clap:
V turobnih jesenskih dnevih se bom posvetil še personalizaciji spletne strani v Weather Displayu in jo poizkušal napraviti bolj všečno očem obiskovalca.Prav tako bom v prihajajočem času prenesel bazo podatkov iz Davis Weatherlinka iz preteklih treh let v Weather Display.
Kaj naj rečem o Weather Displayu? Zaenkrat zadeva popolnoma izpolnjuje moja pričakovanja in predvsem NI zajebancije, ki je bila na koncu skoraj dnevno na sporedu z WsWinom. :icon_arrow: :banghead:
Kot vidite so šibka točka grafi, ampak so zato vsi drugi podatki(o minimumih,maximumih,itd.) bistveno bolj pregledni in takoj na očeh.
Želel bi pa še od kakega drugega uporabnika WD slišat mnenje. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

TgT

Grafi so res zelo slabi pri WD ampak obstaja dobra rešitev. Ne omrežju obstajajo skripte, ki posebej za WD uporabnike uporabijo PHP  in ustvarijo lepše & boljše grafe.

jpGraph.

Poleg tega pa so se na Crometeo odločili, da tudi oni uporabljajo WD za njihove postaje, le zakaj?  :icon_biggrin: Poleg tega pa ima ta program podporo več postaj ( novejše postaje, ki jih v wswin ni, npr. wmr200 ) in je non-stop v razvoju.

Jaz osebno raje uporabljam free software in tako bo tudi ostalo  :icon_wink:

Zadnje čase se pojavlja dosti programov za vremenske postaje. Naj omenim dve ki sta v razvoju, GraphWeather in Cumulus.
Slednji je obetajoč, zelo enostaven za uporabo in seveda zastonj.

Ops, sori ker sm zabluzil v tvoji temi  :icon_redface: :icon_haha:

Pihe

Na hitro še tu: Kot veste sem prešaltal iz WsWina na Weather Display.Program tako na oko zelo simpatičen z mnogo več funkcijami, kot WsWin. Ampak tudi z mnogo več hrošči(bugi) in ostalimi malimi zadevicami, ki se manifestirajo v tem, da se program pogosto sesuva. Še najbolj me jezi, da se je to dogajalo te dni, ko imam padavinski "praznik" pri meni. :icon_evil:
Ko se zadeva sesuje in potem znova obudi, preprosto ne prepiše vseh podatkov iz konzole.Tako mi na spletni strani kaže nonstop napačno stanje količine padavin.Današnja razlika trenutno znaša kar 25,2 mm premalo!(realno je trenutno npr.: 41,8 mm, program kaže pa 16,6 mm!) :banghead:
Bom opravil še en resen razgovor z avtorjem programa, ker tako pa res ne more bit! Sem mislil, kako se bom s prešaltanjem rešil nenehmih težav z WsWinom, pa je sedaj še slabše. Bemti jim programersko! :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

TgT

Najbiolje da ti tečeta vsaj dva programa, če so vsi tako hroščasti  :icon_cool: Jaz dodatno testiram še Cumulus-a poleg Free-WX :icon_mrgreen:

Pihe

Citat od: TgT dne 30. Oktober 2008, 15:26:43
Najbiolje da ti tečeta vsaj dva programa, če so vsi tako hroščasti  :icon_cool: Jaz dodatno testiram še Cumulus-a poleg Free-WX :icon_mrgreen:

Mislim, da si dal dobro idejo. :beerchug:
Ampak, kaj se ne bo to vse steplo med sabo?Tvoje izkušnje?
www.bovec-vreme.si

max

TgT je men govoril o enem virtualnem COM portu, z njim pa ima povezan Cumulus program :icon_question:.
Pihe ne me raje spraševat kako se naredi to :icon_exclaim: :icon_haha:

Bo TgT povedal kako to teče.

Meni pa Huger dela na Cumulusu :icon_wink:

TgT

Potrebuješ free programček VSPE - Virtual Serial Ports Emulator
nato pa narediš new device in dodaš splitter. Izbereš source -> com1 in narediš virtualni comX  ( npr. com2 )
Potem pa vse programe, ki jih misliš uporabit nastaviš na com2 in vsi hkrati delujejo  :buttrock:

Pihe

Citat od: TgT dne 30. Oktober 2008, 20:16:24
Potrebuješ free programček VSPE - Virtual Serial Ports Emulator
nato pa narediš new device in dodaš splitter. Izbereš source -> com1 in narediš virtualni comX  ( npr. com2 )
Potem pa vse programe, ki jih misliš uporabit nastaviš na com2 in vsi hkrati delujejo  :buttrock:

Hej! Pa to zadevo bi se potemtakem lahko uporabilo tudi tako, da bi Weatherlink (od Davisa) in Weather Display (ali WsWin) lahko delovala istočasno? Zdaj istočasno pač ne gre, ker uporabljata isti COM port in lahko dela ali eden ali pa drugi.Oba istočasno ne.razmišljam prav? Misliš, da bi šlo?
www.bovec-vreme.si