ZEVS Forum

Radarska slika padavin - krog

Začel/a 0Artur0, 13. Julij 2011, 08:36:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

0Artur0

Pozdravljeni!

Tole je moja prva tema na tem forumu, upam da sprašujem v pravem oddelku foruma.

Predvčerajšnjim sem na radarski sliki padavin zasledil zanimiv pojav - krog pravilne oblike. V približno pol ure se je iz običajne oblike radarske slike padavin ustvaril ta krog - lepo vidno tudi na animaciji (kako dobiti stare animacije ne vem - je bila pa ta animacija prikazana v oddaji 24ur 12.7.2011 - prav ta krog - vendar le tega niso nič omenjali).

http://img62.imageshack.us/img62/7258/krog.jpg

Je to zgolj naključje oz. kako pride to tega?

max

V sredini tega kroga je radar na lisci, ta krog je pa tehnične narave(trenutna napaka radarja pri odčitavanju)
Ravno nasprotno, pa na 24ur, iz takšne stvari seveda hočejo nardit senzacionalno novico dneva   :icon_lol: :icon_lol:

0Artur0

Se mi je zdelo, da bo kaj takšnega. Hvala  :icon_wink:

mihaa

Citat od: max dne 13. Julij 2011, 08:57:34
V sredini tega kroga je radar na lisci, ta krog je pa tehnične narave(trenutna napaka radarja pri odčitavanju)
Ravno nasprotno, pa na 24ur, iz takšne stvari seveda hočejo nardit senzacionalno novico dneva   :icon_lol: :icon_lol:

Kot si tudi sam povedal, 24ur zadnje čase napuhujejo stvari, da kar kaj. Nevem kako dolgo mislim, da to nebo več "palilo"

VREME, PROGRAMIRANJE, HOCKEY

ŠTROMAR

Citat od: mihaa dne 13. Julij 2011, 14:34:10
Kot si tudi sam povedal, 24ur zadnje čase napuhujejo stvari, da kar kaj. Nevem kako dolgo mislim, da to nebo več "palilo"

Seveda bo še naprej vžigalo, saj jim ne zmanjka naivnih in neumnih gledalcev, ki sploh spremljajo te vrste medijev. Blagor ubogim na duhu, ..... :banghead:

Mraz

24ur pač nočejo izgubiti tega, da so najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji, in to jim navsezadnje tudi dobro uspeva. Že naslovi njihovih člankov so takšni, da večina ljudi klikne. Tista novica o 46°C v Beogradu ...  :icon_biggrin:  :shrug:  :icon_haha:

vremenar12

Saj je blo 46 stopinj Celzija samo ne v senci ampak na soncu. Pa včeraj so pisali o tem, da je bil toča tudi v Prekmurju, pa nimam pojma kje so to pobrali, ker v Prekmurju ni nikjer bilo neviht.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.