ZEVS Forum

Razelektritve Mengeš-Šentjakob 23.6.2011

Začel/a MaRkUš, 24. Junij 2011, 16:26:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Dan, keterega ne bom kmalu pozabil, pa ne zaradi mojih čejsov ali pa strel, temveč po supercelicah na SV države.

Zjutraj zaradi šihta nisem bil prisoten na mengeškem polju, tako da sem bil kar razočaran cel dan, a večer je dajal nekaj upanja za razelektritve, tako da smo se okoli 21. ure z @Paradolfom dobili na standardni lokaciji. Med opazovanjem oddaljenih bliskov so nas napadali hrošči, tako da so nam krajšali čakanje na kaj konkretnejšega.
Počasi se nam je bliskanje približevalo, z njim pa tudi dež, kater je bil stalnica našega nočnega bedenja.
Se nam pa je dogajalo, da so nekatere strele presneto blizu tolkle, tako da je bilo kar :icon_eek:

Nato smo se s polja speljali proti Šentjakobu, saj je malo južno od LJ nastala močnejša nevihta s pogostimi razelektritvami.

gradiščan

Full dobro... res je...vi ste tisti, ki take dogodke ovekovečite..in jih potem delite z nami..zato ne gredo v pozabo.. :clap:

Aquatic

Dobre fotke strel, meni osebno najljubši vremenski pojav in objekt fotografiranja! :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

paradolf

Hvala Markušem za družbo. Četudi z hrošči, bi bila noč dolga, pa še ne maram njihovega brenčanja okoli ušes in grozen občutek ko se ti zaplete v lase.

Dan se je sicer začel zelo obetavno z nekim MCS- jem ki je pripotoval iznad Italije. Potem pa smo zadeli ob sušo. Ker sem imel do srede popoldneva še kar precej za postoriti, sem nato upal tudi sam na kaj dogajanja v naši okolici. Žal se ni išlo in šele zvečer smo prišli vsaj malo na svoj račun.
Jutranja nevihta ko je zdela v Krvavec.

Prva fotka v smeri Kamnika

Nato se je uscalo ko nas je zajela nevihta, ki se je naredila malo pred nami. Vsi smo pobegnili v avto in čakali da se zlije. Ah, pa dajmo nekaj probat. Fotkiča položim na armaturo  z objektivom usmerjenim navpično. Kabuum je užgalo neposredno v bližini, da se je vse streslo. Pogledam kaj sem ujel...ha ha. Vse belo  :icon_haha:
No, k sreči pa RAW format dela čudeže, tako da je tole nastalo od tega udara. Sicer nekaj povsem prežgano, a vseeno je videti kot bi se strela v zadnjem trenutku premislila in udarila mimo. Tisto bolj debelo si predstavljam da je pot strele direkt v avto, nato pa jo je malo pred tlemi malo zakrivilo vstran...na srečo  :angel:

Po tem smo se premaknili malenkost južno od Domžal in čakali na nevihto ki se je bližala iz smeri Ljubljane.

Tik pred nalivom Ljubljanske nevihte. Se že vidi kako zaliva del Rašice pred nami.

Crop prejšnje fotke

Po nalivu smo lahko nadaljevali s fotkanjem v zadnji del nevihte..

Počasi se je končalo. Nevihta je hitro potovala proti V-SV..Še zadnjič......

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MaRkUš

JaniS

gradiščan

Robi...tista v avtu je prav neverjetna... Za zgodovino ujet trenutek... :icon_wink:

Mraz

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

medovreme

Super!!!!

Sedaj pa še kakšno na Foto meseca uvrstit!!! :)

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Est! Est!! Est!!!

Lepe...tudi tista nevihta zjutraj ni bila švoh. :suspicious: Mimogrede, Robi, kakšno zaslonko pa si imel pri tisti streli nad avtom?
Life is like weather! www.wineandweather.net/

Domček

Bravo Kamničani! :clap:  :icon_wink: @paradolf, tista iz avta je pa res zakon, še kapljice na steklu lepo pašejo. ;D