ZEVS Forum

3. in 5.6. nevihte, MB

Začel/a kripelj, 05. Junij 2011, 18:58:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

3. 6.
Situacija je bila zelo obetavna, napovedovale so se močne nevihte, energije v zraku je bilo več kot dovolj (soparno kot v peklu), na koncu pa malo razočaranje, sicer so bile v okolici MB kar 3 nevihte, a nekih lepih struktur ravno ni bilo... Moj pogled je pritegnil slabo razvit shelf na Z, ter zelo nizka baza nevihte, ki je prišla od S in maribor obšla po vzhodu  :icon_wink:

(slikano vse s slabim fotoaparatom, tako, da kvaliteta ni ravno na višku  :icon_mrgreen: :icon_lol:)

radar v tem času:

Najprej nevihta nad pohorjem, ki sem jo opazoval od samega začetka pa do konca... nekaj se je htelo formirat na začetku, a je kasneje izgubilo upanje...

url=http://www.slikomat.com/slika/4875885.htm][/url]

nevihta nad bočem

in še tista z nizko  bazo:

to je bilo za ta dan vse, začelo je deževati in vse strukture so se skrile v dežju...

5.6.

spet podobna situacija, le da so tokrat nevihte prihajale iz J, na radarju sem videl visoke odboje J od Pohorja in sem šel malo pogledat.
Naredil se je shelf, ki je po 20 min izginil, od nevihte pa smo dobili močan naliv z nekaj maleg toče...

nevihta se je razdelila na 2 dela, prevladal je južni del, shelf je omagal...

whale's mouth po prahodu

To bi bilo z moje strani to  :icon_wink:

LP

mat89

gradiščan

Capillatus

Lepo  :icon_wink: Danes sem bil direktno pod tisto celico južno od Maribora, tako da boš videl kako je izgledala od začetne do zrele faze od spodaj.  :icon_wink:

kripelj

Citat od: Capillatus dne 05. Junij 2011, 19:42:41
Lepo  :icon_wink: Danes sem bil direktno pod tisto celico južno od Maribora, tako da boš videl kako je izgledala od začetne do zrele faze od spodaj.  :icon_wink:

super, bo zanimivo to za videt  :icon_wink:

matrix

čestitke  :clap: Super se je začelo letos.Upamo na čim več ulovov in čim manj škode!  :buttrock: :wavey: Še enkrat bravo. ;)