ZEVS Forum

Razgledi - Pohorje 29.5.2011

Začel/a Capillatus, 29. Maj 2011, 10:25:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Capillatus

Danes sem izkoristil lepo jutro, in sem skočil na glavno cesto ki gre skozi vas, ter sem naredil nekaj slik.  ;)

Lahko si predstavljate kako to zgleda ponoči ali pa čez dan, kadar so nevihte v tej smeri. Sploh kakšne lepo izolirane, ki so visoke 12+ km.  :drool:  Naj povem da sem že opazoval razelektritve tudi do 200km daleč, nakovala pa še kaj dlje. :)
Zato pa nikoli ne čejsam, ker imam tako ali tako že doma dober pregled nad dogajanjem.  :smash:

Če kdo prepozna kakšen hrib, pa naj pove.  :icon_biggrin:

Še 2 panorami.

Takole pa je pogled v Google Earth, v primerjavi s desno polovico druge panorame. Je še dokaj natančen.  :icon_wink:

Takole nekako pa je moje območje pogleda. Leva črta bi še lahko šla čez Zagorje ob Savi in Litijo. Naj povem da vseh teh krajev ne vidim, zaradi razgibanega terena, toda če bi bil teren čisto raven, bi jih lepo videl že z manjšim daljnogledom. :)
Se pa razelektritve vidijo še precej dlje kot obsega polokrogla črta.

Nikoli ne bom pozabil te nevihte in tega celotnega večera. Če se spomnite kakšna je bila pot teh močnih neviht, si mogoče lahko predstavljate zakaj. :)

Pa naj še kdo reče da svet ni majhen.  :icon_haha:
Lep sončen pozdrav. ;)

Stormchaser

Lep razgled Andrej.Ja jst ti cist verjamem, da ti ni treba nikamor, ampak se ne da primerjat obcutka, ko si v avtu in se podis za eno nevihto.Šopa adrenalin na polno  ;D .Moraš enkrat probat znami al pa s kom drugim (okoliški kraji razen če ni tam ''Monster SC'' ne štejejo  :icon_lol: ;) )!Lp

P.S.:Se pravi nisi za druženje pa nič  :icon_mrgreen:!Zato pa sem napisal Monster SC, ker ih itak ni, to pomeni, da moraš it kam drugam, pa to ne pomeni samo USA  8)

Capillatus

Hvala :)

Ja takole je, nimam namena se podit za Slo. nevihtami, ker so že povezave slabe, promet obupen, prave nevihte vredne čejsanja, sta pa po mojem mnenju le 2-3 na leto, če je dobra sezona. :) No seveda je pa od posameznika odvisno kaj je zanj vredno čejsanja. Lahko se podiš za plohami če hočeš. ;)
Ali USA ali pa nič.  :icon_cool:
In tega občutka v avtu ne tudi ne da primerjat s tem da si doma na 1050m, skoraj sredi gozda, kjer si velikokrat CG+/- razelektritve pripravijo veselico.  :icon_lol:  :icon_wink:

Skratka, vse kar rabim od neviht, dobim doma.  :icon_mrgreen: Pustimo wedge tornade, 15+cm točo in 100+km mezociklone.  :icon_biggrin:

p.s.: Dejanskih ˝Monster Sups.˝ pa pri nas itak ni.  :P

dadek

Super reportaža in slike!

lp  :icon_wink:

mat89

H2o

Super fotke.. res je danes lepa vidljivost. Kar škoda, če ne bi bil večino dneva zunaj.  :icon_wink:

p.s. Na vaših objektih imate verjetno strelovod?

Capillatus

@H2o: Strelovod imamo na vseh objektih, čeprav so direktni udari v naši vasi bolj redki, le 4-5 na leto. To pa zato, ker gozd deluje kot naravni strelovod. Proti severu nadmorska višina še kar hitro narašča, zato je tudi gozd malo višje. :icon_wink:

@Stormchaser: na splošno sem za druženje, toda v nevihtah pa najraje uživam sam. Če izvzamem žensko družbo. Pa še ta me večkrat moti. :icon_biggrin: Že od rojstva živim v tej idilični vasi, bolj ali manj sam (z družino seveda :P) z naravo, tako da ni pri nevihtah nič kaj drugače. Res sem najraje sam takrat. :)
Pač imam takšno lokacijo, da imam kar nekaj direktnih prehodov neviht, ter dosti v okolici, in pač nimam potrebe po čejsanju. ;) Vsaj meni ni vse v tem, da sem čim bližje nevihti ali pod njo, in da je supercelica.  :icon_wink:

Hja, USA pa zato, ker je glede na denar/kvaliteta čejsa, tam najboljše razmerje. :) Po EU se ti ne splača hodit, Avstralija pa nima tako dobrega potenciala.
Toda sej pravim: To je moje osebno stališče, tako da ti še naprej uživaj v čejsanju, jaz pa doma, pa bova oba še naprej zadovoljna.  :icon_lol: :icon_cool: Če si pa kdaj premislim, boš pa prvi ki boš izvedel.  :icon_biggrin:

.sonček.

Meni so boljši pogledi na gore, recimo iz nas se vidi lepo Grintovce (kočna, Grintovec, Skuta, Rinke, Velika planina), če grem pa 60 metrov višje pa se razgledi odprejo (se pa vidi Triglav, južne Bohinske gore-ne vse, Ratitovec, vse kamniške, Stol, Vrtača, Storžič....), včasih, če na hribi.net ni informacij o razmerah grem pa na bližnji hrib z daljnogledom in preverim

Tole pa je iz Sivke nekaj, čez 900 metrov.
http://forum.zevs.si/index.php/topic,3533.0.html
Brez vremena ni življenja.