ZEVS Forum

Razgledi iz Sivke (Polhograjsko hribovje)

Začel/a .sonček., 10. Februar 2011, 23:32:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

.sonček.

Te slike sem naredil iz Sivke (Polhograjsko hribovje).
Slike so bile narejene 7.2.2011
Višina: 934 m
Opis gore:

Sivka je travnat vrh, ki se nahaja na skrajnem zahodnem delu Polhograjskega hribovja. Z vrha se nam tako ob lepem vremenu odpre čudovit razgled, ki seže od Snežnika prek Javornikov do Škofjeloško Cerkljanskega hribovja in naprej do Julijcev, Karavank in Kamniško Savinjskih Alp.
Le nekaj metrov pod vrhom pa se nahaja tudi vpisna skrinjica z žigom.

Od Krna do Triglava s spodnjimi Bohinj.gorami, v ospredju Blegoš in skrajno desno delček Ratitovca

Tukaj se že bolje vidi Ratitovec, kuka tudi Triglav in v ospredju Blegoš, Stari vrh

Od leve Struška, Belščica s Stolom, Vrtača, Begunjščica, Košuta ter malo se vidi Storžič

Že poznate

Rovtarsko hribovje, Žirovski vrh

Še mal bolj pobližje:

Zadaj kuka Velika Planina, tista cerkvica pa je na Črnem Vrhu, malo desno košati Tošč

Brez vremena ni življenja.

Pihe

Ko bom velik,bom enkrat prehodil vse Polhograjce.
Ko sem bil mlad pa sem že "osvojil" Toško čelo,Katarino....naprej pa že ne vem več,ker je bila nevihta in smo se ga tam gor nekje zapili in pol kar padli v Medvode.Kako pa ne vem. :icon_haha:
Lepi kraji! :icon_wink: :bouncy:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gradiščan

Mraz

Okoli tebe so pa sami dobri hribi za hojo in razgled  :clap:

.sonček.

Na Sivko sem šel kak mesec nazaj peš, je le okoli 1 uro hoje, take bolj lahkotne.

.sonček.

Citat od: Pihe dne 11. Februar 2011, 08:57:49
Toško čelo,Katarino.... in pol kar padli v Medvode.Kako pa ne vem. :icon_haha:
Lepi kraji! :icon_wink: :bouncy:

Toško čelo, Katarina sta Vzhodni del Polhograjskega hribovja, po zračni liniji ni tako daleč, po cesti pa predaleč. Katarina je dejansko nad Medvodam.

alešrozman94

VREME BO!