ZEVS Forum

Vremenska postaja - Enomarket Kojsko - Goriška Brda

Začel/a Est! Est!! Est!!!, 29. December 2010, 19:23:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Est! Est!! Est!!!

Pozdravljeni!

Končno mi je uspelo spraviti skupaj vremensko postajo in pripeljati podatke na internet. Seveda še vedno ni vse tako, kot bi moralo biti. Tako bo vetromer moral še nekaj časa počakati, zato pač manjkajo podatki o vetru, a mislim, da bo stvar porihtana takoj po novem letu. Potrebnih je tudi še kar nekaj kozmetičnih popravkov spletne strani s podatki (prevod, čžš-ji, itd.).

Vremenska postaja stoji v vasi Kojsko v Goriških Brdih. Nadmorska višina je nekaj čez 240 m, sneg pa prava redkost. ;D Vseeno mislim, da bodo podatki zanimivi in uporabni. Podatke meri Davis Vintage Pro 2. Zato, da je postaja pristala v mojih rokah, sem dolžan eno veliko zahvalo legendi Zevs foruma, Pihetu oz. Darjotu, ki si je vzel čas zame in pripeljal postajo iz inozemstva direkt pred moja vrata. Hvala Darjo!

Seveda, da ne pozabim...podatki so dostopni na moji spletni strani:

www.wineandweather.net

Direkten link do opisa postaje in dostopa do podatkov pa je: http://www.wineandweather.net/?p=432

Na spletni strani je poleg tu opisane postaje, še nekaj drugih VP v moji okolici. Nekatere že poznate (Paljevo in Korada - obe v lasti Olega), nekaterih še ne (Okroglo na Bajnšicah). V bližnji prihodnosti bo na stran dodana še kakšna zanimiva postaja. O vsem vas bom seveda pravočasno obvestil.

Kot boste opazili, stran Wineandweather.net vsebuje še nekaj drugih zanimivosti, recimo reportaže iz mojih lovov na nevihte ter določena dejstva o drugih področjih mojega zanimanja. Vendar je stvar šele na začetku, dela je še veliko...

Hvala za obisk in lep pozdrav,
Danijel

P.s.: Predlogi in popravki dobrodošli!
Life is like weather! www.wineandweather.net/

mat89

Dobrodošel v klub Davisk,odlično narejeno le tako naprej.

lp

max

Domček

Odlična spletna stran in čudovite fotke! Le tako naprej. :buttrock:  :clap:  :clap:

gradiščan

Aquatic

Čestitke za postavitev spletne strani, slike v galeriji pa so enkratne!  :praise:
Davis Vantage Pro2

oleg

bravo danjel čestitke za postavitev vremenske postaje kojsko  :icon_wink:
oleg

ŠTROMAR

pepo

Čestitke, skoraj sosed, odlično! Zdaj sva že dva v Brdih, bova lahko malo primerjala podatke. Predlagam, da pošiljaš podatke še na Weather Underground, tako je lažje spremljati vse bližnje postaje.

LP

Est! Est!! Est!!!

Od danes naprej deluje tudi vetromer, ki v burji že prikazuje kar interesantne sunke. Tako smo trenutno pri najmočnejšem sunku 74,0 km/h in čakamo še močnejše! 8)

Vetromer je postavljen na višini 7 metrov. Sicer je na JV ovira, vendar to pač ni smer, s katere bi na tej lokaciji pihali neki omembe vredni vetrovi, zato bo zaenkrat kar ostalo pri taki postavitvi. Za meritve burje je lokacija še vedno odlična, saj sta sever in vzhod popolnoma odprta, kraj pa kar dobro prevetren. :icon_wink: Sčasoma bom našel tudi boljšo lokacijo, vendar bo prej potrebnih še nekaj gradbeniških podvigov. :shrug:

Spremljajte...imam občutek, da bo danes še pestro s tole burjo. Can we make it to 100 kph!? :icon_kavabanga:

Est! Est!! Est!!!

Samo kot zanimivost, ki priča o izjemni vetrovnosti lokacije, naj omenim windrun (pot vetra), ki je bil izmerjen v dneh od 21.1. do 31.1. in znaša 9389 km. Poleg tega naj dodam, da smo v prvih dveh dneh februarja že presegli 1000 km. :)

Pihe

Sploh ne vem,kaj še čaka Elektro Primorska!? :icon_haha:
Pri taki vetrovnosti,bi se investicija v vetrno elektrarno obrnila tik-tak.Sploh pa čakam,da ata Max kako na to temo pove. :icon_question:
Ti dejansko dosežeš moj letni windrun v dveh tednih. :icon_lol:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

OFF:
:P ata Max ne bo nič rekel, ker se ne splača  :P
Elektro Primorska bi že zdavnaj lahko imela elektrarne te vrste, pa ste videli kaj se je dogajalo in kaj se je zgodilo :banghead:
Najprej so bili ovira kvazi varuhi narave in norih ptic ki bi se zaletavale v vetrnice, ko se je začelo vse skupaj premikati in graditi(neko avstrijsko podjetje), je pa začelo mleti naše birokratsko kolesje, tako da so izvajalci po nekajmesečnem čakanju pospravili svoje stroje in šli delat tja, kjer so jih resnično potrebovali.