ZEVS Forum

MB 32 cm snega

Začel/a kripelj, 02. December 2010, 17:04:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Evo še bom jaz dal slike  gor ,snega je trenutno na travi tudi preko 45cm, na živi meji pa verjetno vrednost presega 50cm.Upam da odjuga ne bo vzela ves sneg.Danes ponoči ter zjutraj je padlo okrog 10cm novega snega, ki se je nekoliko posedel, saj drugače bi ga bilo preko 50cm!!!.Lahko rečem da je za okolico mb to verjetno rekord snežne odeje v decembru vsaj za zadnjih 10let.
Slikano malo prej, na žalost že ko je bila tema, obljubim pa da bom v nedelju naredil nekoliko obširnejšo reportažo.
Merilno mesto , trava:

Slika rahlega sneženja pred 30 minutami, ko je še vedno snežilo:

Višina snega, ne bom pretiraval ponekod ga je še več , vendar zmeril sem toliko snega na sončni strani: 48cm.

Slikano proti ograji, lahko povem da je pod tem robom približno 20cm prostora.

Lahko rečem, da tudi če se bi sedaj zima končala bi bil vesel, kajti s tem kaj nam je že zdaj pokazala.Pa poglejte , smo komaj v začetku decembra,pa še niti pravi začetek zime ni.

max

@Krispy, vse lepo in prav kako slikovno prikažeš meritev, samo greš pa spet merit na tak prostor kjer hmmm......no ja, že sam veš  :icon_mrgreen:
Pol metra na desno ga imaš pa 10cm manj :icon_lol:

urbang

Ko sem pogledal tretjo sliko, mi je šlo kar na jok. Meter sploh ni postavljen pravokotno na zemljo  :icon_arrow:
Krispy123, ne boš nas naheco  :icon_haha:  ::)  :smash:

krispy123

Meter sem nastavil na tej tretji sliki , od daleč brez da bi ga držal da bi dokazal koliko snega je, drugič potem sem meter prijel v roke, in ga postavil pravokotno, samo morda so slike nekoliko nečiste, je pa ga 100% , pri nas preko 45cm, pa lahko kdo ki je iz okoliških krajev to preveri, že včeraj ga je bilo pred sneženjem 38, danes je pa ga padlo zraven 10cm, + posedanje.
Edit: če hočete še eno sliko naredim.

ŠTROMAR

Brez zamere, samo po teh fotografijah ma ne bo nihče prepričal o 50 cm snega.
če meter postaviš pravokotno na podlago ne bo pokazalo več od 40 cm, če pa izmeriš na drugi strani odkopane luknje ga pa ne bo kaj več od 30 cm.
Maksimalno ga tu lahko pripišemo 30-35 cm.
Vse skupaj je res brez veze, saj se ne gremo kdo ga ima več, ampak poskušamo objektivno beležiti stanje.
Takele meritve in sporočanja zbijajo kredibilnost foruma.
Pa na žalost sploh nisi edini, ki tako napihuje vrednosti.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

jaka

Kdo bo organiziral tečaj iz merjenja snega? ;D Jao res kot da bi tekmovali...