ZEVS Forum

Obilno sneženje po Sloveniji 28. - 29. novembra 2010

Začel/a Ciklon, 28. November 2010, 12:09:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

GrEg3c

Ponovno sem razočaran    ::)

Meril sem ob 21 00 ter je snega 10.5 cm ( oziroma žlavse )

Rahlo sneži pri 0.9 °C

wisky

Večer!
Rahlo sneži in je do tega trenutka padlo 12 cm snega. Trenutni podatki o vremenu na Teznu ob 21:09 uri so:
Temperatura:   0.6 °C
Rosisce:    -0.4 °C
Vlaga:       93%
Wind Speed:   3.5km/h  
Sunki vetra:   4.0km/h  
Veter:       Zahod
Pritisk:       997.9hPa  trenutno pada z 0,9 hPa/h
Padavine:   0.0 mm
Višina snega: 12 cm

Nočko! :smash:
Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Lazic

Po krajšem obdobju zmernega sneženja zopet močno sneži
T= 0,2°C
Snega je blizu 20cm, kar je ob dejstvu da ga je bilo zjutraj 2cm, od 19h pa 7cm zadovoljiva številka
V višinah je začel pritekati toplejši zrak, kar omogoča tudi močnejše proženje padavin pri nas. Po besedah sošolca je na jugu Bele krajine sneg prešel v dež.

paradolf

Sneži
+0.2°C
1000.5hPa še vedno pada.
Ob 19h sem nameril 12cm novega in skupaj 16cm. Verjetno ta hip že okoli 20cm saj je jakost dokaj močna in konstantna.
Stopljeno 8.9mm a očitno je ena folija odstopila in ni vse staljeno.
Vlaga 99%
Rosišče 0°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

klempo

Sneženje se je malce okrepilo (končno so začele padati večje snežinke); verjetno se bo pri nas izšlo danes vse v snegu
Temperatura je -0,6°C (počasi pada)
Veter se je malo umiril, piha rahel severni veter
Vlaga: 94%

Brzi K

Sneži,snega imamo na strehi že 40cm!! drugod pa je nekako 35 cm slike pridejo kasneje :buttrock: zjutraj pričakujem nekako 40 cm zunaj. :bouncy:

gregach

Zadnje pol ure smo bili v izraziti padavinski luknji in pojavljale so se samo posamezne snežinke :banghead: Ga bo pa centralcem lepo nasulo.

Trenutno se snežnje malo krepi, a še vedno to ni rahlo sneženje.
T=-0.4°C
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Jernej

Sicer ne vem, če sem v pravi temi, pa vendar:

Rahlo dežuje ob zmerni burji, 5°C
Današnji temp. razpon: 2...8°C
Količina padavin danes: 27 mm

Cimet

Sneži pri +0,3 st. C.

Trenutno je 25 cm debela snežna odeja. (ob 19. uri je bila 22 cm). Danes je tako padlo 20 cm snega oz. 20,3 mm padavin.

Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

stog

Vendarle sneži (zmerno do močno) tako kot bi moralo že popoldan in zvečer. 28cm novega, 44cm skupaj. Pogosto zmanjkuje elektrike. (ene 8 krat že danes)

V Beli Krajini in na južnem Kočevskem je sneg prešel v dež.

Miha89

:buttrock: Zmerno do močno sneži že približno 2 uri, zdaj bolj zdaj manj. Smo pa vsaj takole na oko gladko čez 20 cm. Ob sedmih sem šel na krajši sprehod in z betonske bankine odstranil ves sneg. Ko sem pogledal pred 10 min. je bilo na bankini že 19 cm novega snega! :buttrock: Glede na radar bi znalo brez problema padati še vsaj do polnoči! :bouncy:

EDIT: 22.15h: Pravkar prišel iz sprehoda po sanjsko zasneženi pokrajini. Med sprehodom je zmerno snežilo, trenutno pa sneži najmočneje danes! Debele in goste snežinke. Snega je po tleh 20-25 cm  8)
Let it snoooooow! =)

gergo

Ne morem si niti predstavljat kako to zgleda v večini države kjer imate takšne količine snega :zaba:
Pri nas še naprej rahlo sneži, snega pa sem izmeril kar cela 2cm. Mogoče pa ga do jutra bo celo ene 4-5cm.
Spet totalna polomija.
Veter ga je mraz!

.sonček.

@gergo

Smo vajen, 50cm ga je trenutno, ko ga bo 1 meter potem bom rekel, da ga je veliko.

Trenutno sneži in tako je že ves dan
Brez vremena ni življenja.

SnežkoSnežak

Gori se neki kuha....čisto na meji sneg je napou leden bi lahko rekel...bi kdo znal obrazložit koliko časa bo tako?

Lazic

Stranje:
No na hitro po mizarsko izmerjena snežna oddeja. Na eni meritvi je bilo 21cm snega, na drugi 17cm, na tretji 18cm (snegomer se je umaknil nadstrešku, iščem novo lokacijo).
Srednja torej 18cm

7:00 - 2cm
19:00 - 7cm
21:30 - 18cm

Trenutno močno sneži
T= 0,2°C