ZEVS Forum

Obilno sneženje po Sloveniji 28. - 29. novembra 2010

Začel/a Ciklon, 28. November 2010, 12:09:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

wannabe

upam da ne bo prešlo v dež, ker je začelo res močno snežiti ( padaja prave kepe) . se pa počasi bližamo 50cm.

rokec

Citat od: SnežkoSnežak dne 28. November 2010, 21:44:34
Gori se neki kuha....čisto na meji sneg je napou leden bi lahko rekel...bi kdo znal obrazložit koliko časa bo tako?

nekje v višinah je plast toplejšega zraka ki topi sneg potem pa je zopet hadlenjša plast ki zamrzne mokroto v stopljenem snegu, zato pada nekak leden sneg...

sicer pa ne si želet velikih krp kot vidm tukajle po vaših postih si jih zelo želite, namreč večje krpe snega ponavadi pomenijo moker sneg oz. da prihaja vse skupaj na zelo mejno med dežjem in snegom.

pri nas 24cm, sneži pri 0,0°C

sasolaguna

lj-trnovo

končano kidanje, snega okoli 25 cm na kontejnerju za embalažo. drevesa močno pokajo!!!

MINIMAX

Lj-Polje
sneži (kar intenzivno; 1cm/10min)
-0,1°C

do 22:00
skupaj 25cm

danes padavin 24,9mm, ves tale sneg 43,9mm
MINIMAX
Lj-Polje

Urox26

Domžale:

-sneži (na trenutke tudi močno)
-temperatura: +0,6°C
-snežna odeja: 18-21cm

Lp iz Domžal  :wavey:
Vreme je ZAKON!

Oblak69

Zunaj od koder sem se vrnil, pravljica :buttrock: :icon_bird:
Močno sneži, 58cm snega, od tega 35cm novega snega

T= -1,6°C pada
Vlaga= 98%
Rosišče= -1,8°C
Brezvetrje, kar je zelo poredko pri nas pri tako močnem sneženju; smer V

Pejte ven na sneg in ne pozabte :icon_bird:

Lluka

Po prekinitvi dobave električne energije..... (trajala je 1h)...smo zopet ON-line.
VP Planina pri Rakeku ob 22.30h
odzunaj je kar nekaj dela z kidanjem.... he he he... juhuuuuuuuuuuuuuuu

trenutne razmere so sledeče....

tren stanje = močno sneži
tren temp = 0,1°C
tren vlaga = 96%
tren rosišče = -0,4°C
tren veter = občasno do 5 km/h
tren temp.na višini 5 cm = -1,2°C

tren višina novozapadlega snega = 40cm
trenutna skupna višina snežne odeje = 57cm (se poseda)

in še nekaj slik za ljubitelje snežne odeje.... (upam da ne bo zamere,če napopam 5 slikc) :D

ko zmanjka štroma... ni gretja :D

neodkidan avto....

zoki16

Na Cvenu je snežiti pričelo okrog druge ure popoldan. Sedaj se je še okrepilo in nič ne kaže, da bo kmalu nehalo.

Trenutno je okrog 10 cm snega.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

ŠTROMAR

Kranjska Gora ob 22.10:

Pada gost, droban sneg pri trenutni T= -2,9 stopinj C. Piha SZ veter.
Višina suhega snega ob 22. uri = 43 cm

Ceste so vzorno očiščene, vse pohvale marljivim komunalnim službam  :praise:

Še malo zimske idile za lahko noč  :wavey:

fisher

Zadnjo uro je spet res močno snežilo. Skupaj smo pri za november že sanjskih 52cm!  :praise:

simo88

rahlo-zmerno sneži, temperatura se giblje kako desetiko nad ničlo, na leseni mizi pa sem pravkar izmeril 12-13 cm snega (svežega ker podlage nismo imeli)

lp

edit 23.30: sneženje se je nekoliko okrepilo.

v kolikor bo snežilo še dve uri z podobno intenziteto, bi se znali tudi mi do jutra včakati 20 cm :icon_wink:

lahko noč

bbenci2

Citat od: gergo dne 28. November 2010, 21:33:46
Ne morem si niti predstavljat kako to zgleda v večini države kjer imate takšne količine snega :zaba:
Pri nas še naprej rahlo sneži, snega pa sem izmeril kar cela 2cm. Mogoče pa ga do jutra bo celo ene 4-5cm.
Spet totalna polomija.

Tako je!!!

rahlo sneži
+0,7°C (ne premakne se nikamor)
Severni veter pihne do 25,9km/h.

Snega je nekaj cm, na kakšen cm brozge, morda pa še to ne. Samo pol stopinje nižje bi morali iti, pa bi ga imelo mnogo več. Skratka, upam, da ga jutri čim prej pobere :icon_arrow:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

dbdeki

Tole danes je bilo pa noro, kot sem si predstavljal sem se naužil pluženja s štirikolesnikom in moram vam povedat, da se z njim sčisti noro dobro. Je pa zelo zanimivo, da ni cel dan enega gospoda cestarja s plugom, tako da sem imel kar posla tudi z ulicami ne samo dvorišči :). Pred pol ure je pričel padat ledeni dež, ki je padal dobrih dvajset minut, sedaj pa padajo ogromneee krpe in to zelo na gosto. Upam, da ne bo to trajalo še predolgo, ker bi znalo biti pestro ponoči. Sedaj je novozapadlega 45cm na 22cm podlage (senčna stran) ali sončna 18cm, skupaj 67cm/63cm.

Lahko noč

Snoop

I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

dadek

Trenutno stanje
Sneži ,na trenutke močneje
0,4°C
Končno danes enkrat v rumenem fleku.
Sicer pa se bližamo 25cm.  :buttrock: