ZEVS Forum

Rekordno nizka temperatura v Ajdovscini 19.12.2010

Začel/a Vremensko društvo Ajd, 20. December 2010, 19:46:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vremensko društvo Ajd

19.12.2010 ob 4.00 zjutraj sem na Ajdovskem polju izmeril rekordno nizko temperaturo.

Temperatura rosišča -22°C
Temperatura zraka na 2m -16°C

Bilo je zelo zanimivo, počutil sem se kot da sem na Babnem polju. Vse je bilo zmrnjeno okoli mene je bila nizka megla. Ko sem vdihnil skozi nos mi je v nosu zmrzevalo. Brez rokavic sem zdržal samo 3 minute potem so me roke začele pečt.

Ajdovscina je bila tisto noč pravo mrazišče!

Lluka

rekord naj bi imel Skywarn, ki je nameril -25.7°C nekje na Krasu pri eni tovarni (Plama) (zdele iz glave ne vem)... bil danes obsežen članek o tem v Primorskih novicah.

Ciril

Citat od: Lluka dne 20. December 2010, 21:10:23
rekord naj bi imel Skywarn, ki je nameril -25.7°C nekje na Krasu pri eni tovarni (Plama) (zdele iz glave ne vem)... bil danes obsežen članek o tem v Primorskih novicah.

A bi lahko kdo to skeniral, prosim.

LP Ciril

Vremensko društvo Ajd

Jaz govorim za rekord Ajdovscine. V Ajdovscini je bil do sedaj rekord -14°C.  Vremenska postaja Plama: http://www.weather-photos.net/AMS-Plama/Current_Vantage_Pro.htm

medovreme

Citat od: Ciril dne 20. December 2010, 21:24:41
A bi lahko kdo to skeniral, prosim.

LP Ciril

Kaj pa ablak iz Loškega potoka? Bojda je imel -28,5°C?

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

Ledeni

Uh, hud mraz tudi na Primorskem.  :zaba:

Sicer pa:
Rekordno nizka temperatura v Ajdovščini. c c c  :icon_arrow:

Lluka

gradiščan

Citat od: Lluka dne 20. December 2010, 21:10:23

Plama - Podgrad - nekaj km od mene proti Reki... znano mrazišče tukaj okoli...

blazek

-28,6°C sem jaz nameril v mrazišču nedaleč stran od mene. V Retjah, ki je tudi ena izmed najbolj mrzlih vasi v Sloveniji je bilo pa -28°C (ablak omenil v temi trenutno vreme)

Pri PLami pa je bil minimum -25,7°C. Je pa Skywarnova postaja oz od Mareta in je Daviska.

Lluka