ZEVS Forum

polet iz ljubljane v varšavo, sreda 1.december ob 10.15

Začel/a sasolaguna, 25. November 2010, 16:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

sasolaguna

živjo!

zanima me, kakšen polet lahko pričakujemo v sredo dopoldne, hude turbulence ledenite kril...?
bo ob napovedanem sneženju brnik sploh odprt?

maestro

Huh, tovrstne napovedi ti pa osebno ne znam podati.....Kolikor mi je znano, do ledenitev kril sploh ne sme priti... :icon_question:
Brnik pa itak sproti plužijo, more biti pa res silovito sneženje, da ga zaprejo...Tu bi @Neurje vedu kaj več o tej temi..
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Neurje

:bouncy: :bouncy: Oj živjo ja glej to je pa takole

krila letalu zamrznejo lahko le po pristanku pa še to zaradi nizke temperature goriva v krilu , da pa letalo leti normalno pa ga pred samim poletom peljemo na razledenitev letal z posebno mešanico ki je pri nizkih temperaturah gosta in deluje da se padavine in vodna para v oblakih ne nabira nakrila ampak zdrsi z letala namreč vsake padavine ali rosa predstavljajo dodatno težo na letaliu ,, kar se tiče samega zaprtja letališča v primeru snega ga pa mora res močno sipat da ne bi obratoval ker ga plužimo čim se nabere do 1 cm snega na stezi in le v primeru da se res sproti ne da očistit se ga zapre pa še to samo toliko da se uredi in se zopet spravi letala na tla in tako naprej

Skratka razloga za paniko ni  v letalstvu gre vse skoraj tako kot mora ,, ustavijo nas samo ekstremne razmere

Upam da sem ti kaj pomagal pri odločitvi ,,aja pa še to do zamud pa zelo rado pride v zimskem času

sasolaguna

najlepša hvala res. si morem 1x ogledat letališče ko bo spet dan odprtih vrat. veliko letim, ampak še nikoli nism vzletel v snežnem metežu. vprašanje pa izhaja iz oddaje o letalskih nesrečah na national geographicu, ravno ta tedn je bila episoda ko je zaradi ledu na krilih letalo strmoglavilo v reko Potomac v Washington DCju.
zamuda gor ali dol, samo da pridemo tja in nazaj. 1.12 bo tudi obletnica korzike....

sasolaguna

Neurje, tocn tako je bilo kot si opisal. samo na stezi je bil sneg, ampak je slo. polet pa glede na vreme neverjetno miren.
upam samo, da bo slo tako umirjeno tudi nazaj v ponedeljek