ZEVS Forum

dežomer-nepravilno merjenje

Začel/a maestro, 30. Avgust 2007, 16:58:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Sicer najbrž kaj dosti veze z dežemerom ta reč nima,ampak je pa res zanimivo,koliko so mi danes pokazali padavin moji trije vremenski programi:
Weatherlink : 52,6 mm
WsWin: 54,1 mm
Weather Display: 53,3 mm

Kaj pa zdaj? :icon_question: Nič,za iste solde gremo naprej,ampak dvomi in pomisleki, zakaj je temu tako pa ostajajo.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

polo

Kaj pa na sami konzoli? Koliko je tam pokazalo?

Saj je neodvisna od teh treh programov, če se ne motim ali pač?

Pihe

Citat od: polo dne 26. September 2010, 00:03:37
Kaj pa na sami konzoli? Koliko je tam pokazalo?

Saj je neodvisna od teh treh programov, če se ne motim ali pač?

Konzola in Wlink seveda kažeta isto.Še to bi se manjkalo,da bi bila ta dva različna. :icon_exclaim:
www.bovec-vreme.si

max

Preden sem prebral to temo, sem danes zjutraj šel prekontrolirat količino padavin ta mesec, do tega trenutka.
WMR->WsWin/Cumulus, 307,6mm
Conrad dežemer, 308,2mm
Ročno seštevanje z menzuro za vrtnarje, cca307mm(tu bi lahko bil kakšen mm+/-)
Sem zadovoljen :buttrock:

joze

Citat od: Pihe dne 26. September 2010, 07:11:13
Konzola in Wlink seveda kažeta isto.Še to bi se manjkalo,da bi bila ta dva različna. :icon_exclaim:

Ta dva podatka sta točna!

Po mojem mnenju se ti napaka zgodi zaradi poganjanja 3 programov na "švoh" PC-ju.
Ne zmore narediti grafe v vseh programih hkrati. :shrug:

alze

Ker sem pod hribom in gozdom prihaja pri nas obdobje kadar imamo sonce le zgodaj zjutraj. Posledica tega je mnogo rose in slane. Zaradi tega mi je ta mesec že dvakrat rosa prevesila vago na dežometru (0,5 mm) kljub temu, da ni bilo dežja.

Kako statistično vodite tak dan, deževen ali ne ?
<- Klik

Lluka

Citat od: alze dne 07. Oktober 2010, 15:15:50
Ker sem pod hribom in gozdom prihaja pri nas obdobje kadar imamo sonce le zgodaj zjutraj. Posledica tega je mnogo rose in slane. Zaradi tega mi je ta mesec že dvakrat rosa prevesila vago na dežometru (0,5 mm) kljub temu, da ni bilo dežja.

Kako statistično vodite tak dan, deževen ali ne ?

torej napišeš zraven megla ali rosa...... torej pišeš 0.5mm pod "padavine" z označbo.. megle ali rose

MIHAJLO 86

Imam postajo ws2300 danes sem se odločil poskusiti natančnost dežomera. V dežeomer sem večkrat  vliv 1dcl vode na konzoli mi je pokazalo od 8mm  do 11mm. Na forumu sem zasledil da bi moralo za 1dcl vode pokazati 14,5mm. Dežomer sem očistil in namazal pa ni nič drugače.  :icon_exclaim:

Pihe

Citat od: MIHAJLO 86 dne 29. Oktober 2010, 20:48:03
Imam postajo ws2300 danes sem se odločil poskusiti natančnost dežomera. V dežeomer sem večkrat  vliv 1dcl vode na konzoli mi je pokazalo od 8mm  do 11mm. Na forumu sem zasledil da bi moralo za 1dcl vode pokazati 14,5mm. Dežomer sem očistil in namazal pa ni nič drugače.  :icon_exclaim:

Če se lotiš takega testa,predvsem ne smeš kar vliti vode noter! Dejansko moraš to delat skoraj po kapilari in si vzeti čas za to(lahko tudi pol ure ali več).Tako,da ni nujno,da ti kaže narobe.Lahko si le z napačno hitrostjo vodo noter zlival,kar se potem pokaže z napačno vrednostjo. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

wisky

@Mihajlo,
najbolje bo z kapalko, ker ti bo res počasi kapljalo in zadeva dokaj natančna. @ Pihe ti je pravilno odgovoril, da si je treba vzeti čas pri takšnih merjenjih. :praise:
Torej  z kapalko in boš videl, da zadeva funkcionira. :icon_wink:
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320