ZEVS Forum

Vremenska postaja Rob, 508 m.n.v.

Začel/a benzak, 27. December 2011, 22:01:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

benzak

Pozdravljeni,

moja vremenska postaja WS2350 deluje od 17.12.2011. Za zbiranje podatkov uporabljam Cumulus, ki teče na win server 2003 r2 in komunicira preko fizičnega com porta. Spletni strežnik pa je Ubuntu server 11.10 na katerem je naložena trenutno zadnja verzija xampp-a. Oba OS-a pa tečeta na ESXi 5.0. Spletna stran je čisto malo predelana originalna Cumulus-ova web page in sliši na ime www.strega.si .  ( strega = čarovnica - prevod iz italjanščine)
Senzorja za smer in hitrost vetra sta na višini 10 m, senzorji za temp., vlago in padavine pa na višini 3 m. Senzorji in oddajnik so povezani žično, oddajnik in sprejemna enota pa brezžično na razdalji cca 20m.
Vas Rob je del občine Velike Lašče in se nahaja v Osrednji Sloveniji.

Ta forum je zakladnica informacij in je v veliko pomoč pri naših projektih.  Bi pa omenil še dva, ki sta mi tudi preko foruma pomagala, to sta:
Marko30 je zaslužen za prevod  :icon_wink:, hudi pa za dodatke napovedi :icon_wink:

LP, Benjamin

max

gradiščan

Citat od: benzak dne 27. December 2011, 22:01:36

Ta forum je zakladnica informacij in je v veliko pomoč pri naših projektih.  Bi pa omenil še dva, ki sta mi tudi preko foruma pomagala, to sta:
Marko30 je zaslužen za prevod  :icon_wink:, hudi pa za dodatke napovedi :icon_wink:

LP, Benjamin

Dobrodošel in čestitke za novo pridobitev v svetu vremena.  Pričakujem, da boš kdaj pa kdaj tudi ti dodal kaj svojega na ta forum. :wavey:

Oblak69

Fajn si tole predstavil, napiši še na kateri nadmorski višini se postaja nahaja, tko kot imaš na spletni strani in jo dodaj še v avtar :wavey:

hudi

Čestitke, lep opis. Bom tudi sam uporabil tele prevode  :icon_wink:

benzak

Mejduš, sem kar mal vesel, da vam je všeč :icon_redface:

LP, B

ŠTROMAR

Odlično in dobrodošel med vremenskimi odvisniki.  :icon_wink:

Pravzaprav si ti zdaj moj najbližji sosed z VP.

amedve1

Dobrodošel med nami. Veseli me, da se Cumulus vedno bolj uporablja.