ZEVS Forum

Vremenska postaja - Ravna pri Ligu

Začel/a jože, 27. Julij 2007, 18:05:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

joze

Citat od: miklicdejan dne 27. Julij 2008, 14:07:14
Občasne težave z weatherlinkom mam tudi jaz. Kar preneha brat podatke, ko resetiram računalnik, pa spet normalno dela.

Ja, točno to se dogaja. :shrug: Mogoče je težava v PC-ju? Upam, da bom počasi
odkril vzrok težav.

max

Bom tole napisal :icon_rolleyes:

12.Aprila sem VP priklopil na UPS, in od takrat naprej imam mir. :icon_biggrin:
WsWin dela non stop brez prekinitev :icon_wink:, ups mi je pa skupno pokril za nekaj več kot 12h prekinitev el. energije v tem času  :icon_surprised:
Tako da zaenkrat nimam problemov. Če gledam primerjavo cenovno, se bolj splača UPS - ta se da nadgraditi tudi z akumulatorji višjih kapacitet, za daljše napajanje.
Ja imam ta projekt ravno v izvedbi(24h) :icon_eek: :icon_wink:(trenutno 10h)

joze

Citat od: max dne 27. Julij 2008, 15:16:06
Bom tole napisal :icon_rolleyes:

12.Aprila sem VP priklopil na UPS, in od takrat naprej imam mir. :icon_biggrin:
WsWin dela non stop brez prekinitev :icon_wink:, ups mi je pa skupno pokril za nekaj več kot 12h prekinitev el. energije v tem času  :icon_surprised:
Tako da zaenkrat nimam problemov. Če gledam primerjavo cenovno, se bolj splača UPS - ta se da nadgraditi tudi z akumulatorji višjih kapacitet, za daljše napajanje.
Ja imam ta projekt ravno v izvedbi(24h) :icon_eek: :icon_wink:(trenutno 10h)

Saj imam UPS, težava je v tem, da se povezava med konzolo in PC prekine. :icon_sad:
Tako, da tudi če bi imel neposredno na wswin, po moje nebi pomagalo, ali pač? :icon_question:

max

Citat od: joze dne 27. Julij 2008, 16:03:30
Saj imam UPS, težava je v tem, da se povezava med konzolo in PC prekine. :icon_sad:
Tako, da tudi če bi imel neposredno na wswin, po moje nebi pomagalo, ali pač? :icon_question:

Če imaš zadnjo verzijo V2.93.17, potem brez problema :icon_wink:

Jaz vidim problem v hkratnem delovanju dveh programov Weatherlink in WsWin, na istem disku za iste stvari-podatke(mogoče bi delalo na ločeni particiji).
Weather link in postaja na C:, WsWin na D:  Probaj najprej z WsWin-om

TgT

max

Citat od: TgT dne 27. Julij 2008, 23:11:31
Oz poiskusi se drug software...
Tudi to lahko, samo mora podpirati Davis, drugače ne bo nič :shrug:
Weather Display, vendar je kar zasoljen 72€  :icon_exclaim:

joze

No, počasi prihajam do bistva mojih težav. Z več poskusi sem ugotovil, da težava ni v PC-ju, mislim, da je problem v elektriki.
Povezava se mi prekine ob vsaki nevihti, sedaj pa ne vem kaj jo moti? Mogoče nihanje elektrike ali pa dosti elektrike v samem zraku? :icon_question:
Danes sem menjal USB kabel, bomo videli če bo kaj bolje.

Ali je pa težava v samem weatherlinku? :shrug:

Če imate kakšno idejo kar povejte!

joze

Ne vem kaj se dogaja, včeraj mi je 2x prekinilo povezavo. Danes se mi pa sploh noče povezati, ne vem več
kaj naj naredim? :icon_sad:

gradiščan

Jože, priklopi direktno davisko brez weatherlinka. Tako boš vedel, če je v njem težava. Seveda moraš imet PC vseskozi prižgan.

joze

Citat od: gradiščan dne 01. Avgust 2008, 22:49:39
Jože, priklopi direktno davisko brez weatherlinka. Tako boš vedel, če je v njem težava. Seveda moraš imet PC vseskozi prižgan.

Hja, ma moram menjati še wswin, ker imam starejšega, to pa raje nebi.

joze

Ponovno težave!

Vsi zunanji senzorji so mi odpovedali. Mislim, da je nekaj narobe z napajanjem :icon_question:

Do razjasnitve težav ne bo podatkov!

H2o

Ali se je ti mogoče kabeljček od solarnega modula odklopil? Posledično se bi lahko spraznila baterija, potem pa ni podatkov. Da bi kar tako odpovedala postaja, malo dvomim.

jaka

Čudno...če ni to pa poskusi samo baterijo zamenjati

joze

Citat od: H2o dne 21. Oktober 2008, 10:58:42
Ali se je ti mogoče kabeljček od solarnega modula odklopil? Posledično se bi lahko spraznila baterija, potem pa ni podatkov. Da bi kar tako odpovedala postaja, malo dvomim.

Točno tako! :icon_evil: Ko sem odprl modul je bil kabel snet. :banghead:
Ne vem pa kako se je to lahko zgodilo?

Trenutno postaja deluje, ne vem pa kako bo ponoči, ker nimam rezervnih bateriji.

joze

Vremenski računalnik mi je spustil dušo. :'(

Nekaj časa podatkov žal ne bo. :shrug: