ZEVS Forum

Vremenska postaja - Ravna pri Ligu

Začel/a jože, 27. Julij 2007, 18:05:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

joze

Citat od: Pihe dne 18. Julij 2008, 22:11:32
Jože.Na uradni Davisovi spletni strani je pod FAQ tudi vprašanje, ki muči tebe:

" I'm using WeatherLink with the USB connection. At times I lose communication with the PC software. "

In odgovor:

"This is caused by electrical noise introduced into the USB port on the PC. Solutions are:
1. Eliminate the source of the noise (paper shredder, fan, etc.).
2. Do not use an AC adapter on your Vantage Pro console.  Most noise is picked up on the AC adapter cable. Eliminating the adapter can prevent the entry point for the noise. The console's three C batteries can last up to one year and you will receive a message on the console when they start to get low. 
3. Attach a ferrite cylinder on the AC adapter cable to help filter out the noise.  These can be purchased at many electronic supply stores.  Digikey's (www.digikey.com) part number 240-2245-ND works well."

Kaj pa, če je tvoj električni adapter vzrok temu!!???!!! :icon_arrow: :icon_question: :icon_eek:

:icon_eek: Ma skoraj ne morem verjet.

max

No, ta zadeva se da rešit, da ne uporabljaš samo baterije :icon_arrow:
Triplastni mikrofonski kabel :icon_wink: pa motenj - elektromagnetnih šumov ni več :clap:
Za adaptorček mislim.

Pihe

Citat od: max dne 19. Julij 2008, 08:19:57
No, ta zadeva se da rešit, da ne uporabljaš samo baterije :icon_arrow:
Triplastni mikrofonski kabel :icon_wink: pa motenj - elektromagnetnih šumov ni več :clap:
Za adaptorček mislim.

Max.A lahko tu ali pa na ZS več opišeš oz.napišeš o tem za take butnrokerje, kot sem jaz? :icon_redface:
Jaz mojo davisko tudi samo na baterije gonim, pa je treba izgleda povprečno na leto ene tri komplete zamenjat. :icon_sad:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Mikrofonski kabel je "podoben" koaksialnemu, ki ga uporabljaš za antene :icon_wink: samo da je mehkejši, finožični
in še bolj zaščiten proti zunanjimi elektromagnetnimi šumi ali obratno. :clap:

Navaden mikr. kabel ima dve žički(lahko +/-)okrog zaščito, potem žični oplet in spet zaščito(izolacijo)
Imaš pa takšnega, ki ima še ti dve notranji žički obdani dodatno z žičnim opletom naprej je isto
Ponavadi se ta žični oplet uporablja za minus-pol ali za maso, če ne rabiš pa pustiš kar v zraku
Deluje pa kot faradejeva kletka - vse motnje, ki se pojavijo se zaključujejo znotraj opleta ali pa zunaj opleta

Rabiš samo priključek(tisti mali vtič za konzolo), zlotaš, potem adaptorček previdno odpreš, spet zlotaš, pazi +/-, in je gotovo.

Je dovolj natančno :icon_rolleyes:

EDIT: Še prej bi pa jaz poskusil s feritnim obročem, ki ga dobiš v kaki trgovini z elektroniko.
        Preden pride el. kabel v konzolo, ga trikrat oviješ skozi obroček. Take stvari uporabljamo v modelarstvu, kjer so zadeve še bolj občutljive na motnje in deluje 100%
Če pogledaš na računalnik, so tudi vsi kabli opremljeni s feritnim jedrom, da ni motenj :icon_wink: Tudi USB kabel za fotoaparat je tak primer :icon_biggrin:

joze

No, jaz uporabljam originalni priključni kabel od daviske, tako, da to nebi smel biti problem, ali pač? :icon_question: :shrug:

Sedaj je že 24 ur, od kar deluje neprekinjeno, to je največ od kar jo imam. :shrug:

Imam pa eno vprašanje, ali obstaja kakšen pretvornik iz USB v RS232, da bi jo lahko obesil na COM port?

Hvala!

max

Citat od: joze dne 19. Julij 2008, 09:50:31
No, jaz uporabljam originalni priključni kabel od daviske, tako, da to nebi smel biti problem, ali pač? :icon_question: :shrug:
Hvala!

Probaj dobiti feritni obroček in skozi njega trikrat ovij kabel. Obroček naj bo cca 5-10cm preden gre v konzolo.
Za pretvornik USB->RS 232 ne vem. Mislim pa, da je tu problem pri motnjah ki jih zaznava USB na izhodu iz konzole :suspicious:
Poizkusi z obročkom...€-par centov :icon_biggrin:

joze

Včeraj malo po 23-jih, mi je po skoraj treh dneh ponovno prekinilo povezavo. :icon_sad:
Res ne vem kaj bi lahko bilo narobe, če je 3 dni delalo? :icon_question:

joze

Moje težave se še kar nadaljujejo. :icon_cry:

_Roba_

Niste nekaj casa nazaj ful hvalili Davisk kaki zakon so,da nikoli ne zastekajo?Al vas je tukaj samo par dobli malo cudnih?

max

@Jože, priklopi jo direktno v WsWin, pa bo mir :icon_wink:

TgT

_Roba_, če bi zadeve prebral ( par postov ) bi ugotovil da je problem v weatherlinku programu.

jaka

Daviske so že vredu :icon_biggrin: Hm, nič se še res ni govorilo o direktni povezavi daviske z wswinom, ki jo omenja @max...kdo ve kaj več o tem? je to sploh možno oz. je že kdo prakticiral to (govorim izključno za davis postaje)? men zaenkrat WLINK še dela OK, ampak za @jožeta bi pa prišlo tole v poštev, če je izvedljivo...

miklicdejan

Citat od: jaka dne 27. Julij 2008, 12:07:41
Daviske so že vredu :icon_biggrin: Hm, nič se še res ni govorilo o direktni povezavi daviske z wswinom, ki jo omenja @max...kdo ve kaj več o tem? je to sploh možno oz. je že kdo prakticiral to (govorim izključno za davis postaje)? men zaenkrat WLINK še dela OK, ampak za @jožeta bi pa prišlo tole v poštev, če je izvedljivo...

Občasne težave z weatherlinkom mam tudi jaz. Kar preneha brat podatke, ko resetiram računalnik, pa spet normalno dela.

Sam sem imel nekaj časa davisko direktno povezano z wswinom. Vse lepo in prav, dokler je bil računalnik vklopljen.
Medtem pa so bili podatki, za obdobje ugasnjenega računalnika, izgubljeni :icon_redface:
Za direkten priklop se rabi novejšo verzijo wswina. Če kdo rabi....

jaka

Ja se mi je zdelo...datalogger ti potem praktično nič ne koristi, če se ne motim. Pa sta poskusila še enkrat na novo naložiti WLINK al pa kej (včasih take stvari pomagajo)? Al pa gre očitno res za neko napako v programu :shrug: Meni se je edino nekaj časa nazaj WLINK 2x sam zaprl, ne vem zakaj, drugih problemov res še ni bilo (trkam), so bli pa zato v wswinu...

max

Je weather link je datalogger  :icon_question::shrug:. Če nimaš ups, pri WsWinu ob prekinitvah el. energije zgubiš podatke.
Je pa možna direktna povezava v zadnji verziji, ki jo uporabljam.