ZEVS Forum

Obilno deževje in poplave 17. - 19. september 2010

Začel/a Ciklon, 17. September 2010, 05:51:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pretežno oblačno, T = 16°C.

Do 8h je v 24h padlo 47,6mm, včeraj pa 125,2mm, kar je rekord odkar merim (januar 2007).

Skupno v tem poslabšanju 194,3mm.

Lp, Nejc

Urox26

Domžale:

Vreme: oblačno in vetrovno (padavine so že pred nekaj urami ponehale)
Temperatura: 15,9°C
Vlaga: 75%
Pritisk: 1020,4mBar
Veter: S-5,2km/h do 12km/h
Padavine v tem poslabšanju vse skupaj: 242mm!!!    :icon_eek:    :icon_arrow:

Kamniška Bistrica pa na srečo ni poplavljala

Lp iz Domžal  :wavey:
Vreme je ZAKON!

blazek

Pri meni je hellmanček nameril kar 155mm padavin v 48h!! Daviska pa komaj 125mm. Upam da mi bo ratalo spraznit totalizator na Gorjancih, samo zaenkrat je velik problem priti na drugo stran Krke.

Sem bil na sotočju Save in Krke v Brežicah, res nenormalne količine vode. Do roba  protipoplavnega zidu manjka le 1m!!

MINIMAX

Lj-Polje

meritve od 22:00 prejšnjega dne do 22:00 dotičnega dne)

16.09.2010        3,0 mm (deževalo šele nekje od 17:00 naprej)
17.09.2010      82,1 mm (do 21:20, nadaljne padavine v naslednjem dnevu)
18.09.2010    131,9 mm
19.09.2010      35,7 mm (do 13:30 ko tudi ne dežuje več)
------------------------------
skupaj           252,7 mm

Včeraj, ko sem si malo ogledal visoke vodostaje sem skoraj ob celotni Gradaščici (od Interšpara do izliva v Ljubljanico) zaznal vonj po kurilnem olju !
MINIMAX
Lj-Polje

bbenci2

Zjutraj ob 10h je dokončno prenehalo deževati. Trenutno oblačno pri 15,6°C.

Skupna količina padavin znaša: 85,4mm. Čeprav glede na druge kraje skromna številka, je to vseeno rekord, ki sem ga kadar koli izmeril.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Smučar

Citat od: MINIMAX dne 19. September 2010, 13:36:32Včeraj, ko sem si malo ogledal visoke vodostaje sem skoraj ob celotni Gradaščici (od Interšpara do izliva v Ljubljanico) zaznal vonj po kurilnem olju !
Tudi danes na Viču še vedno smrdi po kurilcu, voda pa vsa mavrična. Baje je zalilo/prevrnilo nekaj cistern...

klempo

V tem poslabšanju je pri nas padlo res veliko padavin :zaba:
17.9.2010 - 30,1mm
18.9.2010 - 201,5mm  :icon_eek:
19.9.2010 - 44,5mm
-----------------------
SKUPAJ: kar 276,1mm

Trenutno je zmerno oblačno
Temperatura je 13°C
Vlaga: 75%
Piha N veter v sunkih do 30 km/h

urbang

pretežno oblačno, vidijo se že manjša okna jasnine
T= 15°c

Skupno v tem poslabšanju 193 mm padavin

:wavey:

amedve1

Trbovlje: dočakali smo sonce

Padel je višinski rekord Save pri Hrastniku, saj je tabla (na slikah včeraj) pod vodo.

Na tej sliki je tabla, postavljena višje od včerajšnje.

Podatki:

16. 9.: 8,3 mm
17. 9.: 116,5 mm
18. 9.: 87,0 mm
19. 9.: 19,2 mm
-----------------
skupaj: 231,0 mm

Dodal sem še današnje slike, ki so na naslovu http://www.medves.si/slike/privat/Poplave_10/Index.html. Tisti, ki ste včerajšne že videli, nadaljujte od 74 naprej.

Bodite potrpežljivi pri nalaganju, saj imam linijo samo 1.5MB uploada in ko ste vsi naenkrat gor, gre počasi.

Predator

wisky

Dan!
Kot kaže, se je ciklus tega deževnega (podaljšanega) vikenda zaključil. Bilanca padavin, od četrtka od 15:30 ure pa do nedelje do 14:11 ure, na TEZNU pri Mariboru je naslednja:

četrtek 16.09.2010     8,5 mm
petek   17.09.2010   49,6 mm  
sobota 18.09.2010   56,2 mm
nedelja 19.09.2010   14,2 mm
--------------------------------
Skupaj                   128,5 mm

Zanimivost teh padavin je ta, da se je predvsem napovedovalo za zahodno Slovenijo, glavnina pa se je odvijala v osrednji Sloveniji. Tudi intenziteta padavin se je spreminjala po kraju in času. Moj sosed @POHORC je nameril kar 30 l padavin več kot jaz, čeprav je oddaljen od mene slabih 8 km. Vendar so njegovi podatki točni, saj pod Pohorjem običajno pade več dežja, kot pri nas na Teznu. Za moje podatke lahko rečem, da so dokaj točni, saj sem podatke iz VP primerjal oziroma kontroliral še z dvema ročnima dežemera, podatki pa so se ujemali na desetinko.

Za konec pa še  nasvet vsem tistim, ki so bili v teh dneh deležni poplav ter so utrpeli škodo na svojih: nepremičninah-objektih, premičninah-opremi in avtomobilih zaradi poplave:

V kolikor imajo oškodovanci za svoje nepremičnine, premičnine sklenjeno premoženjsko zavarovanje (za avtomobil kasko zavarovanja) in ta zavarovanja morebiti vključujejejo tudi rizik poplave, naj takoj pokličejo svojega zavarovalnega zastopnika-agenta, ki jim bo dal ustrezna navodila (kako in kje prijaviti škodo in kaj narediti po škodnem primeru). S tem se boste izognili gneči, nejevolni pred zavarovalnimi okenci in cenilnimi mesti. Zavarovalnice bodo tako lahko hitro-optimalno in kvalitetno pristopile k ogledu, obračunu in plačilu nastale škode. Vsem oškodovancem želim čim hitrejšo odpravo posledic poplav.

Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Pihe

Ker pri nas resnično ni bilo popolnoma nič posebnega,se raje nisem oglašal.
Danes je že od ranega jutra vedro,zdaj tudi pretežno jasno s šibko burjo(tja do 30 km/h ji uspe našponat),kar je prav fajn,da posuši razmočena tla.
Kumulative pa sledeče:
Četrtek: 17,8 mm
Petek: 126,5 mm
Sobota: 52,8 mm
Nedelja: 1,0 mm
-------------------
Skupaj: 198,1 mm - za 4.deževne dneve v daleč okviru spodnje normale.

takt +19,4
40%
1014,0 ustaljen
Burja počasi pojenjava.

Vsem tistim,ki sedaj trepetate(spodnje Poasvje,ob Krki,ob Sotli,ipd) pa vse moje misli in želje po čimmanjši škodi. :icon_sad:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Neurje

Pri nas smo  z padavinami zaključili in smo tako  končali pri samo 164 mm dežja napram  drugim krajem je malo. Ostalih poplavljenih koncev ne bom komentiral  želim samo čim prejšnjo sanacijo in hitro okrevanj po ujmi.

HardGain

vidim, da ni še nihče objavil slik z obale, kjer je tudi poplavljalo, sicer ne v takšnih količinah kot drugod.
Prilagam nekaj slik in video posnetkov današnjega jutra. Nastale so v okolici Kopra: stara cesta Srmin-Ankaran, Bivje, Rižana, Bertoki.

Več slik z video posnetki (ostale moram še naložiti) si lahko ogledate tukaj

Srmin:

Bivje:

Rižana:

Bertoki:

kekec46

Zdravo!
Tudi pri nas nobenih poplav, mal več vode je bilo na cesti to je pa tud vse  :)
Trenutno je nakj oblakov na nebu, drugači pa sonček.
T: 14,6

Čet: 3,5 mm
Pet: 98,4 mm
Sob: 179,1 mm
Ned: 7,4 mm

Skupaj: 288,4

LP