ZEVS Forum

Pag-Novalja med 5-11.9.2010

Začel/a mat89, 13. September 2010, 17:15:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Paški most 5.9.2010,med 9-9:20 sem največ izmeril 57km/h ,sunki burje so dosegali tudi 70km/h

Naš čuvaj magarac :icon_haha:

Vremenska postaja Novalja ,ki je v lasti  vremenskega društva crometeo

Riba špar ,ki je zelo okusna

Jaz pri lovlenju,ki sem bil kar uspešen saj sem ulovil 12 rib

To je bil največji ulov saj imela premer okoli 15cm,ime pa salpa

Skupaj 17 rib

mmmmmmm,prava dalmatinska večer,ribe zelo okusne še posebej ker so bile sveže

Oljka,na otoku pag jih raste več kot 80000,stare pa so več kot 1000let.Zaščitene pa so od leta 1963

Nevihta 8.9.2010,v začetku je bil tudi kar lep shelf cloud,sicer pa nič posebnega manjši naliv nekoliko močnejši veter.

Plaža kjer smo se kopali,pravi raj  :buttrock: :clap:

Mesto pag,sliko pa sem posnel pri orkanski burji ,komaj sem se obdržal na nogah:praise: :buttrock:

10.9.2010Izmeril pa sem kar 132km/h 36m/s(med  15:45-16uro),kar je moj osebni rekord  :buttrock:Prvič sem izmeril veter nad 100km/h so pa bili sunki burje tudi čez 150km/h zlasti zvečer ko se je burja še okrepila.Masleniški most je bil zaprt za ves promet,paški pa odprt samo za osebna vozila,trajekt pa zvečer ter naslednji dan niso vozili.Video še sledi

Čakanje na trajekt 1 uro in pol

Sunki burje so slabeli pa čeprav so bili sunki tudi do 100km/h ,na morju pa do okoli 120km/h,valovi pa so bili veliki tudi do 4m

Lepo se vidi kako se oblaki zbirajo nad velebitom,prek pa nene prilezejo

LP

krispy123

max

Čudovito  :icon_wink:

O ribah....: Tisto ni Špik ampak Špar, tazelena je pa Salpa, no dve so ;D
Kadar sem na morju, s sinom vedno loviva te ribe in potem pečemo na žaru, so zelo okusne, samo veliko dela je, reden jih pripraviš :smash:

mat89

Hvala ,očitno sem narobe razumel domačina(lasnika apartmaja)

chris93

Čudovita reportaža  :clap:
Se mi kar sline cedijo ko pomislim na 4m visoke valove.  :drool:

wisky

Sosed,  :icon_wink: :icon_wink:
čudovita reportaža. Ker mesto Pag in sam otok Pag zelo dobro poznam, saj redno zahajamo tja na dopust, so se mi sline kar pocedile. Škoda, da nisi posnel še veternjač na nasprotnem hribu, vrjetno so bile ustavljene ob tako veliki burji. Pred štirimi leti sem tudi sam občutil paško burjo, ko je pihalo okoli 140 km/h. Takrat sem moral podaljšati dopust za tri dni, ker je bil zaprt most in trakjekti niso vozili.

Čudovito in lep pozdrav!
Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

mat89

Citat od: wisky dne 13. September 2010, 21:52:48
Sosed,  :icon_wink: :icon_wink:
čudovita reportaža. Ker mesto Pag in sam otok Pag zelo dobro poznam, saj redno zahajamo tja na dopust, so se mi sline kar pocedile. Škoda, da nisi posnel še veternjač na nasprotnem hribu, vrjetno so bile ustavljene ob tako veliki burji. Pred štirimi leti sem tudi sam občutil paško burjo, ko je pihalo okoli 140 km/h. Takrat sem moral podaljšati dopust za tri dni, ker je bil zaprt most in trakjekti niso vozili.

Čudovito in lep pozdrav!
Wisky  :smash:

Hvala,so pa bile veternice zaprte,malo mi je žal da se nisem zapeljal še do paškega mostu da bi izmeril še tam burjo,vendar je bilo predaleč.

kripelj

Citat od: max dne 13. September 2010, 19:25:40
Čudovito  :icon_wink:

O ribah....: Tisto ni Špik ampak Špar, tazelena je pa Salpa, no dve so ;D
Kadar sem na morju, s sinom vedno loviva te ribe in potem pečemo na žaru, so zelo okusne, samo veliko dela je, reden jih pripraviš :smash:

V bistvu ne  :icon_wink: PIsana riba je knez, dober v juhi in pražen . ne zrastejo prav veliki, do ok. 20 dag, prvo pa je res špar  :icon_wink:  Trust me im right  :icon_mrgreen:
LP

mat89

wisky

Vsaka čast, da si ob takšni burji ostal na tleh (da te ni odneslo) :icon_haha:
Kot sem že predhodno omenil, sem enkrat doživel podobno. Ja pa točka nad mestom pagom čudovita za opazovanje takšnih pojavov.
Super @MAT

lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Astra

O ja, lepe fotke. Na Pagu sem letos na lastne oči videl tiste lepe oljke. Burja pa tam res ornk zareže od Velebita navzdol.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si