ZEVS Forum

Močna nevihta MB, 13.8.2010

Začel/a kripelj, 18. Avgust 2010, 20:57:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Na petek 13. je maribor prešla močna nevihta, ponekod je padala tudi toča, pri nas pa le močan naliv z ogromno razelektritvami in viharnim vetrom  :buttrock:
Nevihto je spremljal shelf, ki pa ni bil bogvekaj fotogeničen. Zanimiva je bila tudi dežna zavesa, ki je bila popolnoma zelene barve, a se tudi tega na slikah ne vidi (fotoaparat zajebava  :banghead:)

najprej je napredovala od J proti S, nato pa se je kot ponavadi preusmerila iz Z proti V  :icon_wink:

Radar:

Pojavljati so se začele lepše strukture oblakov  :icon_wink:

naviti kontrasti, da se vidi strukture  :icon_bird:

Dežna zavesa je zakrila vse strukture, okrepil se je veter  :shrug:

In še panorama  :icon_mrgreen:

Malo sem sicer pozen ampak bolje pozno kot nikoli, res ni blo cajta  :icon_mrgreen:
upam, da so vam slike všeč, strel pa žal ne znam slikat  :icon_redface:

lp, jernej  :wavey:

mat89

wisky

Lepo dokumentirano.
Pri nas na Tezno je padal samo dež, brez trdih dodatkov.
LP Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

paradolf

Je možno da bi glede na radar in fotke bila tole celo SC. Sumim wall na fotkah od 6 do 8 in nato poizkus formacije bližje tebi na naslednjih fotkah. Še kako drugo mnenje?
Drugače pa si lepo dokumentiral  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

Est! Est!! Est!!!

Tudi jaz sem nekako pomislil na HP SC. Mi pa tisto na fotkah od 6-8 deluje bolj kot inflow, na kasnejših bi pa res lahko šlo za poizkus formacije wall-a...ne vem... :icon_question:

Citat od: kripelj dne 18. Avgust 2010, 20:57:06
...ponekod je padala tudi toča, pri nas pa le močan naliv z ogromno razelektritvami in viharnim vetrom 

Imaš mogoče kakšne podatke o sunkih vetra? Bi bilo zanimivo videti... Kako debela pa je bila toča, tam kjer je padala?
Life is like weather! www.wineandweather.net/

kripelj

Citat od: Est! Est!! Est!!! dne 19. Avgust 2010, 08:44:48
Tudi jaz sem nekako pomislil na HP SC. Mi pa tisto na fotkah od 6-8 deluje bolj kot inflow, na kasnejših bi pa res lahko šlo za poizkus formacije wall-a...ne vem... :icon_question:

Imaš mogoče kakšne podatke o sunkih vetra? Bi bilo zanimivo videti... Kako debela pa je bila toča, tam kjer je padala?

Žal točnih podatkov nimam, lahko pa povem, da je na odprtem res noro pihalo, mel sem kapo zategnjeno do konca pa mi jo je vseeno odpihnilo 50m daleč  :buttrock: tako, da po moji oceni enih 70km/h sunki mogoče tudi več  :icon_wink:
glede toče pa se mi zdi , da je bila manjša od 2 cm, se pa tudi na radarju dobro vidi, kako je učinkovala obramba pred točo, tudi ko sem slikal sem videl letalo, ki je šlo v nevihto.  :bouncy:

alešrozman94

VREME BO!

matrix