ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.08. - 31.08.2010)

Začel/a Aquatic, 16. Avgust 2010, 05:47:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Aquatic

Citat od: Ekolog dne 27. Avgust 2010, 20:39:39
Oblačno, danes zaenkrat še brez padavin, padavine so skoncentrirane na skrajne severne dele države (zgornje Posočje, del Gorenjske, Koroška), so pa oblaki grozljivi, kot da bo sodn dan :icon_eek: (sj enkrat bo, ker nekateri ravnajo z Zemljo kot svinje z mehom, sj jih bo doletela Božja sodba :smash: :icon_kavabanga:)

Joj, Blaž kakšne pa ti klatiš. :banghead:

Trnje, Škofja Loka       

Podatki ob 20:45 uri
- oblačno
- temperatura: 21,4°C
- Tmin:16,3°C ob 06:36 uri
- Tmax: 27,7°C ob 13:39 uri
- temperatura rosišča: 19,0°C
- tlak: 1006,0 hPa, ustaljen
- relativna vlažnost: 86%
- piha JZ veter s povprečno hitrostjo 1,6 km/h
- brez padavin
Davis Vantage Pro2

Serpentinšek

Sem izkoristil tale zadnji pravi poletni dan...

Tmax. +28°c z razmeroma močnim JZ vetrom. Do 16h večinoma sončno, nato pa je postalo precej zabasano. Proti severu zelo temačno, tam ob avstrijski meji se sedaj pojavljajo plohe in nevihte, ki jim ni videti konca.  :icon_kavabanga:

Ta mesec imam 86,0 mm in do konca meseca bi mogli preseči stotico.
LP in mirno noč  :wavey:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Ekolog

CitatJoj, Blaž kakšne pa ti klatiš.
Ja ka pa je, najlažje si je zatiskat oči :icon_rolleyes:, sicer pa, vsak ima svoje poglede na življenje, jaz verjamem, da za vsako rit palca raste, Božji mlini mlejejo počasi, a jim nihče ne uide... :) :icon_wink:, sicer se pa opravičujem za offtopic, lahko pa nadaljujemo tovrstne pogovore v kakšni drugi temi :) :drool: :icon_cool:

V smeri severovzhoda se je pričelo bliskati, grmenja zaenkrat ni slišati.
Temperatura: 19,7°C
vlaga: 69%
piha rahel severni veter, ki lepo hladi ozračje

krispy123

Bliska in grmi  zmerno.Od severa in sz se bliža nevihtni pas , ki je kar močen.zmerno dežuje , temp pa 20.5C.

snowfrick

Pravkar poslušam kaj tako hrušči iz smeri blokov,ki so oddaljeni par 100 metrov od mene.Seveda se je približeval močan naliv,ki pa je trenutno že prišel do nas.

edit:ki pa je trajal vsega dobro minuto :) sedaj lepo umirjeno dežuje

edit2:kakšne lepe strele so vidne na web kameri :buttrock:

oleg

pri nas je šel dan mimo brez padavin
do poldan delno oblačno po poldan se je po oblačilo
sedaj je zunaj po polnoma jasno zvezde svetijo  :icon_wink:
temparatura + 21 celzija
vlaga 74%
trenutno mirno brez vetra smer vetra jugo vzhodnik
čez dan kar vetrovno do 25 km na uro
tlak 1011 milibarov raste
t min danes + 19,1 celzija
t max danes + 26 celzija  :)
oleg

Ekolog

Prešel nas je prvi naliv danes, ki upam, da ni zadnji :shrug:, padlo je 4,1 l/m2 dežja. Lahko noč :wavey:

Davor

Brez oblakov ni ciklona!

najed

Tu na Sv (Dramlje, 10km od Celja proti MB) že celo popoldne oblačni pokrov, noro soparno, tmax 28,8. Trenutno 19,5, hladen špricer in prvih 5 kapelj dežja danes. Mi pa v paniki skrival avte pod nadstrešek. No ja, upam, da bo vsaj ponoči zalilo vrt....

roky

Zbilje: Temperatura 23°C, vlaga 75%, je soparno. Proti severu se je ob 21 uri bliskalo. Drugače pri nas ni bilo neviht ne ploh. Verjetno bo ponoči kaj ropotalo. Mati narava nas kaznuje, ker delamo grdo z njo, in nam bo vedno vse vrnila, tko ko mi njo uničujemo, ona uničuje nas. NPR: poplave, toča, viharji, itd... LP!  :wavey:

kripelj

Dežuje in lepo bliska, približuje se nov naliv, do zdaj 13mm  :icon_wink:

wisky

Dober večer!

Danes smo pri nas na Teznem zabeležili najvišjo temperaturo v mesecu avgustu, ki je znašala ob 12:50 uri 31,1°C bilo je zelo soparno. Pozno popldan smo imeli prvo nevihto, nato pa so še sledile tri zaporedne nevihte z močnim grmenjem in dežjem. Minimalna temperatura danes je bila 16,6°C ob 05:14 uri. Pravkar nas je zajela nova močna nevihta z grmenjem in močnim dežje. Torej se nam obeta burna in deževna noč.
Trenutni podatki na TEZNU pri MARIBORU OB 22:16uri:
Močna nevihta
Zunanja temperatura: 17,2°C, trenutno pada z 0,8°C/h
Vlažnost zraka:  92 %
Trenutna hitrost vetra: 3,5 km/h smer SW 228°
MAX sunek vetra danes: 31,0 km/h ob 18:28 uri smer NNW
Točka rosišča: 15,9°C
Zračni pritisk: 1009,5 hPA, pada
Količina padavin danes je bila 18,5 mm.

Nočko  :wise:    
Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

dadek

Dežuje...
17,7 C... živo srebro je padlo za slabih 5 stopinj celzija...

Je pa meni smešno , ko nekateri pravijo .. kako nas mati narava kaznuje.. Letos še pri meni ni blo ene prave nevihte, še zrna toče ni bilo . Kot pa lani ene 3x celo nočni light showi , z močnimi udari strel (skurlo mi internet, modem router... itd.. ) Tako da , uživajmo v prihajajočem jesenskem vremenu..
Saj veste kaj prihaja za jesenjo...  :icon_biggrin:

David :))

mat89

Grmi in močno dežuje
T:16,8.C
Vlaga:96%
Padavine do zdaj:14,8mm
Približuje se nam še kar močna nevihta

Astra

Pozdrav.

Po izjemno soparnem dnevu s temperaturami okoli 29 in 30 °C se je sedaj zvečer frontalna linija s padavinami in nevihtami spustila pod Kamniško - Savinjske. Celo popoldne sem gledal linijo severozahodno od nas, no sedaj se pa počasi spušča. Imam pa občutek, da bo ponoči nekaj časa tudi preseldek brez padavin, preden se bo zadeva na novo aktivirala, vsaj tako nakazuje radar. Vsekakor pričakujem okoli polnoči prvo pošiljko te runde.

Lp.  :)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si