ZEVS Forum

13.08.2010 Jutranji prehod nevihtne linije

Začel/a paradolf, 14. Avgust 2010, 00:32:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Tole je bilo zgolj naključno.
Ko sem malo čez šesto uro vstal, pogledam malo na Lisco in vidim da se približuje lepa padavinska linija iz smeri jugozahoda. Nič, ravno pravi čas še, da se zapeljem malo na polje predenj grem naprej v službo.

Ozračje pri tleh je bilo povsem mirno. Medtem ko sem čakal ker ni bilo še nič videti še malo zajtrkujem  :icon_haha:
No, potem pa se prikažejo prvi obrisi nečesa v smeri Šmarne gore.

In postajajo nekoliko jasnejši, kolikor je bilo v jutranjem mrčastem ozračju pač mogoče. Zgoraj nekaj zanimivih vodoravnih linij.

Spodaj pa je bilo vidti kot da se bo pripeljal shelf. So bile pa po gričkih severno od Rašice pred tem meglice, ki pa jih je nato outflow lepo zbil proti ravnini in proti meni.

Stvar se je kar hitro bližala. Morda podatek da je od prve do zadnje fotke minilo le 15 minut.

Postalo je kar precej temno. Neka sprehajalka s psom je hitro obrnila nazaj proti domu  :)

Vmes mi @Aquatic pošlje SMS da je pri njem pihnilo do 60km/h. Ja, saj glede na samo hitrost premikanja sistema je bilo skorajda pričakovati kaj takega.
No, se je pa že začelo kazati da kakšnih impresivnih struktur tokrat ne bo. Vseeno malo zgodaj za kaj več. Od daleč je še nekako izgledalo, vendar ko je prihajalo bližje vse manj.

Za nizkimi oblaki pa se je skoraj po pričakovanju pojavil whale`s mounth.
Proti jugu

In proti severu

Pa še par od zadaj v te razgibane turbulentne oblake.

In še zadnja

Če ne drugega sem šel vsaj malo boljše volje nato naprej v službo.
Naj omenim da sem proti koncu dobil družbo tudi @Markuš-a ki je prišel direktno iz nočne  :icon_wink:

Popoldan se je zgodba skorajda ponovila, a sem zaradi zabasane ceste vse zamudil. Lahko sem slikal le še kot kaže zopet whale`s mouth po prehodu.

In nato doma iz balkona še mavrico.

V prvi rundi dežja ni bilo prav veliko, pa tudi padal je bolj rahlo do zmerno. Popoldan je bilo dežja nekoliko več.
Morda pa jutri zopet kaj.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Aquatic

Odlična reportaža. Ta linija nas je presenetila zjutraj, veliko prezgodaj kot smo pričakovali. Pri nas je sunek vetra dosegel 66 km/h. Fotke so pri tebi kot vedno enkratne. :buttrock:
Davis Vantage Pro2

gradiščan

mat89

medovreme

Odlično!

Sam sem tole spremljal iz službe, prehod pa izjeeeemno hiter. Super reportaža, Paradolf!

lp, Medovreme ;D
Kaj je na obzorju?

krispy123