ZEVS Forum

Nasvidenje

Začel/a Capillatus, 12. Avgust 2010, 15:46:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Citat od: TgT dne 20. Januar 2011, 21:37:10
Placati 15e? letno, kar mi omogocilo mogoce par prispekov v temi napoved vremena? Bolj bolanega predloga pa se ne... Ne vem kam Vi to peljete, res ne vem. Ena velika zalost.

Kaj pa to, da nam članom ZEVS nudi brezplačni strežnik, arhiv podatkov, tudi že kdaj na srečanju se je primaknilo kakšen tolar, pa da ne naštevam koledarje, majice za vidne in zaslužne osebnosti ter še in še bi lahko našteval podrobnosti.
Nekateri bi pa res samo na lagodju živeli. Kaj pa prostovoljstvo, katera naj bi bila osnovna naloga člana, s katero pripomore k napredku društva :suspicious:?
Ajoj

hrošč

Se sicer delno strinjam z zgornjimi posti, je bilo pa nekje vmes receno tudi iz strani enega od clanov, namrec da forum zivi (pa s tem ne mislim denarno) tudi od tistih, ki samo sodelujejo na njem, nis(m)o pa aktivni clani drustva. Ce se forum oz. dolocene teme zapre za neplacnike, se bo zadeva spremenila v nek "elitni klub" brez potrebne mase, tudi za nadaljni razvoj. Zato se mi zdi kako posebno kompliciranje in dramatiziranje nepotrebno.

Sicer pa glede tem, smetisca in podobno, samo eden izmed predlogov, ce ga vzamete na znanje ali pac ne :)

1. Tema (ce je sploh potrebna) za resne napovedi, kot jih pise npr. Astra, torej razsirjene analize (stil Slomedia.it). Ceprav bi to vse dal v eno temo, da se na podlagi takih analiz lahko razvije diskusija, ki ni raztresena po vecih temah.
2. Tema za splosno diskusijo, limanje kart, komentiranje zagonov. Jamranje, zelje in vse ostalo se brise. Tolerira se kak posamezen post, ce ta ne preraste v splosen offtopic. Tudi komentar zagona brez limanja karte, ce je le-ta realen, se mi ne zdi napacen. Primer http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=4738
3. Tema, ce je res nujno potrebna, samo za jokanje, kako je letos slaba zima, vroce poletje, magari tudi mrces in visoki stroski za kurjavo... Moderirana le toliko, da ne prihaja do prepirov, zalitev in podobno. Kart se notri ne lima. V stilu http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?f=25&t=3709

Pa da se ne bo kdo obregnil v mojo aktivnost..bi sam veckrat kaj napisal, pa v tej zmesnjavi, ki trenutno vlada, nimam posebnega veselja. Vsakodnevno pa spremljam forum in zelim, da se zadeve uredijo in napredujejo, se razvijejo. Mogoce se kdaj primajem tudi na kaksno srecanje, nekaj (bivsih) clanov poznam tudi v zivo in so prav fajn ljudje.
Crometeo pa dajem kot primer foruma s precej vec clani, ki pa dokaj uspesno deluje. Ima sicer svoje momente manjse aktivnosti, navala novih clanov, a se scasoma zadeva vedno uravnovesi. Najboljse je, ko se razvije diskusija in se kresejo mnenja, ampak na normalnem nivoju brez zaljivk in podobnega.  Se pa tam zal tudi opaza manjsa aktivnost "starih" clanov.

Toliko z moje strani, da si malo olajsam duso, koncno resitev pa prepuscam vam in zelim cimvecji uspeh pri tem, da bomo vsi zadovoljni ;)

TgT

Ko macki stopis na rep, zacvili.   :wise:

Da ne bo kaksne opazke, ker ne pisem sumnikov  :smash: ( hardversko in softversko mi to onemogoca )

Citat od: TgT dne 20. Januar 2011, 21:37:10
Placati 15e? letno, kar mi omogocilo mogoce par prispekov v temi napoved vremena? Bolj bolanega predloga pa se ne... Ne vem kam Vi to peljete, res ne vem. Ena velika zalost

Iz tega sledijo nepotrebni citati in mesanje 'dreka' z vsem mogocim

Citat od: medovreme dne 20. Januar 2011, 21:43:15
Ne mešaj Foruma in Društva ZEVS. Srečanja in drugi dogodki so tudi sofinancirana iz članarin! Nazadnje na XII. srečanju ZEVS. Torej, članarina ni le za Forum, je za marsikaj drugega, samo prikazati se je kdaj treba in udeležiti teh dogodkov, pa se članarino hitro not prinese!

lp, Medovreme

Lej, kar sem napisal je bil samo odziv na predlog, ki sem ga zasledil. Pisanje v 'napovedi vremena' samo ZEVS clanom.
To je zame prvic videno.

Se tebi pojasnim, ZEVS mi nikoli ni, in mi ocitno tudi ne bo, ponudil nekaj za kar bi bilo vredno letno prispevat , 10e ali 15e.
Zakaj bi hodil na srecanja med druzbo v kateri so te nekateri osebno napadli na tem forumu, ko si kdaj javno povedal svoje misljenje. Vrjetno navadni smrtnik tega ne sme, ce pa ze, ga je potrebno 'lincat'...

Citat od: ŠTROMAR dne 20. Januar 2011, 21:45:46
Zaradi takih in podobnih razmišljan sem predlagal tudi spremembe pri registraciji na forum. Bi bilo dobro, da za delovanje foruma plačajo tudi tisti, ki le tu in tam napišejo kaj pametnega lai pa tudi neumnega. konec koncev tudi za razne BB plačujete, da lahko samo gledate, mar ne?

Zaradi takih in podobnih
:icon_lol:

Aha, ti imas isto misljenje kot PRO PLUS.

Citat od: Oblak69 dne 20. Januar 2011, 22:00:20
Kaj pa to, da nam članom ZEVS nudi brezplačni strežnik, arhiv podatkov, tudi že kdaj na srečanju se je primaknilo kakšen tolar, pa da ne naštevam koledarje, majice za vidne in zaslužne osebnosti ter še in še bi lahko našteval podrobnosti.
Nekateri bi pa res samo na lagodju živeli. Kaj pa prostovoljstvo, katera naj bi bila osnovna naloga člana, s katero pripomore k napredku društva :suspicious:?
Ajoj
Ne razumem, kako je lahko brezplacen prostor, ce placujes za clanstvno 15e letno?  :icon_confused: ja, izgleda kot skriti strosek raznih ISPjev, samo da je v besedi 'free/zastonj' in vecina nasede ter s tem za veliko preplaca storitev. Na taksne fore ne nasedam.

Prostovoljstvu dokaj hitro sledi izkoriscanje, koristi pa nobene.

@hrošč  :icon_wink:

Iz vseh teh reakcij na akcijo zadnje dni da vedeti, da nekje krepko skripa.

Duzek

No ja Tgt, tvoje mnenje je pač popolno nasprotje mojemu, no pa nič za to. Vsak ima pač svojega.

Cilj vsakega društva je prostovoljstvo in neka pripadnost. Če citiram znani stavek bivšega ameriškega predsednika. Ni pomembno kaj društvo naredi zate, ampak kaj lahko ti storiš za društvo. Ni to edino društvo v katerega sem vključem, jih je še ene 5 in povsod je pač članarina, oziramo jo lahko odplačaš ponekod tudi z prostovoljnim delom. S tem pokaž pripadnost neki organizaciji, oz. neko veselje do dela z ljudmi podobnih hobijev in... Prav fletno je ko navsezgodaj zjutraj odrinemo recimo na smučišče in brezplačno pomerimo kakšno otroško smučarsko tekmo, nato kašno rečemo, gremo kaj pojest in zvečer lepo domov.
Druženje z ljudmi, ki se sedaj družimo pri Zevsu ni vredno 15 eur ampak je neprecenljivo. Teh 15 eur  gre za tekoče poslovanje društva, da vse stvari stojijo, da internetne strani delajo in podobno. O teh 15 eur se ne bi smelo niti debatirat. Ogromno je bilo narejenega tudi prostovoljno v tem društvu, še nekateri nečlani so zelo veliko pomagali.

V vseh društvih so neke obveznosti in neke ugodnost, povsod v drugačni obliki, mi imamo pač takšno kakršno imamo.

Še enkat Tgt:
članarina je 15 eur
prostor na strežniku je brezplačen če si član
če nisi član prostora na strežniku ne dobiš tudi če plačaš (ta isti strežnik), vendar kot pravim vsak ima svojo izbiro in v nič ni nihče prisiljen. Verjemi pa da bi težko imeli strežnik za 30 vremenskih postaj, portal, forum in nobeden ne bi plačal članarine. Na vsakem občnem zboru je poročilo koliko kaj stane, pridi kdaj, no pa saj vem da veš koliko približno je.

Spoštujem tvojo odločitev da nisi član društva obenem z veseljem prebiram tvoje prispevke. Jest sem podal le predlog glede pisanja napovedi UO pa se bo potem odločal kako pa kaj. Vrjetno bo predlogov še več.

Izkoristil me v tem društvu ni še nihče in me tudi ne bo, ker rad pomagam in enostavno ne morem bit izkoriščen, kajti za svojo dejavnost že v naprej ne pričakujem nobenega plačila. Lepa beseda poplača ves trud.

:icon_arrow: In prosim da naše družbe ne žališ, kajti na srečanjih te ni bilo in nimaš pravice govoriti kakšni ljudje smo tam. To me pa jezi. Kdaj pa kdaj pa kje poči, bohpomagaj, smo samo ljudje - kdor se ne krega se nima rad)

Zej smo pa že čist off, tako da počasi zaključimo s tem.
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

max

gradiščan

piskec

Duzek, lepa hvala, da si tako lepo povzel. Jaz sigurno ne bi mogel lepše.

Se pa spomnim, da smo s TgTjem eno tako debato enkrat že imeli, na podoben način. Ni res?

ŠTROMAR

Citat od: TgT dne 21. Januar 2011, 02:59:15

Zaradi takih in podobnih
:icon_lol:

Aha, ti imas isto misljenje kot PRO PLUS.

Aha, kaj pa je to PRO PLUS?

Duzek   :clap:  :praise:

Citat od: piskec dne 21. Januar 2011, 08:09:59

Se pa spomnim, da smo s TgTjem eno tako debato enkrat že imeli, na podoben način. Ni res?

Ja tule se je res trudil očrnit delovanje ZEVS-a    - http://forum.zevs.si/index.php/topic,1174.0.html

Aquatic

Davis Vantage Pro2

mat89

TgT

Clovek se lahko samo globoko nasmeji.  :icon_lol:
Stromar, ti si ena izmed najvecjih 'fac'  :clap:

Jovi

Bravo Duzek tako se govori..nekateri ne vedo kaj vse dobimo za 15 eur in nekatirm ni problem dati denar v dobro društvu..

Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Domček

Citat od: ŠTROMAR dne 21. Januar 2011, 08:11:46
Ja tule se je res trudil očrnit delovanje ZEVS-a  - http://forum.zevs.si/index.php/topic,1174.0.html

Sem si malo ogledal tole in se v nekaterih primerih povsem strinjam s @TgT-jem. Res je premalo aktivnosti in zavzemanja za kaj novega, boljšega, zanimivega ... Bolj ko ne se tukaj na forumu samo še krega, pametuje, nabija poste, provocira itd., kakega konkretnega izdelka/produkta, pa nobenega ... :suspicious:   :icon_arrow:

Bom še enkrat prilepil to, kar sem prebral preden sem se včlanil:
CitatVse člane vremenskega portala in tudi vse ostale najlepše vabimo, da se nam pridružijo in s svojo pomočjo pripomorejo k delu in razvoju samega društva.

S pravnoformalno ustanovitvijo nameravamo malo resneje poseči v slovenski prostor na področju vremenskih pojavov, merjenja in analize podatkov ter napovedovanja vremena. Seveda to ne pomeni, da bomo postali totalno resni in preveč profesionalni, še vedno smo združenje ljubiteljev, ki veliko svojega prostega časa namenijo vremenu. Organiziranost nam bi naj prinesla lažje vključevanje ter boljše sodelovanje z drugimi društvi, organizacijami in državnimi službami.

Zavedamo se, da nas čaka veliko dela, a smo pripravljeni in voljni, da se temu delu posvetimo in ga izpeljemo v skladu s svojimi smernicami. Seveda pomoč vedno prav pride, zato vas resnično lepo vabimo, da se nam pridružite in s svojimi idejami ter delom pripomorete k ustvarjanju novih in boljših storitev.

No, ... :icon_question:

Še bolj zanimivo pa je to, da tudi od članov ni nekega posebnega interesa, da bi se kaj premeknilo (so pa tudi izjeme).
Prav zato sem se odločil, da bi znova začeli izdelovati mesečna poročila, ampak, kot pravim, posebnega zanimanja in interesa ni ......
Mislite, da sem se za to odločil kar tako, ker imam preveč časa pa ne vem kaj bi počel? Ne. :icon_rolleyes:  Rad bi, da se kaj naredi, če hočete/mo doseči to, kar je napisano zgoraj v citiranem besedilu. Društvo ima dovolj članov, dovolj vremenskih postaj, dovolj znanja o vremenu, očitno pa preveč lenobe. :icon_arrow:

Zgolj moje mnenje. :icon_neutral:  Upam, da nisem nikogar užalil. :icon_rolleyes:

Aja, pa še nekaj ...

Zanima me tale člen pravil foruma:
Citat2.2. Administrator ima pravico izbrisati uporabnike, ki po preteku treh(3)  mesecev po registraciji na forum ničesar ne napišejo.

Forum ima trenutno 1112 uporabnikov, od teh je veliko takšnih, ki so recimo registrirani že dve leti, pa do sedaj sploh še nič niso napisali. Kakšni od teh pa so se celo samo registrirali in se od takrat sploh prijavili niso. :suspicious:

:icon_question:

LP :wavey:

piskec

Citat od: Domček dne 21. Januar 2011, 17:20:45
Sem si malo ogledal tole in se v nekaterih primerih povsem strinjam s @TgT-jem. Res je premalo aktivnosti in zavzemanja za kaj novega, boljšega, zanimivega ... Bolj ko ne se tukaj na forumu samo še krega, pametuje, nabija poste, provocira itd., kakega konkretnega izdelka/produkta, pa nobenega ... :suspicious:   :icon_arrow:

Bom še enkrat prilepil to, kar sem prebral preden sem se včlanil:
No, ... :icon_question:

Še bolj zanimivo pa je to, da tudi od članov ni nekega posebnega interesa, da bi se kaj premeknilo (so pa tudi izjeme).
Prav zato sem se odločil, da bi znova začeli izdelovati mesečna poročila, ampak, kot pravim, posebnega zanimanja in interesa ni ......
Mislite, da sem se za to odločil kar tako, ker imam preveč časa pa ne vem kaj bi počel? Ne. :icon_rolleyes:  Rad bi, da se kaj naredi, če hočete/mo doseči to, kar je napisano zgoraj v citiranem besedilu. Društvo ima dovolj članov, dovolj vremenskih postaj, dovolj znanja o vremenu, očitno pa preveč lenobe. :icon_arrow:

Zgolj moje mnenje. :icon_neutral:  Upam, da nisem nikogar užalil. :icon_rolleyes:

Aja, pa še nekaj ...

Zanima me tale člen pravil foruma:
Forum ima trenutno 1112 uporabnikov, od teh je veliko takšnih, ki so recimo registrirani že dve leti, pa do sedaj sploh še nič niso napisali. Kakšni od teh pa so se celo samo registrirali in se od takrat sploh prijavili niso. :suspicious:

:icon_question:
LP :wavey:

Domček, povedal sem že velikokrat - naša največja težava je v tem, da smo majhni. Pre-majhni. Veliko članov je z nami le zato, da so postavili postajo, dobili prostor in šli. Veliko članov sploh niti ni več članov - manjkajoča plačila članarine itd. Ostali pa ne morejo vsega naprej peljat.

Vseeno se mi zdi, da smo za to malo število članov naredili zelo veliko! Novih produktov ne moreš kar rojevat vsak dan. Še spomnit se jih ne moreš, kaj šele naredit!

Na tem forumu je ogromno dobrih stvari, ki jih marsikdo sploh ne vidi niti jih noče videti. Pa se dogajajo sproti, skoraj vsak dan. A večina dlje kot do Smetišča ne pride. Se niti ne potrudi priti kaj dlje.

No, moje stališče sem zadnje par dni že povedal večkrat - smetišče je Smetišče in na podlagi njega ne moreš soditi ne foruma, najmanj pa društva. Če ga tako sodiš, potem spadaš med nezainteresirane, ki se jim ne da pogledat naokoli po pametnih vsebinah temveč najraje gledajo kreganje, prepiranje in podobno. Tako kot pač večina slovenskega življa najraje gleda BigBrother. To je za mase, smetišče. In tisti, ki rad gleda tja noter, ne more reči, da je drugačen...

Težko je druge soditi. Lahko jim očitaš lenobo, a to je dvorezni meč, če jih ne poznaš. Kar nekaj ljudi veliko dela, a se na daleč nič ne vidi.

Sem skrajno vesel,  da si se našel in boš izdeloval Poročilo! Takih članov nam manjka, to zdaj že dobro veš! Tudi interes obstaja, mogoče ga le ne vidiš. Jaz sem ti hvaležen in le upam, da boš zdržal, drugače bo ves tvoj trud izgubljen.

Še to: nekateri členi pravil so spisani "za vsak slučaj". Sem in tja res brišemo uporabnike, a ne redno. Tudi ne vidim zakaj bi s tem izboljšal izkušnjo ali pa celo sam forum, torej je s tega stališča vseeno ali ostajajo notri ali ne.

Domček

Citat od: piskec dne 21. Januar 2011, 18:20:55
Domček, povedal sem že velikokrat - naša največja težava je v tem, da smo majhni. Pre-majhni. Veliko članov je z nami le zato, da so postavili postajo, dobili prostor in šli. Veliko članov sploh niti ni več članov - manjkajoča plačila članarine itd. Ostali pa ne morejo vsega naprej peljat.

Vseeno se mi zdi, da smo za to malo število članov naredili zelo veliko! Novih produktov ne moreš kar rojevat vsak dan. Še spomnit se jih ne moreš, kaj šele naredit!
No, tako malo nas pa spet ni. Seveda pa povsem razumem, da zgolj posamezniki ne morejo speljati stvari tako, kot je zamišljeno ali načrtovano.
Dobrih idej sem pa na forumu našel zelooo veliko. Vendar potem takšna tema kar naenkrat zaspi in nihče niti ne povoha več tistega. Torej idej je veliko!

Na tem forumu je ogromno dobrih stvari, ki jih marsikdo sploh ne vidi niti jih noče videti. Pa se dogajajo sproti, skoraj vsak dan. A večina dlje kot do Smetišča ne pride. Se niti ne potrudi priti kaj dlje.
Se popolnoma strinjam. Veliko je dobrih in poučnih tem, iz katerih se da veliko naučiti. Tudi sam sem se dosti naučil iz zanimivih, uporabnih in poučnih prispevkov. :praise:  A kaj ko takšne teme samevajo in niso "aktualne" ... :icon_sad:

No, moje stališče sem zadnje par dni že povedal večkrat - smetišče je Smetišče in na podlagi njega ne moreš soditi ne foruma, najmanj pa društva. Če ga tako sodiš, potem spadaš med nezainteresirane, ki se jim ne da pogledat naokoli po pametnih vsebinah temveč najraje gledajo kreganje, prepiranje in podobno. Tako kot pač večina slovenskega življa najraje gleda BigBrother. To je za mase, smetišče. In tisti, ki rad gleda tja noter, ne more reči, da je drugačen...

Niti slučanjo ne sodim foruma po smetišču, saj ga ne berem že nekaj časa, oz. samo kdaj pa kdaj pogledam za kakšno napoved in komentiranje kart. A kaj ko je smetišče ("smeh in solze") najbolj brana tema na forumu. :shrug: In potem pomisliš ... toliko energije, volje in časa imajo, da ves dan nabijajo poste v smetišče, toliko energije in časa imajo, da se med seboj kregajo ... ampak da bi pa kdo posredoval vremenske podatke ali naredil kaj drugega (bolj koristnega), to pa ne! :banghead:  Tega ne razumem. :shrug:

Težko je druge soditi. Lahko jim očitaš lenobo, a to je dvorezni meč, če jih ne poznaš. Kar nekaj ljudi veliko dela, a se na daleč nič ne vidi.
Ja res je, ne poznam jih. Sodim pa po dosedanjih izkušnjah na forumu. Seveda pa ne velja to za vse.

Evo @piskec, ena tvoja ugotovitev glede sistematizacije vremenskih postaj:
Citat od: piskec dne 17. Januar 2011, 17:58:10
Po drugi strani pa ne vidim prav nikakršnega zanimanja - le eden mi je poslal podatke! Naši "vremenarji" so na žalost omejeni na forum, kaj več pa je za njih že prevelik zalogaj. Pravzaprav sem res kar malo razočaran. No, bo vsaj manj dela zame...
No to je to ...

Sem skrajno vesel, da si se našel in boš izdeloval Poročilo! Takih članov nam manjka, to zdaj že dobro veš! Tudi interes obstaja, mogoče ga le ne vidiš. Jaz sem ti hvaležen in le upam, da boš zdržal, drugače bo ves tvoj trud izgubljen.
Če bi interes res obstajal, bi ga moral videti. Poročilo pa v prihodnje ne bo odvisno od mene, temveč od ostalih članov. Če ne bo podatkov, poročilo nima smisla oz. njegov namen ni dosežen. :icon_rolleyes: