ZEVS Forum

Močna supercelica 8.8.2010

Začel/a MaRkUš, 09. Avgust 2010, 08:51:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Za vse skupaj mi je kar malo žal, da nisem posvetil malo več pozornosti temu dogodku. Najprej se je neurje razbesnelo nad Kamniškimi alpami, zato sem opazoval dogajanje z Mekinj. Pogled proti jugu in zahodu ni kazal nobenih dobrih znakov, zato nisem nameraval pogledat situacijo na Mengeško poljo. Čez nekaj časa pa me pogled na radar šokira, saj so vidni veliki rdeči fleki v okolici Brnika in Komende. Takoj se odpeljem proti polju, a kaj, ko sem polovico dogajanja verjetno že zamudil.

Pogled proti zahodu.

Iz Mengša fotkan južni del celice.

Verjetno gre to za inflow tail.

Bilo je že precej temno, tako da so fotke bolj tako-tako.

Ponoči pa lepe razelektritve.

Odslej bom moral res posvetiti pozornost vsaki navihti, saj so presenečenja vedno najhujša :o

paradolf

Ma res, kot sva menda midva govorila. Po prehodu fronte po tisti vročini ko smo imeli 35°C vse skupaj ni bilo nič posebnega, sedaj pa SC nastajajo pri temperaturah med 22 in 25°C. WTF :icon_eek:
Jaz svoje fotke upam da tudi kmalu dam gor, drugače pa ko sem zaslišal prvi grom te nevihte, sem bil v Gameljnah na obisku in sem šel ven pogledat kaj se dogja, pa ni bilo nič posebnega videti. Kot bi gledal neko pulzno nevihto v kateri parkrat poči, se ulije in posuši. Ta se je pa takrat šele začela ogrevati  :drool:
Lepo si ujel predvsem strele, za boljše fotke same strukture pa bi verjetno moral južneje. Pa tudi temno je že bilo. Tudi jaz sem bil brez stojala tokrat. Pač nepripravljen na dogodek  :banghead:

Čestitke tudi seveda za tvoje fotografije @Domček  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Capillatus

O, lepo  :icon_wink:
Slike so precej dobro uspele. Jah, se pozna hardware  :icon_mrgreen:

Razelektritve pa... :buttrock: :buttrock:

Domček

@MaRkUš, super fotke!  :icon_wink:

Jaz sem tole supercelico spremljal od začetka do konca. Na začetku je bila vidna čisto ravna, razpotegnjena in precej nizka baza oblakov tam nekje nad Vodicami. Zgledalo je kot da bi nevihta nastajala nad morjem. Nekje nad Cerkljami na Gorenjskem so se začele pojavljati močne padavine (lepo je bila vidna dežna zavesa). Tole pa je začelo nastajati nekje nad Vodicami:

Wall cloud in mezociklon:

Območje wall clouda so kmalu zajele padavine (Moste pri Komendi, Lahovče ...):

Še ena bolj od daleč:

In od blizu:

To isto kot na @MaRkUševi fotki:

Supercelica je počasi razpadala ...

Fotke mi niso všeč, ker so spredaj hiše,  :banghead:  na polje pa nisem šel, ker je ves čas deževalo.  :icon_sad:

LP :wavey:

gradiščan

alešrozman94

VREME BO!

blazek

Res zanimivo. Dobre slike.

NA Letališču Brnik je padlo kar 81mm padavin. :icon_arrow:

Neurje

ja sej pravim da je res zlivalo kot za šalo tako da je bilo v samem centru padavine _ Lahovčah sigurno preko 100 mm ali pa celo več.

vugy

Astra

Lepo si ujel celotno dogajanje. Čestitke. Vidim, da si bil zelo blizu Most (le 1 km stran od moje točke v semaforiziranem križišču). Lp.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si