ZEVS Forum

Močna nevihta, močnejši sunki vetra, naliv, toča 8.8 .2010

Začel/a krispy123, 09. Avgust 2010, 20:09:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

No včeraj nekje po 18 uri , se je začelo nakazovati , da nas bo prešla dokaj močna nevihta.Saj je tako arso kot Avstrijski skywarn, povečal opozorilno ogroženost , za močne nevihte.Nekaj slik ob tem času, ko se nam je od daleč približevala ta nevihta.So pa bili kar dobri pogoji za močnejše nevihte, saj se je ozračje čez dan pri meni segrelo na 26.1C.Pa tudi energije je bilo do 1000kg/j.

Počasno približevanje, močne nevihte. :laugh:

Pogledam na radar, in vidim da se celica še nekoliko okrepi,odboji Hrvaškega radarja so dosegali 50 dbz,ko je nevihta prešla mb je zelo hitro razpadla.

In zdaj se vračam k tej nevihti, no nekoliko kasneje , so se od zahoda začele videvati zelo pogoste razelektritve.
Ker je bilo že zunaj temno, nisem dobil najboljših slik shelfa, ki je skoraj 100% bil.

Nato pa se je pričela prava fešta, začelo je bliskati in grmeti  vse močneje, zraven tega je bil še močnejši naliv, z majhno točo (1cm) ter močnim nevihtnim pišom.Ter nekaj mojih strel, bliskov.Nekatere boljše ,slabe kvalitete.

Za to strelo , sem se moral še tako potrudit, saj sem jo mogel preurediti v photo shop.Saj je bilo preveč svetlobe, a še je vseeno slabe kvalitete, je pa strela.

In zdaj , ko sem bil že v formi, sem dobil bolj kvalitetne strele , saj je dež ponehal.

No to pa je moja najboljša strela do zdaj, saj sem se skoraj v komo padal , ko sem jo videl.

Ena za konec, ko se je nevihta že odaljevala.

Upam da vam je bilo všeč.

mat89

Domček

Bravo, vedno bolje ti gre.  :clap: :clap:

Citat

:icon_question:  :icon_question:  A tole spodaj so pa umetne strele?  :icon_mrgreen:

krispy123

Citat od: Domček dne 09. Avgust 2010, 20:22:22
Bravo, vedno bolje ti gre.  :clap: :clap:

:icon_question:  :icon_question:  A tole spodaj so pa umetne strele?  :icon_mrgreen:
Ne tole spodaj , me je kar začudilo, kot da bi bil kakšnen odsev od fotoaparata.

Domček

Citat od: krispy123 dne 09. Avgust 2010, 20:23:24
Ne tole spodaj , me je kar začudilo, kot da bi bil kakšnen odsev od fotoaparata.

Zgleda kot bi nekdo zunaj s svetilko hodil. Neka lučka je mogla bit.  :shrug:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

malamut

Fantje, brez zamere, toda fotoshop dela svoje, tako kot slike izboljšuje jih tudi kvari in dodaja stvari...

Drugače pa super reportaže včerajšnjih neviht.  :icon_wink:

Capillatus

Dobre fotke, moram priznati. In prosim nabavi si stojalo  :icon_wink: :icon_wink:
Photoshop mi ni ravno všeč, ker pokvari slike če je ta nepravilno obdelana.  :icon_arrow:

krispy123

Citat od: Capillatus dne 09. Avgust 2010, 21:24:22
Dobre fotke, moram priznati. In prosim nabavi si stojalo  :icon_wink: :icon_wink:
Photoshop mi ni ravno všeč, ker pokvari slike če je ta nepravilno obdelana.  :icon_arrow:
Si bom nabavil, drugače pa za naslednjič vem , da ne bom uporabljal photoshopa, saj sem opazil da kvari slike.
Bom to sliko kar zbrisal.

Astra

No ja, strele je težko loviti. Zato čestitke in vzpodbuda za naprej.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si