ZEVS Forum

Nočna aktivnost na SZ robu ljubljanske kotline 23-24.07.2010

Začel/a paradolf, 26. Julij 2010, 15:07:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Medtem ko so nekateri naši člani domov prišli že s polno malho fotografij lovlenja neviht po FVG, smo bili nekateri žal doma in le cedili sline ob pogledu na radarsko sliko v vzhodni Italiji.
Pozno popoldan je tudi osrednjo Slovenijo prešel že močno oslabljen MCS in ponekod povzročil nekaj nalivov. Sam sem imel doma obilico dela zunaj in mi ni zneslo it niti pogledat na polje kaj prihaja. No na mojo srečo res ni bilo nič posebnega. Ob prehodu je za krajši čas deževalo, tu in tam pa so se pojavile tudi razelektritve v glavnem le v oblaku (CC).
Po končanem delu sem nato malo čez polnoč čakal da bi kaj nastalo na zahodu in se pomikalo proti nam. Žal ni bilo videti nič obetajočega. Le okoli bovškega se je nekaj kuhalo in na balkonu sem le s težavo opazil rahlo svetlikanje na zahodnem nebu. Nevihta je potovala proti V-SV in od nje ni bilo kaj pričakovati. Pripravim opremo in grem spat.
Sicer ne vem kako, a malo čez pol tretjo uro se prebudim in opazim nekoliko bolj konkretno svetlikanje. Seveda takoj pogled na radar ki je bil zelo obetajoč. Stacionarna nevihtna linija se je prožila SV od NG in se raztezala proti Tržiču.

Seveda me je izstrelilo v avto in že sem bil na mengeškem polju. Občasno je malo pokapljalo, od zahoda pa je pihal tudi veter tja do 20km/h. V smeri gorenjske so se pojavljale dokaj lepe razelektritve CG  a bile dokaj daleč. Morda bi se moral odpeljati bolj proti zahodu a tam bi bilo dežja verjetno še več. Po drugi strani pa sem upal da bo stvar prišla bližje.

Teh nekaj fotk sem uspel narediti predenj je stvar oslabela ko je prišla do kamniških alp in Karavank.

Na koncu je bilo le še nekaj CC razelektritev predenj je stvar zamrla

Zadnja iz te serije, ki pa je bila bolj JZ in sem jo komaj še ujel.

Nato je bilo nekaj zatišja, mene pa bi kmalu premamil spanec. No, zares daleč na zahodu se je zopet sprožilo nekaj novega a ker nisem imel s seboj teleobjektiva, je bilo vse res zelo daleč.

Ponovno sem začel biti boj z rahlim dežjem in vetrom , ki je nosil dež na objektiv. Predenj sem izgubil bitko, pa še dve fotki.

Malenkost se je že danilo, dež pa je bil gostejši, tako da sem se odpravil domov, saj je tudi aktivnost strel popustila. Upam na kako boljšo priložnost naslednjič.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Aquatic

Davis Vantage Pro2

MaRkUš

Pa si le ujel strele :)

No tudi jaz sem bil okoli 3. zjutraj zbujen in sem videl le bliskanje, tako da sem šel nazaj spat.

Drugače pa lepe strele.

max

Stormchaser

Bravo za tele ujete strele.Izredno lepo.Takrat sem glih Žipiju razlagal k smo bili še vsi budni, da naj gre pofotkat, pa se mu ni dal.To bi bila pika na i (sorry Župi  :icon_mrgreen: )

gradiščan

Zanji dve sta mi sploh carski..zeleno polje, noč..in strele...Bravo Robi  :clap: :clap:

wisky

Robi, pozdravljen!

Odlične fotke in upam, da jih bom enkrat lahko ujel tudi jaz na štajerskem, saj pri nas pogosto bliska. Res enkratno in pogumno.
LP Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Astra

Robi je faca. Za nas je poslikal strele sredi noči. Ala ti vera, in fotke so res prav spektakularne. Bravo.  :icon_wink: Tudi sam sem se okoli tretje ure prebudil ob grmenju, a me je preveč vleklo nazaj v posteljo.  ;)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Domček

sašon