ZEVS Forum

Vremenska postaja Nova Gorica (AOL)

Začel/a alze, 16. Julij 2010, 11:52:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alze

Vsekakor je na večjo izmerjeno vrednost na ws2350 vplivalo tudi to, da je preblizu strehi  :icon_wink:

Sunke vetra pa ne meri ne ena in ne druga, ampak konzola zabeleži maximalno izmerjeno vrednost, ki jo je dobila iz vetromera (davis na 2,5 sekunde, la crosse na okoli 7 sekund). Je pa slabost ws2350, da data loger v njegovem intervalu ne shranjuje te max vrednosti, razen če ni priklopljena na npr. Wuhu, ki skrbi za te reči. Sama konzola sicer shrani max veter vendar le na njenem dispeju.

Prav zaradi možnosti shranjevanja sunkov v dataloger in pogostejšega zajemanja sem se odločil za Davis VP2, s katero sem zadovoljen  ;D
<- Klik

alze

Po namestitvi novega Firefoxa 4 sem opazil, da mi na osnovni vremenski strani, napačno prikazuje obrobe tabele (vse linije so tanke, pa na vogalih črte niso spojene)  :banghead:

Kadar sem naredil stran sem se namučil z Internet Explorerjem, da je pravilno deloval, sedaj pa ...

Počakal bom na naslednjo nadgradnjo, če bodo še kaj spreminjali, drugače bo treba popravit. Tako ali tako spremljamo domače strani vremenskih postaj le lastniki le teh  :icon_haha:
<- Klik

gradiščan

Citat od: alze dne 25. Marec 2011, 11:05:01
Po namestitvi novega Firefoxa 4 sem opazil, da mi na osnovni vremenski strani, napačno prikazuje obrobe tabele (vse linije so tanke, pa na vogalih črte niso spojene)  :banghead:

Tako ali tako spremljamo domače strani vremenskih postaj le lastniki le teh  :icon_haha:

Kot jaz gledam tvojo stran, izgleda vse OK  :icon_question:

No, o spremljanju vremenske strani pa so moji podatki na http://www.google.com/analytics/ , kjer statistično spremljam obisk ni ravno tako.  :icon_bird:

alze

Eno leto je že okoli odkar imam vremensko postajo  :o

Z aprilom bom lahko začel primerjat statistične podatke z lanskim letom  :icon_wink:
<- Klik

wisky

Čestitam ob prvi obletnici. :icon_wink:
Lp Wisky :smash:

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

alze

13. in 14. julija imam za cca 1°C previsoko zabeleženo maksimalno temperaturo  :surprised: (poskusi pač)
<- Klik

alze

Danes sem na internetno stran poskusno dodal še grafično obdelane podatke NOAA.

Verjetno je še kar nekaj napak, pa tudi smeri neba moram še popravit.

Mesečno poročilo - http://alanonline.eu/vreme/Statistics/porocilo-mesec.php
Letno poročilo - http://alanonline.eu/vreme/Statistics/porocilo-leto.php
Primerjava po mesecih - http://alanonline.eu/vreme/Statistics/primerjava-mesec.php
Primerjava po letih - http://alanonline.eu/vreme/Statistics/primerjava-leto.php
<- Klik

Lluka

huh........... grafi in ostalo.... odlično opravljeno.  :icon_wink: :icon_wink:

alze

Že drugo nevihto zapored mi je La Crosse WS-2350 zgubila sprejem podatkov iz zunanjih senzorjev. Čudno, ker je povezana s kablom, pomaga reset postaje  >:(

Sicer pa Davis VP2 deluje brez napak  :icon_wink:
<- Klik

alze

Ker pasivni sončni ščiti niso 100% učinkoviti, sem danes malo eksperimentiral. Davis postaja je dopoldne na soncu, La Crosse pa popoldne in med njima je tudi za več kot 1 °C razlike. Dopoldne kaže Davis več, opoldne in ponoči sta izenačeni, popoldne pa kaže La Crosse več. Dnevno povprečje je pa približno enako.

K Daviski sem poskusno montiral ventilator od računalnika, ki ga napaja solarna celica. Danes, kadar je bila obsijana s soncem, je temperatura padla za približno 0,5 °C. Moral bom pa še malo opazovati za bolj točne podatke.

Dokler je postaja v garanciji bo ventilator montiran kar tako:

<- Klik

amedve1

Pihe

Čeprav se vidi zelo lepo in btw.,vse pohvale za trud  :icon_wink:, mislim, da s temi umetnimi pomagali ne dosežeš "super in ah" točnih podatkov.
Temperatura je pač v tistem trenutku taka,kot je (postaja jo pač zabeleži) in se mi jo zdi brez veze zbijat z ventilatorji. Pusti pri miru. Ga ni stručkota,pa tudi instrumenta ne, še manj "sodnika",ki bi določil in potrdil "točno" temperaturo v tistem trenutku merjenja.
Če dva instrumenta kažeta približno isto,potem pomeni,da je temperatura pač v tistem razponu. Brez veze nekaj hladit ali gret. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gandalf

Pod to se jaz podpišem Pihle  :clap: Sam imam Davis ščit, ki je res čudež kako to dela. Direktno na sonce izpostavljen in temperatura je takšna kot je. Primerjal sem podatke z opazovalcem ARSO iz Slov. Konjic. Podatki oziroma poveprečja v MAX in MIN v nulo  :icon_wink:
Primerjava se tudi lepo vidi na Awekasu.at  :clap:

alze

@amedve1
Idejo sem dobil kadar sem gledal tvojo rešitev  ;D

@Pihe, gandalf
Razlika je le par desetink stopinje, pa še to le nekaj prvih ur, ko postajo obsije sonce. Je pa lepo kaj pošraufat  :icon_wink:

Pa tudi npr. pri avtomatski postaji tu v Novi Gorici bi se dalo kaj bolje narediti:

<- Klik

gandalf

Glede šraufanja pa imaš prav  :clap: Sam tole avtomatsko postajo od ARSO-ta je pa res žalostno videt  :icon_exclaim: